Останите у доброј форми и после љета

Да вам рекреација не би била оптерећење важно је да је прилагодите обавезама и да вам уз редовно вежбање преостане слободног времена и за друге садржаје.

Здравље 28.09.2018 | 10:33
Останите у доброј форми и после љета
АКО сте током летњих месеци стекли завидну телесну форму пливањем и лаганијом храном, савет је да и у наредним месецима не престајете са физичком активношћу и одабиром намирница које нису само "празне калорије". Да вам рекреација не би била оптерећење важно је да је прилагодите обавезама и да вам уз редовно вежбање преостане слободног времена и за друге садржаје.

Овакав план могуће је да спроведете у дело само ако уштедите време одласка и повратка са рекреације. Дакле, вежбајте код куће, јер и са "кућним вежбама" могу да се постигну завидни резултати. У ту сврху идеални су реквизити попут, хула-хопа и вијаче, извођење вежби јоге и, пет тибетанаца. Када временски услови дозвољавају можете да се рекреирате трчањем у близини дома.

Важан услов да вам редовна физичка активност не досади је да стално мењате начин рекреације и да га прилагођавате тренутном расположењу и стању организма. Комбиновање различитих техника и начина вежбања омогућава покретање свих мишића и прилагођавање тела новим покретима.

Од велике користи биће вам и ако повремено радите четири основне вежбе за добру форму - чучњеве, издржај, склекове и вежбе пропадања за трицепсе.

Вијача

Са вијачом увек можете да вежбате код куће уз музику. Повремено, када време то дозвољава можете да прескачете вијачу и у природи. Ова врста рекреације делотворна је колико и трчање, јер при прескакању се активирају сви мишићи.

Пет тибетанаца

Популарни "тибетанци" изводљиви су за све генерације, не одузимају пуно времена и не захтевају посебне услове. Ова група вежби спада у мање познату јогу, коју су пре две и по хиљаде година осмислили монаси на Тибету, познати по својој виталности и дугом животу. Верује се да ове вежбе испуњавају организам освежавајућом младалачком енергијом, што омогућава да се током дана осећате боље и постигнете више.

Јога

Вежбе јоге гарантују очување ведрог духа, разгибаности и осећај мира. За почетак је неопходно да научите неколико мање компликованих вежби, а с временом да се усавршавате у њиховом извођењу и познавању намене, као и да планирате тренинг према споственим потребама.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар