Mrkela: Stojim iza svih riječi, ne razapinjite Stojkovića!

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela o "večitom derbiju" i slanju golmana Partizana Vladimira Stojkovića "na psihijatrijsko lečenje".

Fudbal 27.09.2018 | 18:45
Mrkela: Stojim iza svih riječi, ne razapinjite Stojkovića!
Mnogo teških reči izgovoreno je posle raznih "večitih derbija", ali posle 158. prvenstvenog duela Partizana i Crvene zvezde (1:1) možda su izrečene i najteže.

Golman Partizana Vladimir Stojković besan je izašao pred kamere TV Arena sport i izjavio da ga je "sramota zbog onoga što se dešava u srpskom fudbalu", da će da se "odrekne srpskog pasoša", što je bila posledica sudijske odluke da priznaju gol Crvenoj zvezdi, za koji je on ubeđen da nije bio.

Vladimir Stojković se potom izvinio za takve reči, navodeći da je sve rekao u afektu, iznerviran zbog sudijske odluke i "nepravde".

Nedugo posle one Stojkovićeve izjave, a to je podvukao i u naknadnom razgovoru sa drugim novinarima, sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, koji je odigrao mnogo derbija, izjavio je da Stojković "treba da ide na psihijatrijsko lečenje".

Gostujući na TV Pink u sredu, Stojković je rekao da je već oguglao na takve i slične izjave i da ne zamera Mrkeli, koga poštuje.

Dan kasnije i Mrkela je, zajedno sa generalnim direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem, gostovao na istoj televiziji u istom programu - "Kod Dee i Sarape".

"Ta njegova izjava nema nikakve veze sa fudbalom. Ja sam reagovao na tu izjavu i stojim iza svojih reči. Imam 53 godine i moram da stojim iza reči koje sam rekao, jer ih uvek dobro promislim. Moja izjava je bila jaka i bila je reakcija, da se blago izrazim, na neuobičajenu izjavu", rekao je Mrkela.

Istakao je da nikada u karijeri nikada nije uvredio nikoga.

"Ja sam više od 40 godina u fudbalu. Svi znaju da veoma poštujem Partizan, Partizan je veliki klub i nikada nisam dao nijednu ružnu izjavu, niti sam rekao jednu jedinu ružnu reč, ni protiv Partizana, ni protiv nijednog čoveka koji radi u Partizanu. Žao mi je što se to desilo prema Stojkoviću, jer ga dugo poznajem, on je dete iz Omladinske škole Crvene zvezde, znam ga iz reprezentacije, znam ga kao dobrog čoveka, odličnog golmana, i ne treba ga razapinjati u štampi. Verujem da je i on shvatio svu težinu svega što je rekao, da je pogrešio. On je dobro dete, iz dobre porodice i treba mu pružiti podršku posle svega što je rekao".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar