Zvanično: Preuzet predmet ''Karan''

- Iz Republičkog javnog tužilaštva Srni je potvrđeno da je od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka preuzet predmet koji se odnosi na prijavu podnesenu protiv Željka Karana zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, kao i za nesavjestan rad u službi.

Republika Srpska 28.09.2018 | 12:58
Zvanično: Preuzet predmet ''Karan''
Predmet je, kako navode, preuzelo Posebno odjeljenje ovog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

"Zbog velikog interesovanja javnosti, ovaj predmet će u narednom periodu biti prioritet Tužilaštva, a o ishodu postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena", rekla je portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić, dodavši da za sada ne može iznositi više detalja o tom predmetu.

Mediji su nezvanično objavili da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske protiv direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana podnijelo krivičnu prijavu banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje u zloupotrebu u slučaju "Dragičević".

Nestanak dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću riječice Crkvena u Vrbas, u blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo je 4. jula naredbu o sprovođenju istrage protiv više NN lica zbog sumnje da su 18. marta u Banjaluci napala Davida Dragičevića koji je bježao od njih i pao niz strmu obalu rijeke Crkvene ili su ga napadači gurnuli, te je usljed utopljenja nastupila smrt.

U naredbi iz Okružnog tužilaštva Banjaluka navode da postoje osnovi sumnje da su ta lica drugog lišila života, čime bi učinila krivično djelo ubistvo.

Nakon identifikacije tijela, od 26. marta na banjalučkom Trgu Krajine počela su okupljanja građana organizovana putem "Fejsbuk" grupe pod nazivom "Pravda za Davida", koja je, kako je navedeno, formirana s ciljem dolaska do istine i rasvjetljavanja slučaja smrti Davida Dragičevića.

Izvor: Srna

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

izraelac

28.09.2018 11:02

A koji su motivi Karana da izvrši to teško krivično dijelo i kakve on koristi ima od ishoda? komotno on može dokazati da je lud... a opet to ne riješava slučaj..

ODGOVORITE
Name

Djuradj

28.09.2018 11:33

Ajd izraelac ne seri Karan štiti svoje jarane , ne bi bio prvi put , samo da bi ostao glavni i jedini u zavodu i prepustio to svom sinu koji ni prijemni na medicinu nije prošao , i to mu je sredjivao pa bi sad da sredi da on završi medicinu i jednog dana da predje na tajin tajni posao ! A protiv njega i njegove žene se vodi krivična prijava za drugi slučaj ! Djubre ! Saučesnik ! Ne mora se riješiti slučaj da bi on bio bio iza rešetaka ! On ne treba i ne može više po zakonu da bude u zavodu . Nek zatvor i zavod , ali naša javna ustanova neće biti vodjena i koristena za kriminal .

Name

izraelac

28.09.2018 12:18

pa onda je logicno da je saucesnik .. il je logicno da tuzilastvo to dokazuje da je on stitio druge.. al ga ne terete tako.. ocigledno ti seres jer tebi nije jasno kako se odvija situacija.. i da ga uhapse , kakve to ima veze ako nije svjedok saradnik ha?

Name

UPM

28.09.2018 14:46

Ako neko od pritvorenih progovori i pocne otkrivati nalogodavce, mozda cemo povjerovati da nije farsa. U protivnom, bice sve jasno. Da nam je znati koga pokrivaju.

Name

Skeptik

28.09.2018 11:03

Znači, ide u tjorku?

ODGOVORITE
Name

Sanjin

28.09.2018 19:35

U corku ce uskoro da se ide kao u kafanu sto se ide.

Name

Милорад Отић

28.09.2018 11:04

Ис....ше те мој Каране, људска величино и етичка громадо!!! Дуго си и трајао!

ODGOVORITE
Name

Wodolija

28.09.2018 11:17

Tuže ga oni koji su mu naredili da napravi lažno vještačenje ?! Vjerovatno da smire situaciju do posle izbora....

ODGOVORITE
Name

Darko

28.09.2018 11:21

ODMAH IZA REŠETAKA ! Svi ga znaju u BL šta radi ! Deset godina namjesta kako kome šta treba ! Zavod je naša državna ustanova i ne služi da bi se namjestali slučajevi. Sto je on jos vijek tamo ?u zatvor ! Za sve sto je do sada uradio nek odgovara !

ODGOVORITE
Name

U3PM

28.09.2018 14:43

Sve je farsa da se pred izbore umiri javnost. Ako sekta ponovo dobije izbore, ove ce osloboditi, a ako izgubi, i tako ce svi zavrsiti na dugogodisnjoj robiji.

ODGOVORITE
Name

Seka62

28.09.2018 17:50

Gospodo niša ne razumijem, niko nije kriv a Davida nema.!! Pa ko je ubio tog mladića i mnogo druge naše djece??? Dokle više teror s bilo čije strane i u bilo čiju korist???Omladina odlazi iz zemlje a oni što ostaju budu misterijozno ubijeni!! Stotinu pitanja a odgovora i odgovornih na žalost nas sviju nema. Pravda za Davida i svu našu djecu?

Name

ПРАВДА

28.09.2018 18:05

Лијепо је рекао Давор да ће вас Додик све пустити низ воду.Тебе првог ЗЛОЧИНЦУ Каран.ПРАВДА ЗА ДАВИДА!

ODGOVORITE
Name

mico

28.09.2018 20:01

Mafijaska hobotnica

ODGOVORITE