ВАР технологија у Лиги шампиона!

Европска фудбалска унија (УЕФА) потврдила је да ће од следеће сезоне бити коришћена ВАР технологија у Лиги шампиона.

Фудбал 29.09.2018 | 13:00
ВАР технологија у Лиги шампиона!
Упркос великом отпору који је пружала последњих месеци, УЕФА је на крају попустила, па ће ВАР систем бити званично коришћен у Лиги шампиона од сезоне 2019/2020.

Поред најелитнијег такмичења планирано је да овај систем буде коришћен и у Суперкупу Европе као и на Европском првенству 2020. године. Занимљиво, ВАР се неће користити у Лиги Европе следеће сезоне већ тек од 2020/2021, а планирано је и да буде коришћен и у Лиги нација 2021. године.

Подсећамо, систем који је највећу презентацију доживео током недавног Мундијала у Русији, омогућава судијама да прегледају снимке и накнадно испитују кључне детаље. У Русији је било и великих притужби на ВАР који је надлежан око голова, пенала, црвених картона и у ситуацијама када судија казни погрешног играча.

УЕФА је истакла да креће са са имплементацијом видео технологије у такмичењима под њеним оквирима и да ће се то десити од сезоне 2019/2020.

ВАР ће прво бити уведен у Лигу шампиона и УЕФА Суперкуп, док за 2020. планира и на репрезентативном нивоу, односно Европском првенству.

"Уверени смо да ћемо до имплементације ВАР технологије у августу 2019. године имати довољно времена да уведемо у употребу овај робусни систем и да на време обучимо све судије како би успешно и ефикасно користиле ВАР у најјачем клупском такмичењу на свету", рекао је председник УЕФА Александер Чеферин.

Лига Европе добиће ВАР технологију годину дана касније.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар