У земљотресу погинуло 48 лица

Снажан земљотрес јачине 7,5 степени Рихтерове скале погодио је град Палу на индонезијском острву Сулавези гдје је погинуло 48 особа, а више стотина се води као нестало, саопштиле су данас власти.

Свијет 29.09.2018 | 09:29
У земљотресу погинуло 48 лица
Снажни удари усљед смиривања тла потресају и јутрос Палу након што су таласи висине до три метра прошли кроз тај приобални град.

"Бројна тијела пронађена су уз обалу. Погинули су усљед цунамија, али број страдалих још није познат. Најмање 48 особа је погинуло, али то још није коначан биланс", рекао је портпарол индонезијске Канцеларије за ванредне ситуације /БНПБ/ Сутопо Пурво Нугрохо.

Према његовим ријечима, више стотина људи који су се припремали се за фестивал на плажи воде се као нестали.

Област око Палуа јуче је погодио слабији потрес при чему је у насељу Донгала уништено неколико кућа, погинула је једна, а повријеђено најмање десет особа.

Америчка Агенција за геолошка истраживања /УСГС/ јавила је да је јачина другог, много разорније потреса била 7,5 степени Рихтерове скале.

Индонезија се налази у такозваном Ватреном појасу Пацифика, сеизмолошки и вулкански веома активном подручју.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Да

29.09.2018 07:40

Преселите се у РС ову нашу уређену земљу. Овдје нема потреса. Хахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

29.09.2018 08:49

Ма ниста то није стацемо дозивит ито у ускоро како се молимо богу постујемо његве ријеци тако нам ијест мрзимо једни друге засто док иду цркву или дзамију сведно као молесе богу а вам оци би извадио другоме

ОДГОВОРИТЕ