АБА: Звезда (Регленд) сломила Цибону!

Регленд разбио Цибону – победа Звезде на старту АБА лиге! Кошаркаши Црвене звезде победили су на свом терену Цибону са 78:68 у првом колу нове сезоне АБА лиге.  Звезда кренула победом: Регленд "преломио" Цибону.  Црвено-бели савладали упорне госте из Загреба и тријумфом почели нову сезону АБА лиге.

Кошарка 28.09.2018 | 22:05
АБА: Звезда (Регленд) сломила Цибону!
Црвена звезда мтс успешно је "отворила" нову сезону АБА лиге пред својим навијачима.

Иако се чинило да ће тим Милана Томића лакше победити аутсајдера из Загреба, коме су даване мале шансе пре меча, а још мање после серије црвено-белих 17:0 у 13. минуту, гости су налазили начин да "закувају" утакмицу, све до одлучујуће секвенце најбољег играча домаћина, Џоа Регленда.

Звезда - Цибона 78:68 (21:20, 21:15, 17:21, 19:12)

Звездин плејмејкер је после егал треће деонице (59:56) преузео лопту и одговорност, па постигао у последњем кварталу 13 од своја 22 поена и донео тријумф. Американац је погађао шутевима за три поена и после продора, асистирао је центрима и одлучујућом ролом "поништио" лоше моменте у игри фаворита, попут лошег шута (7/31 за три), великог броја офанзивних скокова гостију и слабог доприноса Перпероглуа (0/6 из игре) и Берона (1/6).

Први тријумф је уписан, а Томићев тим сада се спрема за важну недељу, у којој ће дочекати Улм у Еврокупу (уторак), па гостовати Будућности у репризи финала АБА лиге (недеља).

Домаћина је до победе водио фантастични Џо Регленд, који је у другом полувремену био неухватљив за одбрану гостију и убацио 22 поена ривалу из Загреба.

Звезда је показала да ће у наставку сезоне морати да поради на константности, како би избегла велике осцилације у игри. Најефикаснији су поред Регленда били Мухамад Фаје са 12, Маик Цирбес са 11 и Мајкл Оџо са 10 поена.

На другој страни Марко Љубичић није могао сам па је његових 17 поена било недовољно. Розић је додао још 13, а остали из загребачке екипе су били једноцифрени.

Цибона је у почетку лако долазила до позиција унутар линије 6.75 и на некако лежерну одбрану Звезде одговорила високим процентима из игре.

Играло се кош за кош јер је и српски шампион у нападу играо добро до 12:12. Уследило је "затишје" од два минута након чега је Цибона тројкама Уљаревића и Розића брзо дошла до 20:14.

Мухамад Фаје је уписао два скока у нападу већ у првој четвртини и Звезда се његовим, и кошевима Џоа Регланда експресно вратила до 20:19, да би Мајкл Оџо са слободних бацања донео прву предност Звезди у финишу прве деонице 21:20.

Од половине прве до половине друге четвртине Звезда је направила невероватну серију од 17:0 и повела 31:20.

Скоро четири минута је требало Цибони да упише прве поене у другој четвртини. Погодио је тада Марко Љубичић и до краја првог полувремена остао једини који је погађао за своју екипу.

Тек у последњем минуту се придружио и Иван Новачић и управо су њих двојица двема брзим тројкама у финишу полувремена донели прикључак Цибони на паузи 42:35.

Почетак треће четвртине је у потпуности припао Ивану Марићу. Марић је дао три тројке, Билиновац је фантастично закуцао преко Добрића, а Цибона је за само три, четири минута шокирала Звезду и повела.

После пет минута игре, Добрић је са своја четири поена успоставио равнотежу, а до краја је био један од кључних разлога што су црвено-бели у изједначеној игри до истека 30. минута били у предности 59:56.

Цибона је Звезду у другом полувремену сустизала у офанзивном скоку, али је више проблема ипак било са спољним играчима. Лек је био Џо Регленд и бољи напад.

Прво његова тројка, а онда 2+1 Цирбеса, одвели су Звезду на 65:58. Гилберт је у тим тренуцима био добар и у скоку и у шуту, Цибона се одржавала тројкама у игри.

Међутим, Џо се потпуно разиграо, погодио нову тројку уз фаул Љубичића, а онда у продору одбио два чувара и поентирао за нову двоцифрену предност Звезде 71:61 на пет минута до краја.

Цибона је успела да преполови тај заостатак за само минут и по поенима Краљевића и Љубичића, али за Регленда до краја није било решења па је он индивидуалним квалитетима привео меч крају и донео прву победу за Црвену звезду у новој сезони АБА лиге.

АБА лига, прво коло:

Црвена звезда – Цибона 78:68
Олимпија – Морнар 87:66

субота:
20.00 Цедевита – Партизан

недеља:
17.00 Игокеа – Мега
21.00 Будућност – Крка

понедељак:
18.00 ФМП – Задар

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар