Турци бијесни на УЕФА: Изгубили су они нас, а не ми њих!

Турска по четврти пут заредом није успела да добије организацију Европског првенства у фудбалу.

Фудбал 28.09.2018 | 08:45
Турци бијесни на УЕФА: Изгубили су они нас, а не ми њих!
Европско првенство за фудбалере 2024. године биће одржано у Немачкој, која је добила предност у односу на Турску.

То је четврти пут у последњих 10 година да су Турци "извисили" у покушају да организују шампионат најбољих континенталних репрезентација, што их је прилично разбеснело.

Министар спорта Турске, Мухарем Касапоглу, одлуку УЕФА оценио је као "жалосну" и додао:

"Узнемирујуће је за УЕФА и за Европско првенство 2024. године што наша земља није домаћин, упркос својој снази. Ми као земља нисмо изгубили ништа, али Европско првенство ће изгубити нашу стручност и наше гостопримство".

Домаћин Европског првенства добијен је тајним гласањем у којем је Немачкој припало 12, а Турској четири гласа, док је један делегат био одсутан. Право гласа нису имали представници фудбалских савеза Немачке и Турске.

"Била би добитна комбинација да смо добили могућност да организујемо такмичење на овом подручју, у овој земљи, али наша земља није изгубила ништа", поновио је Касапоглу своје мишљење.

Турска је претходно одбијена у покушајима да организује ЕУРО 2008, 2012. и 2016. године.

Немачка и Турска су биле једини кандидати, а по процени УЕФА од прошле недеље, кандидатура Турске је била ризична.

Из европске "Куће фудбала" су недавно навели и да Турска нема акциони план поштовања људских права. Није познато да ли је тај критеријум, који је први пут уведен у спецификацију организације за Европско првенство, утицао на избор земље домаћина због репресивног режима председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар