Погба окренуо још неколико играча против Муриња!

Кључа отров у свлачионици Јунајтеда! Ко ће победити?

Фудбал 28.09.2018 | 21:15
Погба окренуо још неколико играча против Муриња!
У Манчестер Јунајтеду дефинитивно букти рат. Свлачионица на Олд Трафорду кључа од отрова. Жозе Мурињоводи рат са половином екипе која једва чека да му види леђа. Да ли ће Мурињо успети да успостави своја правила или ће играчи успети да га смене, видећемо врло скоро...

Сукоб са Полом Погбом је ексалирао и запалио и остатак свлачионице. На Погбиној страни су Ерик Баји, Ентони Марсијал, Фил Џонс, Маркус Рашфорд, Андреас Переира... Мурињо ратује са пола тима!

Уочи увек неугодног гостовања Вест Хему, Мурињо мора некако да смири тензије и да се ослони на играче којима не верује, али и да задржи ауторитет. Ситуација се Погбом се отела контроли. Нетрпељивост између њих двојице је тињала од прошле сезоне, али се ситуација донекле смирила послеПогбиног освајања Мундијала. Иако је Мино Рајола имао дозволу од Муриња да нађе Погби нови клуб, нико није био спреман да плати огроман новац за Француза. Испоставило се да је Погбин останак био грешка за обе стране...

Португалац и Француз су почели да варниче на почетку сезону, да би све кулминирало препирком на тренингу пред ТВ камерама због Погбиног лудовања по друштвеним мрежама. Пре тога му је Мурињоодузео функцију заменика капитена... Мино Рајола је већ заказао састанак са челницима Јунајтеда на којем жели да рашчисти ситуацију и да добије гаранције да ће Мурињо бити смењен или да клуб одреди неку пристојну цену за продају Погбе и да се Рајола баци на тражење новог клуба.  

Међутим, није само Погба проблем за Муриња. Напети су односи и са Маркусом Рашфордом. Посебни није задовољан понашањем младог Енглеза и како се променио после Мундијала у Русији. Објаснио му је да ће морати да се уозбиљи јер и није тако битан као што он мисли за себе. Рашфорд није задовољан третманом код тренера, сматра да заслужује бољи рејтинг у клубу као играч на којем почива будућност Манчестер Јунајтеда. 

На страну Погбе су стали и играчи из „француског клана“ Антони Марсијал и Ерик Баји. Плус Бразилац Переира који је Погбин близак пријатељ. Марсијал је још од прошле сезоне на ратној нози са Мурињом. Незадовољан је минутажом. Летос је прво желео да напсути клуб, а онда да остане у инат Португалцу. Марсијал је био кажњен када је због рођења детета напустио припреме и одсуствовао више времена него што је дозвољено...

Баји и Џонс су шокирани Мурињовим изјавама после елиминације од Дербија у Лига купу. Тренер их је етикетирао као кривце речима „знао сам да ћемо бити у проблему са Ериком и Филом“. Јавно исмевање двојице играча је нашило на нову осуду у свлачионици и створило додтане непријатеље португалском стручњаку.

Навијачи и јавност су подељени... Неки сматрају да је Мурињо само тражи изговоре и вештачки се крије иза играча, док други мисле да мора да се зна ред и да Погба изиграва већу звезду него што јесте, а на терену не прави разлику.  

Атмосфера је јако напwта... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар