Bolt ostaje najmanje do januara u Australiji!

Najbrži čovek planete koji bi sada želeo da postane profi fudbaler nastavlja sa probnim periodom u Marinersima, tako da će biti pri timu i na početku A lige 19. oktobra.

Fudbal 30.09.2018 | 14:45
Bolt ostaje najmanje do januara u Australiji!
Osmostruki olimpijski šampion i čovek koji i dalje drži svetski rekord u trci na 100 m (9,58), Jusein Boltnakon što je okačio sprinterice o klin odmah je nazuo kopačke i krenuo da gradi fudbalsku karijeru.

Posle više najava i pregovora sa nekoliko klubova pre nekog vremena se našao u Australiji. To jest u klubu Sentral Koust Mariners gde će pokušati da se probije do prvog tima i izbori za svoju šansu pod suncem najmanjeg kontinenta. I kako sada stvari stoje, uprava tamošnjeg prvoligaša je zadovoljna, a kako i ne bi bila s obzirom na medijsku pažnju koju im je doneo Jamajkanac.

"Vidim da se popravljam. Imam bolji osećaj za loptu, dobro se osećam, ali je još mnogo posla predamnom. Nadam se da će se trening i moja posvećenost isplatiti", zadovoljan je i Bolt koji možda nikada neće imati veliko fudbalsko znanje, ali poseduje neverovatnu brzinu koja bi mogla mnogim "nevrhunskim" klubovima dobro da dođe.

Šef stručnog štaba tima iz Gosforda, koji se nalazi oko 70 km severno od Sidneja, Majk Malvi još nije hteo da daje prognoze, već kaže da će do januara proceniti da li je Bolt za njih ili ne. Dotle će odigrati još nekoliko prijateljskih susreta i učestvovati u pripremama tima.

"Jusein napreduje, a to je glavno! Znali smo da će mu trebati vremena, i tada sam rekao da kod mene može da dobije i 12 meseci ako bude trebalo. Ali verujem da ćemo sve lepo proceniti do januara. Pojačaćemo mu individulane treninge i pružiti što više prilika u pripremnom periodu", smatra trener Malvi.

Šampionat prve australijske A lige počinje u petak 19. oktobra, a Sentral Koust Marinersi u prvom kolu gostuju Brizbejnu u nedelju od 08.00.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar