Магија ликова које су глумили

Глумачки позив је веома тежак, а и поред тежине коју носи ова професија, поједине личности из свијета седме умјетности су дале све од себе за остваривање савршене улоге. Ова пожртвованост им је донијела многе филмске награде, али и бројне промјене и проблеме који их прате и данас. Нажалост, многи од њих се нису успјели изборити са психичким проблемима које доносе одређене улоге, што је резултирало смртним исходом. Постоје глумци који послије одређених улога више никада нису остали исти.

Занимљивости 29.09.2018 | 07:38
Магија ликова које су глумили
Едријен Броди - "Пијаниста"



Током трансформације глумца Едријена Бродија за филм "Пијаниста", глумац је доживио менталне и емоционалне проблеме који су настали у његовом покушају да дочара пијанисту Владислава Спилмана, који је преживио холокауст. Ова улога му је донијела "Осцара" 2003. године. Током припрема, глумац је напустио свој стан, продао аутомобил, искључио своје телефоне и преселио се у Европу. Ипак, искључивање од свијета није донијело толико проблема глумцу колико изгладњивање.

"Искусио сам губитке и тугу и депресију који долазе са глади. Било је тренутака када нисам био сигуран да ћу сачувати здрав разум. Ове припреме су трајале скоро двије године", рекао је Броди.

Џони Деп - "Страх и презир у Лас Вегасу"



Када је глумац Џони Деп приступио пројекту "Страх и презир у Лас Вегасу", добио је прилику да тумачи Хантера Томсона, једног од његових хероја и земљака из Кентакија. Да би се припремио за улогу, Деп се преселио у Томсонов подрум, гдје је изучавао његов животни стил.

Када је снимање започето, остатак филмске групе се забринуо за славног глумца јер нису знали да ли глуми или је стварно на тешким дрогама. Чак и након снимања Деп је још неколико година имитирао Томсона, а чак је остао и јако добар пријатељ с њим. Када се Томсон убио 2005. године, Деп је платио три милиона долара за церемонију испаљивања Томсоновог пепела из огромног топа.

Вал Килмер - "Тхе Доорс"



Глумац Вал Килмер је током припрема за улогу рок легенде Џима Морисона из бенда "Тхе Доорс" улазио у музички студио и вјежбао преко 50 нумера славног пјевача. Његови познаваоци су истакли да је проводио и по неколико дана у континуитету у студију вјежбајући Морисонов глас, а када није вјежбао пјевање, онда је гледао Морисонове интервјуе да би што боље пресликао његову личност и манире.

Током снимања, на сету га је остатак глумачке поставе морао ословљавати именом Џим, а многи тврде да до краја снимања се није могла видјети разлика између њега и Џима Морисона. Вал Килмер је на крају признао да је послије снимања филма провео неколико мјесеци код психолога у покушају да избаци Морисона из главе.

Хју Лори - "Доктор Хаус"



Током кастинга за улогу доктора Хауса продуценти су инсистирали на америчком глумцу. Британски глумац Хју Лори је добио ову улогу, а многи тврде да је његов амерички акценат био толико савршен да нико није могао да примијети да је Британац.

Током снимања глумац се толико навикао на шетање са штапом да је након неколико година изгубио могућност да шета без штапа. Осим тога, амерички акценат је толико ушао у његов глас да је сам глумац признао да више не може да се врати на матични британски.

Хит Леџер - "Мрачни витез"



Глума Хита Леџера током приказивања лика Џокера у филму "Мрачни витез" је била толико добра да му је донијела "Осцара" за најбољу споредну улогу. Нажалост, ова награда је додијељена постхумно јер је Леџер преминуо од предозирања у јануару 2008. године. Многи познаваоци овог глумца тврде да је управо припрема за Џокера допринијела његовој смрти.

Прије него што је снимање започето Леџер се подвргнуо потпуној изолацији, а држао је стално код себе дневник са узнемирујућим сликама. Тада је тврдио да је то једини начин да уђе у мозак психопате. Чак и током снимања Леџер се тешко могао ослободити Џокера. Имао је проблема са сном, па је конзумирао микс седатива и таблета против болова које су на крају узроковале његову смрт.

(Агенције) 

Коментари / 0

Оставите коментар