Тоти о Недведу: Био је плачљивко, мрзио сам га!

У аутобиографији "Ун Цапитано", која се јуче појавила на тржишту, на 42. рођендан Франческа Тотија, легендарни фудбалер Роме изнео је бројне детаље из своје богате каријере.

Фудбал 28.09.2018 | 10:15
Тоти о Недведу: Био је плачљивко, мрзио сам га!
Дугогодишњи капитен римске "вучице", Франческо Тоти, у једном делу своје аутобиографије, која се појавила на тржишту на 42. рођендан "Принца Рима", осврнуо се на Павела Недведа, фудбалера са којим је водио бројне битке док је Чех наступао за Роминог градског ривала Лацио, а затим и Јувентус.

Осим критика које је упутио на рачун бившег тренера Лућана Спалетија, због којег је, по свему судећи, и "окачио копачке о клин", сукоб са Недведом очигледно је био најзанимљивији италијанским медијима, који су одмах по изласку Тотијеве књиге под називом "Капитен" (Ун Цапитано) одлучили да се распишу о ривалитету двојице сјајних фудбалера.

Осим клупских мечева, Тоти и Недвед на терену су се сусрели и у репрезентативном дресу, и то на Светском првенству 2006. године у Немачкој.

"Азури" су на том Мундијалу освојили четврто злато у историји, а на путу до финала, у ком су на пенале поразили Французе, у групној фази стајала им је Чешка.

Головима Марка Матерација и Филипа Инзагија Италијани су славили 2:0, а на том мечу Тотија је посебно нервирао Недвед.

"Стиснуо сам шаке и кренуо да загрлим Матерација. Био је то веома битан погодак, јер су нас Чеси од првог минута притиснули. Недвед је био у страшној форми и, боли ме да признам, нисам могао да га поднесем на терену. Био је плачљивко. Пипнеш га, а он одлети десет метара од вас. Поступао је тако да просто пожелите да га смрвите својим рукама и то довољно говори о њему", испричао је Тоти.

Ипак, дугогодишњи капитен Роме свестан је колико је Недвед био квалитетан играч.

"Био је паклено добар играч, а на тој утакмици још и више. Ђиђи Буфон имао је три или четири врхунске интервенције како би сачувао гол. Мрзео сам га као играча и признајем да је то осећај који никад нисам желео да прикривам", описао је своја осећања према сјајном чешком офанзивцу.

Тоти је у својству директора Роме био на жребу група за Лигу шампиона, где се срео са Недведом, који је представљао Јувентус.

"Морам му одати признање. Било је предивно када смо се по први пут срели ван терена, на жребу Лиге шампиона у Монте Карлу. Недвед ми је пришао - а тада сам дебитовао у улози директора клуба - и питао ме како се осећам након што сам завршио играчку каријеру. Заиста лепо од њега", закључио је Тоти.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар