Zašto sam došao u Fener? Zbog Željka!

Neću da se vraćam u NBA dokle god mi je lepo ovde. . . ! Žofri Lovernj o aktuelnim temama. . .

Košarka 29.09.2018 | 20:30
Zašto sam došao u Fener? Zbog Željka!
Povratak Žofrija Lovernja u evropsku košarku iznenadio je mnoge, ali kada je stigao poziv Željka Obradovića iz Istanbula, za nekadašnjeg kapitena Partizana nije bilo mnogo dileme. Takva šansa se ne propušta.

Zbog ugovora sa Fenerbahčeom Lovernj je odbio da iskoristi opciju automatskog produžetka ugovora sa Sparsima za još godinu dana i tako zaradi još 1.600.000 dolara. U eri kada svi žele da odu u NBA, francuski reprezentativac je izabrao povratak u Evropu kako bi dobio šansu da se okiti titulom evropskog šampiona.

“Nije mi bilo teško da izaberem. Želeo sam da igram za Fenerbahče. Imao sam još godinu dana ugovora i razgovarao sam sa agentom i rekao mu da želim da ostanem u NBA još godinu dana, ukoliko ne dobijem poziv iz Fenera“, kaže Lovernj za Eurohoops i nastavlja:

“Razmišljao sam – ako dobijem kvalitetnu ponudu od Fenera – otići ću. Ubrzo nakon toga stila je ponuda i ja sam je prihvatio. Potpisao sam za Fener i zaista sam hteo da dođem ovde“.

Da li je bilo i drugih ponuda?

“Naravno da jeste. Ali, čekao sam samo ponudu Fenera“.

Imao si šansu da radiš s legendarnim trenerom Gregom Popoviem. Kakav je osećaj i šta si naučio od njega?

“Bilo je sjajno! Mnogo toga sam naučio od njega. Bilo je jako dobro biti deo organizacije takvog kluba i igrati s legendama svesko košarke, posebno Manuom Đinobilijem“.

Sada te čeka rad sa još jednom legendom – Željkom Obradovićem?

“Jako sam uzbuđen. Jedan od razloga zašto sam hteo u Fenerbahče je baš Željko Obradović. Radili smo zajedno mesec dana, jako sam ponosan zbog toga. Imam osećaj da napredujem i to me mnogo raduje. Jako se radujem početku sezone“.

Nisi igrao za reprezentaciju Francuske sada tokom septembarskih kvalifikacija – šta je razlog?

“Deo je zbog toga što sam hteo da se brže prilagodim na novi klub, ali nije samo to... Bilo mi je važnije da u klub dođem što ranije, jer su mnogi moji saigrači ovde godinama. Svi oni već znaju akcije u napadu i šta treba da rade na terenu. Mnogo mi je značio ovaj mesec više u timu, jer sam gotovo sve naučio. Nedostaje mi još treninga kako bih bio u pravoj formi“.

Mnogi smatraju da će Fenerbahče popraviti kontrolu skokova sada kada si ti tu?

“Znam da sam dobar skakač. Ali, nisam siguran da samo jedan igrač može da sredi takav problem. Verujem da je to problematika kojom se klubovi bave kao celina. Svakako će to biti jedna od stvari kojom ćemo se baviti tokom sezone“.

Šta je to što ti je najviše zapalo za oko tokom prijateljskih utakmica i treninga?

“Najvažnije je da se borimo kao tim, na svakom treningu i utakmici. Stvarno se maksimalno trudimo da se unapredimo kao tim, što me uopšte ne iznenađuje. Iskreno sam se nadao tome i očekivao sam da će tako biti“.

Fenerbahče ima velika očekivanja za sezonu, da li će ti to biti dodatni motiv?

“Na kraju krajeva – mi smo Fenerbahče. Svi žele da kažu da su pobedili jedan od najboljih timova u Evropi. Nama je najvažnije da budemo spremni i koncentrisani na svaku utakmicu. Moramo da se pripremimo za sve što nas čeka“.

Da li razmišljaš o tome da se vratiš u NBA?

“Ne, dokle god mi bude lepo ovde i budem uživao u igri“.

Šta misliš o navijačima Fenerbahčea? Bili su jako srećni pošto si potpisao ugovor...

“Osim Željka, jedan od razloga zašto sam hteo da budem ovde su i navijači. Takođe, znam da Fenerbahče uvek cilja sve pehare u sezoni“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar