LN: Srbiju ne čeka oranica "Pod Goricom"!

Grad "pegla" podlogu! Fudbalska reprezentacija Srbije 11. oktobra nastavlja takmičenje u Ligi nacija gostovanjem selekciji Crne Gore.

Fudbal 29.09.2018 | 23:40
LN: Srbiju ne čeka oranica "Pod Goricom"!
"Orlovi" će u utakmici trećeg kola četvrte grupe Lige C gostovati u Podgorici, a osim spiska selektora Mladena Krstanjića koji tradicionalno izaziva oprečne reakcije, u centru pažnje biće i stanje terena.

Kvalitet podloge na "Stadionu pod Goricom" već neko vreme je na izuzetno niskom nivou, pa su fotografije koje su objavljene nedavno iznenadile navijače i reprezentacije, ali i Budućnosti čiji je ovo dom.

Neposredno pred utakmicu sa Litvanijom objavljene su fotografije terena koji je više ličio na "oranicu" nego na igralište.

Pre nešto više od tri godine Fudbalski savez Crne uložio je čak 700.000 evra u rekonstrukciju terena na jedinom crnogorskom stadionu koji ispunjava standarde UEFA. Osim rekonstrukcije, urađen je potpuno novi sistem drenaže i trava je bila jedna od najboljih u regionu. Međutim, "Vijesti" su nedavno prenele da je sve gotovo uništeno.

"Slika koja će sutra veče otići u Evropu podsetiće, međutim, na sve ono što je teren podgoričkog stadiona predstavljao pre 15-ak i više godina, kada je bio jedan od najgorih u bivšoj državi, kada se igralo po džombama, kada ga je svaka jača kiša pretvarala u blato", stoji u tekstu spomenutog lista.

Fudbalski klub Budućnost već više od 15 godina nije vlasnik "Stadiona pod Goricom", već održavanje i servisiranje objekta, samim tim i travnate podloge, u nadležnosti je preduzeća "Sportski objekti" d.o.o. koje upravlja kompleksom sportskih objekata u Podgorici. Osim stadiona pod Goricom, firma upravlja i Sportskim centrom "Morača" sa gradskim bazenima, Stadionom malih sportova, Stadionom u Tuzima i Streljačkim centarom "Ljubović".

Preduzeće je, nezvanično saznaje B92.net, odmah reagovalo i posle utakmice Crna Gora – Litvanija izdalo zabranu klubu da održava treninge na glavnom terenu. Budućnost trenira na pomoćnim trenerima, a jedino će stadion koristiti u subotu od 15 časova kada dočekuju ekipu Iskre. To će ujedno biti i jedina utakmica pre duela dva nacionalna tima u Ligi nacija.

Stručnjaci koje je angažovala firma "Sportski objekti", odbili su ljudski faktor kao mogući uzrok i utvrdili da je teren u lošem stanju zbog vrućina u avgustu i mnogo utakmica u tom periodu.

"Stručnjaci su utvrdili da je velika vrućina u avgustu uzrok takvog stanja, a da su održavanje i svi drugi tretmani urađeno u skladu sa propisima. Pored toga, u avgustu je odigrano pet utakmica pod Goricom i zaključeno je da je to previše i da kada su vrućine, teren treba da bude pošteđen", izjavio je direktor preduzeća Vojislav Marković.

Potvrđeno nam je da, kako bi se što pre otklonio problem, postoji međusobna komunikacija svih korisnika stadiona – čelnici Budućnosti već su dogovorili sastanak sa upravom grada Podgorice, kako bi bili dogovoreni koraci za dalje održavanje terena.

"Sportski objekti" poslali su ekipu koja je preduzela je potrebne mere da se teren dotera na vreme za utakmicu sa Srbijom i tim stručnjaka je posle analize već krenuo u proces oporavka.

Za B92.net je više puta istaknuto da je travnata podloga u mnogo boljem stanju nego što je bila i da će teren biti spreman za utakmicu, pa "Orlove" u prestonici Crne Gore očekuju mnogo bolji uslovi nego litvaniju.

Ekipe koje vode Mladen Krstajić i Ljubiša Tumbaković trenutno zauzimaju čelne pozicije u grupi sa po četiri boda i verovatno će se između njih tražiti onaj koji će kao prvoplasirani otići dalje.

Liga nacija – Liga c, grupa 4:

četvrtak, 11. oktobar:

20.45 Litvanija – Rumunija
20.45 Crna Gora – Srbija

nedelja, 14. oktobar:

15.00 Rumunija – Srbija
20.45 Litvanija – Crna Gora

Tabela:

1. Crna Gora 2 1 1 0 2:0 4
2. Srbija 2 1 1 0 3:2 4
3. Rumunija 2 0 2 0 2:2 2
4. Litvanija 2 0 0 2 0:3 0

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar