FRA: Sent Etjen nastavio blamiranje Monaka!

Fudbaleri Sent Etjena savladali su goste iz Monaka rezultatom 2:0 u osmom kolu francuske Lige 1.  Totalni raspad sistema, Monako kao u najmračnije vreme - zona ispadanja! Kneževi u kanalu, dželat je Vahbi Kazri, Sent Etjen uzeo velika tri boda.

Fudbal 28.09.2018 | 23:31
FRA: Sent Etjen nastavio blamiranje Monaka!
Sent Etjen je zabeležio četvrti trijum u šampionati i izbio na drugu poziciju pobedom nad nemoćnim "Kneževima" koji su nastavili da ređaju očajne rezultate.

Strelac oba gola na meću bio je tuniški reprezentativac Vabi Kazri, u 41. i 54. minutu.

Monako je u katastrofalnoj formi ove sezone i trener keipe Leonardo Žardim je u potpunom nokdaunu. Njegovi izabranici su u svim takmičenjima zabeležili samo jednu pobedu u devet mečeva, uz čak pet poraza.

"Kneževi" za trijumf ne znaju još od 11. avgusta, a taj francuski predstavnik u Ligi šampiona je trenutno u zoni ispadanja Lige 1.

Bivši srpski reprezentativac Neven Subotić odigrao je svih 90 minuta za domaću ekipu.

Crveni alarm oglasio se u Kneževini – Monako je u totalnom raspadu sistema! Osma utakmica bez pobede, druga bez postignutog gola, četvrti poraz, drugi uzastopni... I mesto u zoni ispadanja?!

Monakova kola ne samo da idu nizbrdo, nego izgleda kao da ništa ne može da spasi nekadašnjeg polufinalistu Lige šampiona od pada u ponor!

Posle Anžeovog čašćavanja na stadionu Luj II, Monako je poklekao na gostovanju Sent Etjenu. Posle više od četiri i po godine čekanja Zeleni su odneli pobedu nad Monakom, što ih je dovelo do drugog mesta na tabeli Lige 1 – 2:0 (1:0).

Monakov dželat dolazi iz Tunisa i zove se – Vahbi Kazri! Momak koji je ovog leta pobegao iz Sanderlenda i stigao u Sent Etjen kroz treći najvredniji posao u klupskoj istoriji (7.000.000 evra) večeras je bio dvostruki strelac i direktno je presudio ekipi Leonarda Žardima.

Golovima u finišu prvog i početkom drugog poluvremena ofanzivac francuskih korena pečatirao je velika tri boda! Prvo je iskoristio veliki propust Monakove odbrane i dugu Selnesovu loptu pretvorio u gol iz okreta, da bi onda dobro anticipirao loptu Jana Mvile, duplirao vođstvo i zaključao pobedu!

Ovaj Monako definitivno više nije ni blizu kvaliteta iz prethodnih sezona. Neverovatno za klub koji je prethodnih godina prodao igrače za blizu 500.000.000 evra, ali sada su njegovo društvo Nant i Gengan u crvenoj zoni! Ponovo ništa nije išlo na Monakovu vodenicu. Šansi je bilo, pregršt, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Sent Etjen je uradio ono što protivnik nije, iskoristio je dve velike šanse, najviše jer je Kazri pokazao veliku hladnokrvnost.

Šta dalje za Monako? Pozicija Leonarda Žardima se ozbiljno klima, ne bi čudilo ni da ruski oligarh Dmitri Ribolovljev presavije tabak i otpusti ga u danima kada traži kupca za klub...

Biće ovo dani puni strepnje, ali i neizvesnosti u Kneževini. Letnje akvizicije imaju potencijal, ali ovo bi mogla da bude sezona kada će Monako postati žrtva prevelike želje za obrtanjem novca, a ne jurnjave za rezultatom... Sve podseća na ono najmračnije vreme, od pre nepunih osam godina, kada je Monako bio drugoligaš...

Liga 1, osmo kolo:

Sent Etjen – Monako 2:0 (1:0)
Kazri 41, 54

Subota:
17.15 Nica – PSŽ
20.00 Anžer – Gengan
20.00 Kaen – Amijen
20.00 Lion – Nant
20.00 Rem – Bordo
20.00 Strazbur – Dižon

Nedelja:
15.00 Ren – Tuluz
17.00 Monpelje – Nim
21.00 Lil – Marsej

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar