Гагић и Загорац о мечу са Цедевитом...

Загорац: Нема алибија! Гагић: Исправљамо туђе грешке, тако се гради тим! Центар Партизана причао о улози једног од лидера у тиму и колико значи Новица Величковић.

Кошарка 29.09.2018 | 12:45
Гагић и Загорац о мечу са Цедевитом...
Раде Загорац и Ђорђе Гагић би у сезони која је пред нама требало да представљају ударне игле кошаркашког клуба Партизан. Први је НБА потенцијал који се није најбоље снашао у Мемфису и Бетису, али и даље слови за једног од најталентованијих играча Јадранске лиге и шире, а други иза себе има већ искуство освајања трофеја у црно-белом дресу.

Први велики тест Партизан ће имати већ у суботу када гостују загребачкој Цедевити  првом колу регионалног такмичења.

"У добром ритму дочекујемо прво коло са доста амбиција. И даље имамо проблеме са ситним повредама, али то не сме да буде алиби за било шта", рекао је крилни кошаркаш црно-белих Раде Загорац.

Имали сте прилично "интересантан" припремни период у претходних месец дана?

"Неко реално стање после Шпаније нисмо могли да знамо након силних пораза. Али овај припремни период био је једна целина свега што може да се прође у сезони. Шпанска турнеја - доста убедљивих пораза, после тога Суперкуп и тесне утакмице против ривала са којима ћемо играти током целе сезоне и на крају један продужетак".

Колико добро познајете екипу Цедевите?

"Испратили смо их у четвртфиналу у Лакташима. Делују заиста моћно, имају по двојицу квалитетних играча на свакој позицији. Реномирани играч су у питању, углавнм Американци који играју на више позиција Биће занимљиво видети како ће њихов тренер успети да имплементира филозофију која овде на Балкану није била толико присутна".

Центар Ђорђе Гагић сматра да су управо на јадранском Суперкупу црно-бели исправили неке ствари које су биле лоше током припремног периода.

"Суперкуп је добродошао после Шпаније и убедљивих пораза, показали смо да се смо неке недостатке и грешке у игри исправили.. Без обзира што смо били без Новице, Банџе и Загорца. Мислим да имамо квалитет, а показали смо то и у Лакташима. Спремамо се за Цедевиту, гледали их, имају добру екипу. Идемо тамо са највећом жељом да победимо".

Да ли је Партизан спреман да направи изненађење у Загребу и да ли би то уопште могло да се сматра изненађењем с обзиром да је почетак сезоне, па ни Цедевита није још потпуно уиграна.

"Изненађење? Свака екипа у Јадранској се мотивише максимално против Партизана. Да пренесемо на терен ово што спремамо, да радимо један за другог".

Прошле сезоне си уз Новицу Величковића био најискуснији играч и један од лидера. Колико то прија таква улога?

"Екипа је јако млада, треба времена да се све уклопи. Још то није супер, али наместиће се. Не може све преко ноћи, мада радимо максимално на томе. Показали смо да имамо озбиљне амбиције. После Новице сам ја тај који треба да помогне, да младима олакша због треме. Бићу уз њих наравно, подршка се пре свега пружа када ствари не иду добро. Новица то ради веома добро, видео сам и прошле сезоне. Пробаћу то све да искористим у новој".

Да ли је рано за причу о циљевима и прогнозама?

"Није рано, сви их имамо и тежимо ка њима. Амбициозни смо, имамло велику зељу за сто бољим резултатом. Идемо на сваки трофеј, да победимо сваку утакмицу. Трофеј долази као последица максималног залагања тима. Треба да радимо један за другог и исправљамо туђе грешке. Тако се гради прави тим", закључио јеГагић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар