Treća folk parada "Zlatna jesen"

U bijeljinskom etno-restoranu “Šišarika” održana je treća po redu muzička manifestacija Folk parada “Zlatna jesen”.

Republika Srpska 29.09.2018 | 12:24
Treća folk parada "Zlatna jesen"
Nakon Festivala narodne muzike “Raspjevano ljeto”, te Folk revije na ugljevičkim bazenima, muzički karavan Extra Strasa ovoga puta se družio sa publikom u Patkovači kod Bijeljine. Po riječima organizatora Zorana Kisića, odziv učesnika, odnosno muzičkih, revijalnih gostiju i publike bio je odličan.

"I ovoga puta broj učesnika je bio na zavidnom nivou kada je riječ o ovakvim i sličnim muzičkim manifestacijama. Na ovogodišnjoj Folk paradi našlo se preko petnaest estradnih imena, kao i mnogo gostiju iz svijeta produkcije, kompozitora i tekstopisaca", kaže Kisić.

Na ovogodišnjem muzičkom druženju povodom treće po redu Folk parade “Zlatna jesen” našli su se Radmilo Zekić, Ljupče Nedić, Ljubiša Perić Kokiš, Mirsad Jarović, Đuro Lončarević, Svjetlana Đurić Cecilija, Mladen Dolić Dola, Dule Mitrović, Toma Nedić Osečinac, Dragan Popović Pop, Stevan Stanojević Ćabo, Arif Galijašević, Slavko Stojčević, Damir Mulasalihović, Bend “Nikad nije kasno” (Goran Šilj, Tomislav Mičević, Zoran Štukelja), gost na harmonici pri orkestru Saša Mrkalj, Jovan Rankić, Makivija Maki, potom Pero Vujičić, organizator šamačkog festivala, te kompozitor Milan Mijatović i mnogi drugi.

Naravno, na druženju se još jednom našao i Radenko Jurošević, tekstopisac, kompozitor i predsjednik Udruženja “Akord” iz Rume koji je tom prilikom dobio godišnju nagradu organizatora “Autor godine”.

Nagrade, za troje najboljih koje je izabrala publika, pripale su Stevanu Stanojeviću kao trećeplasiranom, Duletu Mitroviću za drugo mjesto, dok je plaketu pobjednika dobio Dragan Popović Pop. Ipak, na prvom mjestu su bili susret, druženje i pozitivna energija bez obzira na rezultate glasanja publike, što i jeste primarni cilj ove i ostalih manifestacija u Bijeljini i okolini.

"Moj prvenstveni cilj jeste pokretanje i oživaljavanje muzičkih manifestacija i druženja kojih posljednjih godina skoro da nije ni bilo. Cilj je da se estradni umjetnici, novinari, menadžeri, kompozitori i drugi autori okupljaju što češće, da se druže i sarađuju.

Tek nakon toga dolazi onaj takmičarski dio za koji smatram da uvijek i za svakoga treba da bude u drugom planu. Nagrade svakako prijaju bilo kome od nas, ali one nisu naš primarni cilj. Bitno je međusobno druženje i druženje sa publikom za koju je uvijek ulaz slobodan na neku od ovakvih manifestacija", dodaje Kisić.

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar