Планирајте оброке и дијета ће успети

Када је реч о дијетама, кето дијета је сигурно једна од најпопуларнијих у последње време. Богата је мастима, а сиромашна угљенимхидратима, па ћете изгубити килограме, а вратити изгубљену енергију.

Здравље 27.09.2018 | 11:52
Планирајте оброке и дијета ће успети
Међутим, са овом дијетом не треба да експериментишете, већ се обратите стучњаку за исхрану. Када је реч о почетку са новим начином исхране сви стручњаци се слажу да морате да имате план.

Морате да планирате оброке, ужине и грицкалице. Највећи разлог што људи одустају од кето дијете је то што немају довољно занимљиве намирице за припремање оброка. Када сте на кето дијети препоручено је да имате од три до четири оброка дневно, а укључено је и неколико мини ужина.

Иако можда нећете одмах знати да припремите сва јела која су погодна за ову дијету, па вам доносимо план оброка како би могли да почнете.

Доручак

Опција 1: Омлет са спанаћем, печуркама и фета сиром уз кето кафу. Овај доручак добар је извор беланчевина и здравих масти, који ће вас држати ситима.

Опција 2: Чаша млека и незаслађен јогурт са неколико малина, чиа семенки и ораха.

Ручак

Опција 1: Печени лосос и броколи. Лосос има висок ниво беланчевина, а броколи су богате влакнима.

Опција 2: Салата са сувим месом, авокадом, сиром и неколико кришки парадајза.

Опција 3: Добар избор ће бити салата од коцкица пилетине испечене на жару, кришке сувог меса, мало сира, парадајза, броколија, неколико бадема или ораха.

Вечера

Опција 1: Направите салату од пилећих прса, сувог меса и пармезана. Ова салата богата је протеинима и савршена је за крај дана. Салату можете прелити помешаним маслиновим уљем и пуномасним сиром.

Опција 2: Испржите фаширано месо са луком и додајте парадајз сос. Ово јело можете послужити са тиквицама које сте претходно испржили на маслиновом уљу.

Опција 3: Печена пилетина послужена са патлиџаном, тиквицама и неколико кришки парадајза биће такође паметан избор за крај дана.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ивана

27.09.2018 12:49

Поуздано провјерена дијета: хттпс://yоуту.бе/38вy0оХнwyк

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дебелима

28.09.2018 19:14

Ко је физицки активан и једе онолико колико је гладан а не колико оци казу,њему не треба дијета.