"Recite istinu o ubistvu Dženana"!

Porodica stradalog Dženana Memića i danas će u centru Sarajeva održati protest na kojem će tražiti da se riješi ovaj slučaj. Okupljanje će biti održano na platou ispred Narodnog pozorišta s početkom u 17 sati.  Muriz Memić, Dženanov otac, rekao je jutros da mu ovaj skup posebno teško pada.

Bosna i Hercegovina 29.09.2018 | 12:43
"Recite istinu o ubistvu Dženana"!
''Ovo mi je najteže, palo, najviše sam se umorio. Oni su u ćošku, ja nazad neću. Poruka je da opet ponovim javnosti koliko su u ovo upetljani policajci, tužioci. Kako će me zastupati Federalno tužilaštvo kad su oni ovo napravili? Neka Dalida Burzić kaže ko je njen nalogodavac. Ovo je sunovrat države, oni su ugasili pravo'', poručio je on.

''Mi smo svi napravljeni budalama u ovoj državi zbog nekoliko lokalnih moćnika'', naglasio je Memić.

Kratko je govorio i o susretu s visokim predstavnikom Valentinom Inckom.

''Incko je obećao da će poslije izbora biti urađena reforma pravosuđa'', rekao je on.

''Pozvao sam Dalidu (Burzić) da je odvedem na adresu, ne mogu ja hapsiti. Ubica se zna. Mislili su da se istina neće saznati, pogriješili su'', poručio je Muriz Memić.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget rekao je da niko ne zna kroz kakav stres Muriz Memić prolazi prilikom organizacije okupljanja.

''Savjetovao sam mu da odustane od protesta, niko ne zna kroz kakav stres on prolazi. Jedan tužilac me pitao kako sam prije 2.5 godine bez ijednog dokumenta mogao znati. Rekao sam mu - na osnovu činjenica. Ja sam nakon prvog sastanka gospodinu Memiću rekao ono što govorim i danas'', kazao je Feraget.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu 16. jula izrekao je oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću navodeći da nema dokaza da se dogodila saobraćajna nesreća, kao i da povrede na Memiću ne odgovaraju onim koje bi zadobio prilikom naleta vozila na pješaka. Porodica Memić zahtjeva novu istragu koja će otkriti šta se Memiću dogodilo u noći 8. februara 2016. godine.

(N1) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Strahovladanja

29.09.2018 11:05

Čitajući, po ko zna koji put i o Davidu i o Dženanu, kao i ostalim nesrećno izgubljenim mladim životima,... ledi mi se krv u venama. Kakva su ovo zla vremena, doba nekih strašnih osoba, neviđenih "zala" pojedinaca, da je mala maca i Mengele i Trbosjek, pa i inkvizicije?.. Vrijeme je bez milosti, da se pomoliš dragom Bogu prije nego što izađeš na ulicu, ne znamo šta nas i našu djecu može snaći, u ovoj tzv slobodi. Jadni smo ako je ovo demokratsko društvo, u kojem se drogiraju djeca u osnovnoj školi, žive živote punim jedrima, a svi skupa smo iz godine u godinu sirimašniji,bez poštovanja ljudskih građanskih prava, živimo i vučemo se kroz život, bez posebne nade za bolje sutra... Neka je vječna slava dragim momcima, još uvijek dječacima, neka bar tamo nađu svoj mir. Amin.

ODGOVORITE
Name

Dubioza

29.09.2018 13:34

Bravo majstore za komentar. Nek nam je svima bog na pomoći, gdje živimo

Name

Hasch

29.09.2018 15:51

Potpisujem text, zato dragi narode i uzmite najmoćnije oruzje u ruku tj. Olovku i odaberite neku novu facu, samo ne njih. Istina i pravda za Dzenana, Davida i sve nevine u ovoj lijepoj zemlji. Hvala vam

Name

Re hasch

30.09.2018 06:29

Ja cu pored olovke uzeti i ddobru utoku i kalašnjikov za kuće , gdje živimo potrebno je

Name

Arhandjelo

29.09.2018 11:18

Morat ce reci. Jer istina se sakriti ne moze

ODGOVORITE
Name

dzoo

29.09.2018 11:20

Nece vise imati podrsku prisao je stranki i odma je izgubio podrsku gradjana.Tuzno je to nije mu trebalo.

ODGOVORITE
Name

era

29.09.2018 11:46

U federaciji vecu podrsku ima Davor .

ODGOVORITE
Name

Federacija BiH Sarajevo

29.09.2018 12:08

Kad vidim gospodu Dragicevica i Memica,osjetim toliku bol i suosjecanje sa ova dva velika covjeka,nihovu zajednicku borbu za njihova dva zlata,nikad da se ovo zlo ne desi nikome,a ovo je podsjednik da smo mi svi jedno,disemo isti zrak,isti hljeb,imamo iste potrebe,da nam svima zivot bude bolji,da nam ovi tuzni momenti ne govore kako smo mi ipak naklonjeni jedni drugima...

ODGOVORITE
Name

Anna

29.09.2018 12:10

Pravda za Dženana,pravda za Dvida,pravda za sve nas.

ODGOVORITE
Name

???

29.09.2018 19:37

Pravda za Dženana,Pravda za Davida!! Svaka vam čast hrabri očevi,neka vam dragi Bog da snage da samo nastavite!

ODGOVORITE