Евертон креће по Портово откриће из Бразила!

Цена 50. 000. 000 евра! Портова управа засад смирена, али Карамеле су озбиљне.

Фудбал 02.10.2018 | 08:00
Евертон креће по Портово откриће из Бразила!
Евертонов шопингхоличарски ужитак са утрошених 200.000.000 евра није донео жељени резултат. У нападу нема довољно агресивности и убилачког инстикта, док у одбрани дувају јаки ветрови. Због тога је Марко Силва решио да и предстојеће зиме ојача две критичне линије како и ова сезона не би била тотални промашај.

Тренутно је у фокусу Евертонових скаута штопер чудесне приче. У питању је Едер Милитао, Портов штопер који је у само годину дана прошао пут од дебитанта у првом тиму Сао Паула, преко трансфера на Драгао и први меч у опреми Бразила, до вредности од 50.000.000 евра и добрих рецензија у свескама бројних европских скаута. 

Бразилски УОЛ Еспорте тврди да је Евертон озбиљно загризао, али да је Портова управа засад смирена. Едер је летос стигао из Сао Паула у послу вредном 4.000.000 евра, а када је потписивао уговор до јуна 2023. године постао је закључан откупном клаузулом од 50.000.000 евра. У Порту су тада сматрали да је то довољна сума да отера заинтересоване купце, али мало ко је могао да претпостави да ће Едер бити јако добар од почетка сезоне и да ће привући толику пажњу. Евертонови скаути су гледали последње две Портове утакмице и очигледно имали шта да виде. 

Оно што је Едерова предност у односу на многе је што може подједнако добро да игра на обе штоперске позиције, на десном беку и као дефанзивни везни. Брз је, агресиван, добре атлетске грађе, јак у дуелима и осећа се добро са лоптом у ногама, што је једна од главних ствари у систему Марка Силве. Прототип модерног штопера.

Управо због добрих игара у Порту заслужио је позив за национални тим и дебитовао је у убедљивом тријумфу над Ел Салвадором (5:0).

Евертонова ситуација са штоперима је донекле критична, упркос јакој конкуренцији. Фил Џагјелка жели да оде и одавно није на нивоу неких претходних игара, Курт Зума је позајмљен из Челсија и у споразуму нема опције куповине наредног лета. То оставља Мејсона Холгејта, Мајкла Кина и Џерија Мину као штопере на располагању.  

Проблем у овом тренутку јесте новац којим Евертон располаже. Више од 20.000.000 евра тренутно не жели да издвоји, мада Едера гледају и емисари Манчестер Ситија, Челсија, Јувентуса, Лација…

До зиме би могло доста тога да се промени.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар