ЛН: Србију не чека ораница "Под Горицом"!

Град "пегла" подлогу! Фудбалска репрезентација Србије 11. октобра наставља такмичење у Лиги нација гостовањем селекцији Црне Горе.

Фудбал 29.09.2018 | 23:40
ЛН: Србију не чека ораница "Под Горицом"!
"Орлови" ће у утакмици трећег кола четврте групе Лиге Ц гостовати у Подгорици, а осим списка селектора Младена Крстањића који традиционално изазива опречне реакције, у центру пажње биће и стање терена.

Квалитет подлоге на "Стадиону под Горицом" већ неко време је на изузетно ниском нивоу, па су фотографије које су објављене недавно изненадиле навијаче и репрезентације, али и Будућности чији је ово дом.

Непосредно пред утакмицу са Литванијом објављене су фотографије терена који је више личио на "ораницу" него на игралиште.

Пре нешто више од три године Фудбалски савез Црне уложио је чак 700.000 евра у реконструкцију терена на једином црногорском стадиону који испуњава стандарде УЕФА. Осим реконструкције, урађен је потпуно нови систем дренаже и трава је била једна од најбољих у региону. Међутим, "Вијести" су недавно пренеле да је све готово уништено.

"Слика која ће сутра вече отићи у Европу подсетиће, међутим, на све оно што је терен подгоричког стадиона представљао пре 15-ак и више година, када је био један од најгорих у бившој држави, када се играло по џомбама, када га је свака јача киша претварала у блато", стоји у тексту споменутог листа.

Фудбалски клуб Будућност већ више од 15 година није власник "Стадиона под Горицом", већ одржавање и сервисирање објекта, самим тим и травнате подлоге, у надлежности је предузећа "Спортски објекти" д.о.о. које управља комплексом спортских објеката у Подгорици. Осим стадиона под Горицом, фирма управља и Спортским центром "Морача" са градским базенима, Стадионом малих спортова, Стадионом у Тузима и Стрељачким центаром "Љубовић".

Предузеће је, незванично сазнаје Б92.нет, одмах реаговало и после утакмице Црна Гора – Литванија издало забрану клубу да одржава тренинге на главном терену. Будућност тренира на помоћним тренерима, а једино ће стадион користити у суботу од 15 часова када дочекују екипу Искре. То ће уједно бити и једина утакмица пре дуела два национална тима у Лиги нација.

Стручњаци које је ангажовала фирма "Спортски објекти", одбили су људски фактор као могући узрок и утврдили да је терен у лошем стању због врућина у августу и много утакмица у том периоду.

"Стручњаци су утврдили да је велика врућина у августу узрок таквог стања, а да су одржавање и сви други третмани урађено у складу са прописима. Поред тога, у августу је одиграно пет утакмица под Горицом и закључено је да је то превише и да када су врућине, терен треба да буде поштеђен", изјавио је директор предузећа Војислав Марковић.

Потврђено нам је да, како би се што пре отклонио проблем, постоји међусобна комуникација свих корисника стадиона – челници Будућности већ су договорили састанак са управом града Подгорице, како би били договорени кораци за даље одржавање терена.

"Спортски објекти" послали су екипу која је предузела је потребне мере да се терен дотера на време за утакмицу са Србијом и тим стручњака је после анализе већ кренуо у процес опоравка.

За Б92.нет је више пута истакнуто да је травната подлога у много бољем стању него што је била и да ће терен бити спреман за утакмицу, па "Орлове" у престоници Црне Горе очекују много бољи услови него литванију.

Екипе које воде Младен Крстајић и Љубиша Тумбаковић тренутно заузимају челне позиције у групи са по четири бода и вероватно ће се између њих тражити онај који ће као првопласирани отићи даље.

Лига нација – Лига ц, група 4:

четвртак, 11. октобар:

20.45 Литванија – Румунија
20.45 Црна Гора – Србија

недеља, 14. октобар:

15.00 Румунија – Србија
20.45 Литванија – Црна Гора

Табела:

1. Црна Гора 2 1 1 0 2:0 4
2. Србија 2 1 1 0 3:2 4
3. Румунија 2 0 2 0 2:2 2
4. Литванија 2 0 0 2 0:3 0

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар