Буфон дефинитивно завршио са Азурима?

Велики ас потврдио да више не игра за национални тим, мада делује као да је оставио простор за евенуалну промену мишљења. Ђиђи сматра да је Верати једини прави италијански таленат.

Фудбал 29.09.2018 | 20:00
Буфон дефинитивно завршио са Азурима?
Ун италиано веро. Ђанлуиђи Буфон је управо то - прави Италијан. И по понашању и по облачењу, али и пре свега по емоцији. Један од најбољих голмана свих времена полако приводи крају невероватну каријеру међу стативама Пари Сен Жермена. Минуло лето за њега је било преломно пошто је уједно напустио и вољени Јуве, али и још вољеније Азуре. До сада није потврдио да је и дефинитивно завршио са репрезентацијом, али се сада чини да је ипак рекао коначно "збогом". Истина, на крају је остао мало недоречен. Али такав је он.

"Разговарао сам са Манчинијем у мају и могу рећи да је њему све било јасно.", изјавио је Ђиђи за Газету дело спорт, "Био је веома увиђајан. Некада неко као ја мора да се повуче у самоодбрани. Нажалост, ја живим од емоција и дајем душу за остварење циљева. А за национални тим сам дао и више, а каткада то није препознато. Са 40 година не желим да изгледа да сам у тиму зато што ја то желим, него зато што припадам. Ако тако мисле, мени не смета да будем код куће са породицом, пошто сам за Азуре дао много од живота"

А чини се да Италија, која није успела да се пласира на Светско првенство у Русији одавно није имала већих проблема са "узгојем" талената након одласка неколико најбољих играча у репрезентативну пензију. Свестан је тога и Ђиђи који верује да је његов саиграч из ПСЖ-а, Марко Верати једини истински таленат Азура.

"Марко је невероватан играч и у овом тренутку једини је таленат италијанског фудбала и то на основу тога како игра, квалитета контакта са лоптом и прегледа игре. Када је у тиму са 'обичним' фудбалерима има проблема пошто га често не схватају. Некада они који су превише добри имају проблема са схватањем околине. Овде, у Паризу Марко има срећу што игра са великим играчима који могу одмах да увиде шта је хтео да уради".

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар