Трећа фолк парада "Златна јесен"

У бијељинском етно-ресторану “Шишарика” одржана је трећа по реду музичка манифестација Фолк парада “Златна јесен”.

Република Српска 29.09.2018 | 12:24
Трећа фолк парада "Златна јесен"
Након Фестивала народне музике “Распјевано љето”, те Фолк ревије на угљевичким базенима, музички караван Еxтра Страса овога пута се дружио са публиком у Патковачи код Бијељине. По ријечима организатора Зорана Кисића, одзив учесника, односно музичких, ревијалних гостију и публике био је одличан.

"И овога пута број учесника је био на завидном нивоу када је ријеч о оваквим и сличним музичким манифестацијама. На овогодишњој Фолк паради нашло се преко петнаест естрадних имена, као и много гостију из свијета продукције, композитора и текстописаца", каже Кисић.

На овогодишњем музичком дружењу поводом треће по реду Фолк параде “Златна јесен” нашли су се Радмило Зекић, Љупче Недић, Љубиша Перић Кокиш, Мирсад Јаровић, Ђуро Лончаревић, Свјетлана Ђурић Цецилија, Младен Долић Дола, Дуле Митровић, Тома Недић Осечинац, Драган Поповић Поп, Стеван Станојевић Ћабо, Ариф Галијашевић, Славко Стојчевић, Дамир Муласалиховић, Бенд “Никад није касно” (Горан Шиљ, Томислав Мичевић, Зоран Штукеља), гост на хармоници при оркестру Саша Мркаљ, Јован Ранкић, Макивија Маки, потом Перо Вујичић, организатор шамачког фестивала, те композитор Милан Мијатовић и многи други.

Наравно, на дружењу се још једном нашао и Раденко Јурошевић, текстописац, композитор и предсједник Удружења “Акорд” из Руме који је том приликом добио годишњу награду организатора “Аутор године”.

Награде, за троје најбољих које је изабрала публика, припале су Стевану Станојевићу као трећепласираном, Дулету Митровићу за друго мјесто, док је плакету побједника добио Драган Поповић Поп. Ипак, на првом мјесту су били сусрет, дружење и позитивна енергија без обзира на резултате гласања публике, што и јесте примарни циљ ове и осталих манифестација у Бијељини и околини.

"Мој првенствени циљ јесте покретање и оживаљавање музичких манифестација и дружења којих посљедњих година скоро да није ни било. Циљ је да се естрадни умјетници, новинари, менаџери, композитори и други аутори окупљају што чешће, да се друже и сарађују.

Тек након тога долази онај такмичарски дио за који сматрам да увијек и за свакога треба да буде у другом плану. Награде свакако пријају било коме од нас, али оне нису наш примарни циљ. Битно је међусобно дружење и дружење са публиком за коју је увијек улаз слободан на неку од оваквих манифестација", додаје Кисић.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар