Srpski Jap Stam!

Goreće pijaca na leto zbog Blekija! Sve je duži spisak bogatih klubova koji žele srpskog defanzivca.

Fudbal 29.09.2018 | 22:30
Srpski Jap Stam!
Nižu se dobre partije, čak i golovi, raste cena Nikole Milenkovića!

Atletiko Madrid je letos pokušavao svim silama, Fiorentina ja odolela. I imala sjajnu procenu.Milenkovićeva vrednost je porasla, a krug zainteresovanih klubova je sve širi. I svi pripadaju vrhu evropskog fudbala. Madriđani ne odustaju, ali konkurencija su Juventus, Inter i Mančester Siti!

Neverovatno je kakav je put prešao maldi Beograđanin za dve godine. Lansirao ga je Partizan, bio je temelj odbrane koja je osvojila duplu krunu i posle samo jedne prave seniorske sezone je prešao u Fiorentinu za “samo” 5.100.000 evra. Kažemo “samo” jer je Fiorentina napravila jedan od najboljih poslova u istoriji s obzirom na zaradu koja je očekuje.

Za razliku od Partizana koji je tada uzeo pare na prvu loptu i nije imao mudrosti i strpljenja da čeka neku drugu i veću ponudu, Viola pažljivo kalkuliše sa Milenkovićem i odbila je letos priliku da zaradi na njemu osam puta više. U klubu su mudro procenili da će Milenković narednog leta biti još skuplji.

Firoentinin mladi tim igra prilično dobro ove sezone, a trener Stefano Pioli maestralno rukuje nekolicinom velikih talenata među kojima je i Milenković. Uz Kjezu i Simeonea, popularni Bleki je najveći kapital kluba iz Firence.

Kapital možda vredan i 50.000.000 evra… Italijanski mediji su ga ranije poredili sa Nemanjom Vidićem, ali sada i sa Japom Stamom. Nalaze velike sličnosti između Srbina i legendarnog Holanđanina.Milenković u poslednje vreme više igra na poziciji desnog beka nego kao štoper što mu je po konstituciji i stilu igre primarna pozicija. Stam je u Laciju i Milanu često igrao kao desni bek iako je klasičan štoper. I sjajno obavljao taj posao. Baš kao i Bleki sada.

Atletiko je letos bio spreman da plati 35.000.000 evra za Srbina i glatko je odbijen. Jednostavno, igrač nije bio na prodaju.

Ali, Simeone ne odustaje. Nedavno je i uživo gledao Srbina. U njemu vidi budućnost Atletikove odbrane sa Himenezom, Ernandezom, Arijasom… Ali moraće da ponudi više nego letos.

Milenkovića želi i Juventus kojem se minulog leta nije ostvario plan da podmladi poslednju liniju pa je završsio posao dovođenjem Bonućija. Ali Barzaljiju i Kjeliniju ističe vreme i Juve ne želi da propusti šansu. Još prlikom pregovora o prodaji Marka Pjace u Firencu, Juventus je tražio i dobio obećanje od Violinih direktora da će prvi biti obavešten o odlukama vezanim za Milenkovića. Dakle, o tajmingu i ceni za prodaju.

Italijanski mediji navode da su u igri i Inter, i Mančester Siti. Interov direktor Auzilio je oduševljenMilenkovićem i vidi ga kao zamenu za veterana Mirandu kojem ističe ugovor i koji je preveliko opterećenje za budet. Milenković bi bio idealan za Spaletiju ideju o igri sa trojicom u poslednjoj liniji.

Italijanska TV kuća Medijaset otkriva da se i Mančester Siti raspituje kako da stupi u kontakt saMilenkovićem. Mladi Srbin i dalje zvanično nema agenta, kao što ga nije imao ni do sada u karijeri, tako da su zainteresovani klubovi u nezgodnoj situaciji kao da počnu da “buše” transfer i da pridobiju pažnju sjajnog štopera.

Spisak zainteresovanih je sve duži… Pre leta se ništa neće desiti, a onda bi Milenković vrlo lako mogao da postane najskuplji srpski fudbaler u istoriji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar