Болт остаје најмање до јануара у Аустралији!

Најбржи човек планете који би сада желео да постане профи фудбалер наставља са пробним периодом у Маринерсима, тако да ће бити при тиму и на почетку А лиге 19. октобра.

Фудбал 30.09.2018 | 14:45
Болт остаје најмање до јануара у Аустралији!
Осмоструки олимпијски шампион и човек који и даље држи светски рекорд у трци на 100 м (9,58), Јусеин Болтнакон што је окачио спринтерице о клин одмах је назуо копачке и кренуо да гради фудбалску каријеру.

После више најава и преговора са неколико клубова пре неког времена се нашао у Аустралији. То јест у клубу Сентрал Коуст Маринерс где ће покушати да се пробије до првог тима и избори за своју шансу под сунцем најмањег континента. И како сада ствари стоје, управа тамошњег прволигаша је задовољна, а како и не би била с обзиром на медијску пажњу коју им је донео Јамајканац.

"Видим да се поправљам. Имам бољи осећај за лопту, добро се осећам, али је још много посла предамном. Надам се да ће се тренинг и моја посвећеност исплатити", задовољан је и Болт који можда никада неће имати велико фудбалско знање, али поседује невероватну брзину која би могла многим "неврхунским" клубовима добро да дође.

Шеф стручног штаба тима из Госфорда, који се налази око 70 км северно од Сиднеја, Мајк Малви још није хтео да даје прогнозе, већ каже да ће до јануара проценити да ли је Болт за њих или не. Дотле ће одиграти још неколико пријатељских сусрета и учествовати у припремама тима.

"Јусеин напредује, а то је главно! Знали смо да ће му требати времена, и тада сам рекао да код мене може да добије и 12 месеци ако буде требало. Али верујем да ћемо све лепо проценити до јануара. Појачаћемо му индивидулане тренинге и пружити што више прилика у припремном периоду", сматра тренер Малви.

Шампионат прве аустралијске А лиге почиње у петак 19. октобра, а Сентрал Коуст Маринерси у првом колу гостују Бризбејну у недељу од 08.00.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар