Everton kreće po Portovo otkriće iz Brazila!

Cena 50. 000. 000 evra! Portova uprava zasad smirena, ali Karamele su ozbiljne.

Fudbal 02.10.2018 | 08:00
Everton kreće po Portovo otkriće iz Brazila!
Evertonov šopingholičarski užitak sa utrošenih 200.000.000 evra nije doneo željeni rezultat. U napadu nema dovoljno agresivnosti i ubilačkog instikta, dok u odbrani duvaju jaki vetrovi. Zbog toga je Marko Silva rešio da i predstojeće zime ojača dve kritične linije kako i ova sezona ne bi bila totalni promašaj.

Trenutno je u fokusu Evertonovih skauta štoper čudesne priče. U pitanju je Eder Militao, Portov štoper koji je u samo godinu dana prošao put od debitanta u prvom timu Sao Paula, preko transfera na Dragao i prvi meč u opremi Brazila, do vrednosti od 50.000.000 evra i dobrih recenzija u sveskama brojnih evropskih skauta. 

Brazilski UOL Esporte tvrdi da je Everton ozbiljno zagrizao, ali da je Portova uprava zasad smirena. Eder je letos stigao iz Sao Paula u poslu vrednom 4.000.000 evra, a kada je potpisivao ugovor do juna 2023. godine postao je zaključan otkupnom klauzulom od 50.000.000 evra. U Portu su tada smatrali da je to dovoljna suma da otera zainteresovane kupce, ali malo ko je mogao da pretpostavi da će Eder biti jako dobar od početka sezone i da će privući toliku pažnju. Evertonovi skauti su gledali poslednje dve Portove utakmice i očigledno imali šta da vide. 

Ono što je Ederova prednost u odnosu na mnoge je što može podjednako dobro da igra na obe štoperske pozicije, na desnom beku i kao defanzivni vezni. Brz je, agresivan, dobre atletske građe, jak u duelima i oseća se dobro sa loptom u nogama, što je jedna od glavnih stvari u sistemu Marka Silve. Prototip modernog štopera.

Upravo zbog dobrih igara u Portu zaslužio je poziv za nacionalni tim i debitovao je u ubedljivom trijumfu nad El Salvadorom (5:0).

Evertonova situacija sa štoperima je donekle kritična, uprkos jakoj konkurenciji. Fil Džagjelka želi da ode i odavno nije na nivou nekih prethodnih igara, Kurt Zuma je pozajmljen iz Čelsija i u sporazumu nema opcije kupovine narednog leta. To ostavlja Mejsona Holgejta, Majkla Kina i Džerija Minu kao štopere na raspolaganju.  

Problem u ovom trenutku jeste novac kojim Everton raspolaže. Više od 20.000.000 evra trenutno ne želi da izdvoji, mada Edera gledaju i emisari Mančester Sitija, Čelsija, Juventusa, Lacija…

Do zime bi moglo dosta toga da se promeni.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar