Српски Јап Стам!

Гореће пијаца на лето због Блекија! Све је дужи списак богатих клубова који желе српског дефанзивца.

Фудбал 29.09.2018 | 22:30
Српски Јап Стам!
Нижу се добре партије, чак и голови, расте цена Николе Миленковића!

Атлетико Мадрид је летос покушавао свим силама, Фиорентина ја одолела. И имала сјајну процену.Миленковићева вредност је порасла, а круг заинтересованих клубова је све шири. И сви припадају врху европског фудбала. Мадриђани не одустају, али конкуренција су Јувентус, Интер и Манчестер Сити!

Невероватно је какав је пут прешао малди Београђанин за две године. Лансирао га је Партизан, био је темељ одбране која је освојила дуплу круну и после само једне праве сениорске сезоне је прешао у Фиорентину за “само” 5.100.000 евра. Кажемо “само” јер је Фиорентина направила један од најбољих послова у историји с обзиром на зараду која је очекује.

За разлику од Партизана који је тада узео паре на прву лопту и није имао мудрости и стрпљења да чека неку другу и већу понуду, Виола пажљиво калкулише са Миленковићем и одбила је летос прилику да заради на њему осам пута више. У клубу су мудро проценили да ће Миленковић наредног лета бити још скупљи.

Фироентинин млади тим игра прилично добро ове сезоне, а тренер Стефано Пиоли маестрално рукује неколицином великих талената међу којима је и Миленковић. Уз Кјезу и Симеонеа, популарни Блеки је највећи капитал клуба из Фиренце.

Капитал можда вредан и 50.000.000 евра… Италијански медији су га раније поредили са Немањом Видићем, али сада и са Јапом Стамом. Налазе велике сличности између Србина и легендарног Холанђанина.Миленковић у последње време више игра на позицији десног бека него као штопер што му је по конституцији и стилу игре примарна позиција. Стам је у Лацију и Милану често играо као десни бек иако је класичан штопер. И сјајно обављао тај посао. Баш као и Блеки сада.

Атлетико је летос био спреман да плати 35.000.000 евра за Србина и глатко је одбијен. Једноставно, играч није био на продају.

Али, Симеоне не одустаје. Недавно је и уживо гледао Србина. У њему види будућност Атлетикове одбране са Хименезом, Ернандезом, Аријасом… Али мораће да понуди више него летос.

Миленковића жели и Јувентус којем се минулог лета није остварио план да подмлади последњу линију па је завршсио посао довођењем Бонућија. Али Барзаљију и Кјелинију истиче време и Јуве не жели да пропусти шансу. Још прликом преговора о продаји Марка Пјаце у Фиренцу, Јувентус је тражио и добио обећање од Виолиних директора да ће први бити обавештен о одлукама везаним за Миленковића. Дакле, о тајмингу и цени за продају.

Италијански медији наводе да су у игри и Интер, и Манчестер Сити. Интеров директор Аузилио је одушевљенМиленковићем и види га као замену за ветерана Миранду којем истиче уговор и који је превелико оптерећење за будет. Миленковић би био идеалан за Спалетију идеју о игри са тројицом у последњој линији.

Италијанска ТВ кућа Медијасет открива да се и Манчестер Сити распитује како да ступи у контакт саМиленковићем. Млади Србин и даље званично нема агента, као што га није имао ни до сада у каријери, тако да су заинтересовани клубови у незгодној ситуацији као да почну да “буше” трансфер и да придобију пажњу сјајног штопера.

Списак заинтересованих је све дужи… Пре лета се ништа неће десити, а онда би Миленковић врло лако могао да постане најскупљи српски фудбалер у историји.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар