Gagić i Zagorac o meču sa Cedevitom...

Zagorac: Nema alibija! Gagić: Ispravljamo tuđe greške, tako se gradi tim! Centar Partizana pričao o ulozi jednog od lidera u timu i koliko znači Novica Veličković.

Košarka 29.09.2018 | 12:45
Gagić i Zagorac o meču sa Cedevitom...
Rade Zagorac i Đorđe Gagić bi u sezoni koja je pred nama trebalo da predstavljaju udarne igle košarkaškog kluba Partizan. Prvi je NBA potencijal koji se nije najbolje snašao u Memfisu i Betisu, ali i dalje slovi za jednog od najtalentovanijih igrača Jadranske lige i šire, a drugi iza sebe ima već iskustvo osvajanja trofeja u crno-belom dresu.

Prvi veliki test Partizan će imati već u subotu kada gostuju zagrebačkoj Cedeviti  prvom kolu regionalnog takmičenja.

"U dobrom ritmu dočekujemo prvo kolo sa dosta ambicija. I dalje imamo probleme sa sitnim povredama, ali to ne sme da bude alibi za bilo šta", rekao je krilni košarkaš crno-belih Rade Zagorac.

Imali ste prilično "interesantan" pripremni period u prethodnih mesec dana?

"Neko realno stanje posle Španije nismo mogli da znamo nakon silnih poraza. Ali ovaj pripremni period bio je jedna celina svega što može da se prođe u sezoni. Španska turneja - dosta ubedljivih poraza, posle toga Superkup i tesne utakmice protiv rivala sa kojima ćemo igrati tokom cele sezone i na kraju jedan produžetak".

Koliko dobro poznajete ekipu Cedevite?

"Ispratili smo ih u četvrtfinalu u Laktašima. Deluju zaista moćno, imaju po dvojicu kvalitetnih igrača na svakoj poziciji. Renomirani igrač su u pitanju, uglavnm Amerikanci koji igraju na više pozicija Biće zanimljivo videti kako će njihov trener uspeti da implementira filozofiju koja ovde na Balkanu nije bila toliko prisutna".

Centar Đorđe Gagić smatra da su upravo na jadranskom Superkupu crno-beli ispravili neke stvari koje su bile loše tokom pripremnog perioda.

"Superkup je dobrodošao posle Španije i ubedljivih poraza, pokazali smo da se smo neke nedostatke i greške u igri ispravili.. Bez obzira što smo bili bez Novice, Bandže i Zagorca. Mislim da imamo kvalitet, a pokazali smo to i u Laktašima. Spremamo se za Cedevitu, gledali ih, imaju dobru ekipu. Idemo tamo sa najvećom željom da pobedimo".

Da li je Partizan spreman da napravi iznenađenje u Zagrebu i da li bi to uopšte moglo da se smatra iznenađenjem s obzirom da je početak sezone, pa ni Cedevita nije još potpuno uigrana.

"Iznenađenje? Svaka ekipa u Jadranskoj se motiviše maksimalno protiv Partizana. Da prenesemo na teren ovo što spremamo, da radimo jedan za drugog".

Prošle sezone si uz Novicu Veličkovića bio najiskusniji igrač i jedan od lidera. Koliko to prija takva uloga?

"Ekipa je jako mlada, treba vremena da se sve uklopi. Još to nije super, ali namestiće se. Ne može sve preko noći, mada radimo maksimalno na tome. Pokazali smo da imamo ozbiljne ambicije. Posle Novice sam ja taj koji treba da pomogne, da mladima olakša zbog treme. Biću uz njih naravno, podrška se pre svega pruža kada stvari ne idu dobro. Novica to radi veoma dobro, video sam i prošle sezone. Probaću to sve da iskoristim u novoj".

Da li je rano za priču o ciljevima i prognozama?

"Nije rano, svi ih imamo i težimo ka njima. Ambiciozni smo, imamlo veliku zelju za sto boljim rezultatom. Idemo na svaki trofej, da pobedimo svaku utakmicu. Trofej dolazi kao posledica maksimalnog zalaganja tima. Treba da radimo jedan za drugog i ispravljamo tuđe greške. Tako se gradi pravi tim", zaključio jeGagić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar