"Реците истину о убиству Џенана"!

Породица страдалог Џенана Мемића и данас ће у центру Сарајева одржати протест на којем ће тражити да се ријеши овај случај. Окупљање ће бити одржано на платоу испред Народног позоришта с почетком у 17 сати.  Муриз Мемић, Џенанов отац, рекао је јутрос да му овај скуп посебно тешко пада.

Босна и Херцеговина 29.09.2018 | 12:43
"Реците истину о убиству Џенана"!
''Ово ми је најтеже, пало, највише сам се уморио. Они су у ћошку, ја назад нећу. Порука је да опет поновим јавности колико су у ово упетљани полицајци, тужиоци. Како ће ме заступати Федерално тужилаштво кад су они ово направили? Нека Далида Бурзић каже ко је њен налогодавац. Ово је суноврат државе, они су угасили право'', поручио је он.

''Ми смо сви направљени будалама у овој држави због неколико локалних моћника'', нагласио је Мемић.

Кратко је говорио и о сусрету с високим представником Валентином Инцком.

''Инцко је обећао да ће послије избора бити урађена реформа правосуђа'', рекао је он.

''Позвао сам Далиду (Бурзић) да је одведем на адресу, не могу ја хапсити. Убица се зна. Мислили су да се истина неће сазнати, погријешили су'', поручио је Муриз Мемић.

Адвокат породице Мемић Ифет Ферагет рекао је да нико не зна кроз какав стрес Муриз Мемић пролази приликом организације окупљања.

''Савјетовао сам му да одустане од протеста, нико не зна кроз какав стрес он пролази. Један тужилац ме питао како сам прије 2.5 године без иједног документа могао знати. Рекао сам му - на основу чињеница. Ја сам након првог састанка господину Мемићу рекао оно што говорим и данас'', казао је Ферагет.

Подсјећамо, Кантонални суд у Сарајеву 16. јула изрекао је ослобађајућу пресуду Љуби и Бекрији Сеферовићу наводећи да нема доказа да се догодила саобраћајна несрећа, као и да повреде на Мемићу не одговарају оним које би задобио приликом налета возила на пјешака. Породица Мемић захтјева нову истрагу која ће открити шта се Мемићу догодило у ноћи 8. фебруара 2016. године.

(Н1) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Страховладања

29.09.2018 11:05

Читајући, по ко зна који пут и о Давиду и о Џенану, као и осталим несрећно изгубљеним младим животима,... леди ми се крв у венама. Каква су ово зла времена, доба неких страшних особа, невиђених "зала" појединаца, да је мала маца и Менгеле и Трбосјек, па и инквизиције?.. Вријеме је без милости, да се помолиш драгом Богу прије него што изађеш на улицу, не знамо шта нас и нашу дјецу може снаћи, у овој тзв слободи. Јадни смо ако је ово демократско друштво, у којем се дрогирају дјеца у основној школи, живе животе пуним једрима, а сви скупа смо из године у годину сиримашнији,без поштовања људских грађанских права, живимо и вучемо се кроз живот, без посебне наде за боље сутра... Нека је вјечна слава драгим момцима, још увијек дјечацима, нека бар тамо нађу свој мир. Амин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубиоза

29.09.2018 13:34

Браво мајсторе за коментар. Нек нам је свима бог на помоћи, гдје живимо

Name

Хасцх

29.09.2018 15:51

Потписујем теxт, зато драги народе и узмите најмоћније орузје у руку тј. Оловку и одаберите неку нову фацу, само не њих. Истина и правда за Дзенана, Давида и све невине у овој лијепој земљи. Хвала вам

Name

Ре хасцх

30.09.2018 06:29

Ја цу поред оловке узети и ддобру утоку и калашњиков за куће , гдје живимо потребно је

Name

Архандјело

29.09.2018 11:18

Морат це реци. Јер истина се сакрити не мозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

29.09.2018 11:20

Неце висе имати подрску присао је странки и одма је изгубио подрску градјана.Тузно је то није му требало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ера

29.09.2018 11:46

У федерацији вецу подрску има Давор .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федерација БиХ Сарајево

29.09.2018 12:08

Кад видим господу Драгицевица и Мемица,осјетим толику бол и суосјецање са ова два велика цовјека,нихову заједницку борбу за њихова два злата,никад да се ово зло не деси никоме,а ово је подсједник да смо ми сви једно,дисемо исти зрак,исти хљеб,имамо исте потребе,да нам свима зивот буде бољи,да нам ови тузни моменти не говоре како смо ми ипак наклоњени једни другима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анна

29.09.2018 12:10

Правда за Џенана,правда за Двида,правда за све нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

29.09.2018 19:37

Правда за Џенана,Правда за Давида!! Свака вам част храбри очеви,нека вам драги Бог да снаге да само наставите!

ОДГОВОРИТЕ