Мркела: Стојим иза свих ријечи, не разапињите Стојковића!

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела о "вечитом дербију" и слању голмана Партизана Владимира Стојковића "на психијатријско лечење".

Фудбал 27.09.2018 | 18:45
Мркела: Стојим иза свих ријечи, не разапињите Стојковића!
Много тешких речи изговорено је после разних "вечитих дербија", али после 158. првенственог дуела Партизана и Црвене звезде (1:1) можда су изречене и најтеже.

Голман Партизана Владимир Стојковић бесан је изашао пред камере ТВ Арена спорт и изјавио да га је "срамота због онога што се дешава у српском фудбалу", да ће да се "одрекне српског пасоша", што је била последица судијске одлуке да признају гол Црвеној звезди, за који је он убеђен да није био.

Владимир Стојковић се потом извинио за такве речи, наводећи да је све рекао у афекту, изнервиран због судијске одлуке и "неправде".

Недуго после оне Стојковићеве изјаве, а то је подвукао и у накнадном разговору са другим новинарима, спортски директор Црвене звезде Митар Мркела, који је одиграо много дербија, изјавио је да Стојковић "треба да иде на психијатријско лечење".

Гостујући на ТВ Пинк у среду, Стојковић је рекао да је већ огуглао на такве и сличне изјаве и да не замера Мркели, кога поштује.

Дан касније и Мркела је, заједно са генералним директором Црвене звезде Звезданом Терзићем, гостовао на истој телевизији у истом програму - "Код Дее и Сарапе".

"Та његова изјава нема никакве везе са фудбалом. Ја сам реаговао на ту изјаву и стојим иза својих речи. Имам 53 године и морам да стојим иза речи које сам рекао, јер их увек добро промислим. Моја изјава је била јака и била је реакција, да се благо изразим, на неуобичајену изјаву", рекао је Мркела.

Истакао је да никада у каријери никада није увредио никога.

"Ја сам више од 40 година у фудбалу. Сви знају да веома поштујем Партизан, Партизан је велики клуб и никада нисам дао ниједну ружну изјаву, нити сам рекао једну једину ружну реч, ни против Партизана, ни против ниједног човека који ради у Партизану. Жао ми је што се то десило према Стојковићу, јер га дуго познајем, он је дете из Омладинске школе Црвене звезде, знам га из репрезентације, знам га као доброг човека, одличног голмана, и не треба га разапињати у штампи. Верујем да је и он схватио сву тежину свега што је рекао, да је погрешио. Он је добро дете, из добре породице и треба му пружити подршку после свега што је рекао".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар