Званично: Преузет предмет ''Каран''

- Из Републичког јавног тужилаштва Срни је потврђено да је од Окружног јавног тужилаштва Бањалука преузет предмет који се односи на пријаву поднесену против Жељка Карана због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја и овлаштења, као и за несавјестан рад у служби.

Република Српска 28.09.2018 | 12:58
Званично: Преузет предмет ''Каран''
Предмет је, како наводе, преузело Посебно одјељење овог тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

"Због великог интересовања јавности, овај предмет ће у наредном периоду бити приоритет Тужилаштва, а о исходу поступка јавност ће бити благовремено обавијештена", рекла је портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић, додавши да за сада не може износити више детаља о том предмету.

Медији су незванично објавили да је Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске против директора Завода за судску медицину Жељка Карана поднијело кривичну пријаву бањалучком Окружном тужилаштву због сумње у злоупотребу у случају "Драгичевић".

Нестанак двадесетједногодишњег Бањалучанина Давида Драгичевића пријављен је 18. марта, а његово тијело пронађено је 24. марта на ушћу ријечице Црквена у Врбас, у близини тврђаве Кастел у Бањалуци.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука донијело је 4. јула наредбу о спровођењу истраге против више НН лица због сумње да су 18. марта у Бањалуци напала Давида Драгичевића који је бјежао од њих и пао низ стрму обалу ријеке Црквене или су га нападачи гурнули, те је усљед утопљења наступила смрт.

У наредби из Окружног тужилаштва Бањалука наводе да постоје основи сумње да су та лица другог лишила живота, чиме би учинила кривично дјело убиство.

Након идентификације тијела, од 26. марта на бањалучком Тргу Крајине почела су окупљања грађана организована путем "Фејсбук" групе под називом "Правда за Давида", која је, како је наведено, формирана с циљем доласка до истине и расвјетљавања случаја смрти Давида Драгичевића.

Извор: Срна

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

израелац

28.09.2018 11:02

А који су мотиви Карана да изврши то тешко кривично дијело и какве он користи има од исхода? комотно он може доказати да је луд... а опет то не ријешава случај..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјурадј

28.09.2018 11:33

Ајд израелац не сери Каран штити своје јаране , не би био први пут , само да би остао главни и једини у заводу и препустио то свом сину који ни пријемни на медицину није прошао , и то му је средјивао па би сад да среди да он заврши медицину и једног дана да предје на тајин тајни посао ! А против њега и његове жене се води кривична пријава за други случај ! Дјубре ! Саучесник ! Не мора се ријешити случај да би он био био иза решетака ! Он не треба и не може више по закону да буде у заводу . Нек затвор и завод , али наша јавна установа неће бити водјена и користена за криминал .

Name

израелац

28.09.2018 12:18

па онда је логицно да је сауцесник .. ил је логицно да тузиластво то доказује да је он ститио друге.. ал га не терете тако.. оцигледно ти серес јер теби није јасно како се одвија ситуација.. и да га ухапсе , какве то има везе ако није свједок сарадник ха?

Name

УПМ

28.09.2018 14:46

Ако неко од притворених проговори и поцне откривати налогодавце, мозда цемо повјеровати да није фарса. У противном, бице све јасно. Да нам је знати кога покривају.

Name

Скептик

28.09.2018 11:03

Значи, иде у тјорку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сањин

28.09.2018 19:35

У цорку це ускоро да се иде као у кафану сто се иде.

Name

Милорад Отић

28.09.2018 11:04

Ис....ше те мој Каране, људска величино и етичка громадо!!! Дуго си и трајао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

28.09.2018 11:17

Туже га они који су му наредили да направи лажно вјештачење ?! Вјероватно да смире ситуацију до после избора....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

28.09.2018 11:21

ОДМАХ ИЗА РЕШЕТАКА ! Сви га знају у БЛ шта ради ! Десет година намјеста како коме шта треба ! Завод је наша државна установа и не служи да би се намјестали случајеви. Сто је он јос вијек тамо ?у затвор ! За све сто је до сада урадио нек одговара !

ОДГОВОРИТЕ
Name

У3ПМ

28.09.2018 14:43

Све је фарса да се пред изборе умири јавност. Ако секта поново добије изборе, ове це ослободити, а ако изгуби, и тако це сви заврсити на дугогодисњој робији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сека62

28.09.2018 17:50

Господо ниша не разумијем, нико није крив а Давида нема.!! Па ко је убио тог младића и много друге наше дјеце??? Докле више терор с било чије стране и у било чију корист???Омладина одлази из земље а они што остају буду мистеријозно убијени!! Стотину питања а одговора и одговорних на жалост нас свију нема. Правда за Давида и сву нашу дјецу?

Name

ПРАВДА

28.09.2018 18:05

Лијепо је рекао Давор да ће вас Додик све пустити низ воду.Тебе првог ЗЛОЧИНЦУ Каран.ПРАВДА ЗА ДАВИДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицо

28.09.2018 20:01

Мафијаска хоботница

ОДГОВОРИТЕ