Bufon definitivno završio sa Azurima?

Veliki as potvrdio da više ne igra za nacionalni tim, mada deluje kao da je ostavio prostor za evenualnu promenu mišljenja. Điđi smatra da je Verati jedini pravi italijanski talenat.

Fudbal 29.09.2018 | 20:00
Bufon definitivno završio sa Azurima?
Un italiano vero. Đanluiđi Bufon je upravo to - pravi Italijan. I po ponašanju i po oblačenju, ali i pre svega po emociji. Jedan od najboljih golmana svih vremena polako privodi kraju neverovatnu karijeru među stativama Pari Sen Žermena. Minulo leto za njega je bilo prelomno pošto je ujedno napustio i voljeni Juve, ali i još voljenije Azure. Do sada nije potvrdio da je i definitivno završio sa reprezentacijom, ali se sada čini da je ipak rekao konačno "zbogom". Istina, na kraju je ostao malo nedorečen. Ali takav je on.

"Razgovarao sam sa Mančinijem u maju i mogu reći da je njemu sve bilo jasno.", izjavio je Điđi za Gazetu delo sport, "Bio je veoma uviđajan. Nekada neko kao ja mora da se povuče u samoodbrani. Nažalost, ja živim od emocija i dajem dušu za ostvarenje ciljeva. A za nacionalni tim sam dao i više, a katkada to nije prepoznato. Sa 40 godina ne želim da izgleda da sam u timu zato što ja to želim, nego zato što pripadam. Ako tako misle, meni ne smeta da budem kod kuće sa porodicom, pošto sam za Azure dao mnogo od života"

A čini se da Italija, koja nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji odavno nije imala većih problema sa "uzgojem" talenata nakon odlaska nekoliko najboljih igrača u reprezentativnu penziju. Svestan je toga i Điđi koji veruje da je njegov saigrač iz PSŽ-a, Marko Verati jedini istinski talenat Azura.

"Marko je neverovatan igrač i u ovom trenutku jedini je talenat italijanskog fudbala i to na osnovu toga kako igra, kvaliteta kontakta sa loptom i pregleda igre. Kada je u timu sa 'običnim' fudbalerima ima problema pošto ga često ne shvataju. Nekada oni koji su previše dobri imaju problema sa shvatanjem okoline. Ovde, u Parizu Marko ima sreću što igra sa velikim igračima koji mogu odmah da uvide šta je hteo da uradi".

Izvor: mozzartsport

Foto: Action IMAGES

Komentari / 0

Ostavite komentar