Зашто сам дошао у Фенер? Због Жељка!

Нећу да се враћам у НБА докле год ми је лепо овде. . . ! Жофри Ловерњ о актуелним темама. . .

Кошарка 29.09.2018 | 20:30
Зашто сам дошао у Фенер? Због Жељка!
Повратак Жофрија Ловерња у европску кошарку изненадио је многе, али када је стигао позив Жељка Обрадовића из Истанбула, за некадашњег капитена Партизана није било много дилеме. Таква шанса се не пропушта.

Због уговора са Фенербахчеом Ловерњ је одбио да искористи опцију аутоматског продужетка уговора са Спарсима за још годину дана и тако заради још 1.600.000 долара. У ери када сви желе да оду у НБА, француски репрезентативац је изабрао повратак у Европу како би добио шансу да се окити титулом европског шампиона.

“Није ми било тешко да изаберем. Желео сам да играм за Фенербахче. Имао сам још годину дана уговора и разговарао сам са агентом и рекао му да желим да останем у НБА још годину дана, уколико не добијем позив из Фенера“, каже Ловерњ за Еурохоопс и наставља:

“Размишљао сам – ако добијем квалитетну понуду од Фенера – отићи ћу. Убрзо након тога стила је понуда и ја сам је прихватио. Потписао сам за Фенер и заиста сам хтео да дођем овде“.

Да ли је било и других понуда?

“Наравно да јесте. Али, чекао сам само понуду Фенера“.

Имао си шансу да радиш с легендарним тренером Грегом Поповием. Какав је осећај и шта си научио од њега?

“Било је сјајно! Много тога сам научио од њега. Било је јако добро бити део организације таквог клуба и играти с легендама свеско кошарке, посебно Мануом Ђинобилијем“.

Сада те чека рад са још једном легендом – Жељком Обрадовићем?

“Јако сам узбуђен. Један од разлога зашто сам хтео у Фенербахче је баш Жељко Обрадовић. Радили смо заједно месец дана, јако сам поносан због тога. Имам осећај да напредујем и то ме много радује. Јако се радујем почетку сезоне“.

Ниси играо за репрезентацију Француске сада током септембарских квалификација – шта је разлог?

“Део је због тога што сам хтео да се брже прилагодим на нови клуб, али није само то... Било ми је важније да у клуб дођем што раније, јер су многи моји саиграчи овде годинама. Сви они већ знају акције у нападу и шта треба да раде на терену. Много ми је значио овај месец више у тиму, јер сам готово све научио. Недостаје ми још тренинга како бих био у правој форми“.

Многи сматрају да ће Фенербахче поправити контролу скокова сада када си ти ту?

“Знам да сам добар скакач. Али, нисам сигуран да само један играч може да среди такав проблем. Верујем да је то проблематика којом се клубови баве као целина. Свакако ће то бити једна од ствари којом ћемо се бавити током сезоне“.

Шта је то што ти је највише запало за око током пријатељских утакмица и тренинга?

“Најважније је да се боримо као тим, на сваком тренингу и утакмици. Стварно се максимално трудимо да се унапредимо као тим, што ме уопште не изненађује. Искрено сам се надао томе и очекивао сам да ће тако бити“.

Фенербахче има велика очекивања за сезону, да ли ће ти то бити додатни мотив?

“На крају крајева – ми смо Фенербахче. Сви желе да кажу да су победили један од најбољих тимова у Европи. Нама је најважније да будемо спремни и концентрисани на сваку утакмицу. Морамо да се припремимо за све што нас чека“.

Да ли размишљаш о томе да се вратиш у НБА?

“Не, докле год ми буде лепо овде и будем уживао у игри“.

Шта мислиш о навијачима Фенербахчеа? Били су јако срећни пошто си потписао уговор...

“Осим Жељка, један од разлога зашто сам хтео да будем овде су и навијачи. Такође, знам да Фенербахче увек циља све пехаре у сезони“.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар