ФРА: Сент Етјен наставио бламирање Монака!

Фудбалери Сент Етјена савладали су госте из Монака резултатом 2:0 у осмом колу француске Лиге 1.  Тотални распад система, Монако као у најмрачније време - зона испадања! Кнежеви у каналу, џелат је Вахби Казри, Сент Етјен узео велика три бода.

Фудбал 28.09.2018 | 23:31
ФРА: Сент Етјен наставио бламирање Монака!
Сент Етјен је забележио четврти тријум у шампионати и избио на другу позицију победом над немоћним "Кнежевима" који су наставили да ређају очајне резултате.

Стрелац оба гола на мећу био је тунишки репрезентативац Ваби Казри, у 41. и 54. минуту.

Монако је у катастрофалној форми ове сезоне и тренер кеипе Леонардо Жардим је у потпуном нокдауну. Његови изабраници су у свим такмичењима забележили само једну победу у девет мечева, уз чак пет пораза.

"Кнежеви" за тријумф не знају још од 11. августа, а тај француски представник у Лиги шампиона је тренутно у зони испадања Лиге 1.

Бивши српски репрезентативац Невен Суботић одиграо је свих 90 минута за домаћу екипу.

Црвени аларм огласио се у Кнежевини – Монако је у тоталном распаду система! Осма утакмица без победе, друга без постигнутог гола, четврти пораз, други узастопни... И место у зони испадања?!

Монакова кола не само да иду низбрдо, него изгледа као да ништа не може да спаси некадашњег полуфиналисту Лиге шампиона од пада у понор!

После Анжеовог чашћавања на стадиону Луј ИИ, Монако је поклекао на гостовању Сент Етјену. После више од четири и по године чекања Зелени су однели победу над Монаком, што их је довело до другог места на табели Лиге 1 – 2:0 (1:0).

Монаков џелат долази из Туниса и зове се – Вахби Казри! Момак који је овог лета побегао из Сандерленда и стигао у Сент Етјен кроз трећи највреднији посао у клупској историји (7.000.000 евра) вечерас је био двоструки стрелац и директно је пресудио екипи Леонарда Жардима.

Головима у финишу првог и почетком другог полувремена офанзивац француских корена печатирао је велика три бода! Прво је искористио велики пропуст Монакове одбране и дугу Селнесову лопту претворио у гол из окрета, да би онда добро антиципирао лопту Јана Мвиле, дуплирао вођство и закључао победу!

Овај Монако дефинитивно више није ни близу квалитета из претходних сезона. Невероватно за клуб који је претходних година продао играче за близу 500.000.000 евра, али сада су његово друштво Нант и Генган у црвеној зони! Поново ништа није ишло на Монакову воденицу. Шанси је било, прегршт, али лопта једноставно није хтела у гол. Сент Етјен је урадио оно што противник није, искористио је две велике шансе, највише јер је Казри показао велику хладнокрвност.

Шта даље за Монако? Позиција Леонарда Жардима се озбиљно клима, не би чудило ни да руски олигарх Дмитри Риболовљев пресавије табак и отпусти га у данима када тражи купца за клуб...

Биће ово дани пуни стрепње, али и неизвесности у Кнежевини. Летње аквизиције имају потенцијал, али ово би могла да буде сезона када ће Монако постати жртва превелике жеље за обртањем новца, а не јурњаве за резултатом... Све подсећа на оно најмрачније време, од пре непуних осам година, када је Монако био друголигаш...

Лига 1, осмо коло:

Сент Етјен – Монако 2:0 (1:0)
Казри 41, 54

Субота:
17.15 Ница – ПСЖ
20.00 Анжер – Генган
20.00 Каен – Амијен
20.00 Лион – Нант
20.00 Рем – Бордо
20.00 Стразбур – Дижон

Недеља:
15.00 Рен – Тулуз
17.00 Монпеље – Ним
21.00 Лил – Марсеј

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар