АБА: Цедевита се прибојава Партизана!

Тренер Сито Алонсо и центар Андрија Стипановић истичу да су црно-бели "неугодна екипа, пуна енергије".

Кошарка 29.09.2018 | 09:15
АБА: Цедевита се прибојава Партизана!
Шпански стручњак Сито Алонсо и екипа Цедевите имаће у суботу (20.00, пренос на Арени спорт 2 на мтс тв) озбиљан тест против Партизана, на старту АБА лиге 2018/19.

Загрепчани су током лета уложили велики новац, довели бројне играче који никада нису наступали на еx-YУ паркетима и тренера са другачијом филозофијом од оне коју гаји већина његових конкурената.

На АБА Суперкупу у Лакташима се видело да је пред њима још много рада и навикавања, пре свега на физички контакт као једно од основних обележја игре у регионалној лиги. Евентуални пораз од Партизана вероватно би означио "узбуну" у табору актуелног првака Хрватске...

"Напорно смо радили месец и по дана и ово је за нас врло важна утакмица. Свесни смо да смо у процесу изградње тима, тако да и након ње морамо да наставимо да тренирамо. Одмах почиње и Еврокуп, распоред ће бити тежак, али морамо да изградимо хемију и тимски дух", изјавио је Алонсо.

Алонсо је видео црно-беле у дуелима са Морнаром и Будућношћу, где је схватио да има разлога за максималан опрез.

"Партизан ми делује као екипа пуна енергије, нарочито због великог броја младих играча. Јаки су на позицији плејмејкера, са Николићем и Пејџом, такође и под кошем, где су Гагић и Лендејл... Добро су играли на АБА Суперкупу, што нас опомиње да у утакмицу уђемо са максималном енергијом, јаким интензитетом и врло чврсто, уз добру подршку са трибина".

Цедевити иде на руку традиција, јер су од Партизана као домаћини изгубили само један од досадашњих 13 мечева. Било је то пре пет и по година, када су црно-бели кошем Драгана Милосављевића славили резултатом 77:76.

"Партизан има стварно добру екипу. Мислим да ће бити јако неугодни, али и даље верујем у наш квалитет. Ако будемо 100 одсто концентрисани и ако дамо све од себе, мислим да ће победа отићи на нашу страну", рекао је искусни центар Андрија Стипановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар