Анализа - Реал: Јуче у небесима, данас у блату...!

Докле ће поживети Лопетеги? Мадридски медији пишу да Реал не уме да добије велику утакмицу са новим тренером и да против Атлетика не сме да буде изговора. . .

Фудбал 27.09.2018 | 13:45
Анализа - Реал: Јуче у небесима, данас у блату...!
Ето шта је Реал Мадрид... Јуче те дижу у небеда, данас провилаче кроз блато. Проклетство највећег клуба на свету. Победе, победе и само победе. Не толирише се ни победа уз лошу игру, а камоли пораз. А где је још тежак пораз, понижавајући... 

Ни целих десет дана није прошло од блиставе игре и тријумфа над Ромом у Лиги шампиона. Говорило се тада како овај нови Реал, без Роналда, а са Ђуленом Лоптегијем на клупи, те Асенсиом, Иском, Бејлом као погонским горивом има "оно нешто", да игра атомски фудбал и да је потпуно непредвидив. Од обезглављених прежаљеника (без Зидана и Роналда) Краљевићи су преко ноћи поново постали тигрови, кадри да се боре за све трофеје у сезони. Тако су "вриштали" и Марка и Ас јутро после Роме. А ево само неколико јутара касније листајући те исте дневнике можете доћи до закључка да је Ђулен Лоптеги заправо већ изгубио добар део кредита, ако га је уопште и имао. Тежак пораз од Севиље (0:3) окарактерисан је као неприхватљив. 

Марка наводи да је Реал упркос тешком неуспеху на Писхуану остао на деоби првог места, јер је и Барселона изгубила, али да је то слаба утеха, јер је како стоји у тексту, очито да овај Реал не уме да игра велике утакмице. Лист наводи да је Лоптеги кикснуо на сваком битном мечу до сада, па следи подсећање: изгубио је Суперкуп од Атлетика, додуше, помало и несрећно, али оно што је потом догодило у Билбау нема никакве везе са злом срећом, подвлачи Марка. Реал можда ни тај бод против Баска није заслужио, а да нешто не штима "кад је тврдо" навијачи Краљевског клуба имали су прилике да се увере синоћ, на врло болан начин. Три комада за полувреме од Севиље. И опет тај Пабло Мачин. Човек који је пре 11 месеци са Ђироном дошао главе Реалу (2:1) спровео је у дело исту тактику - тројица у задњој линији, веза набијена и згуснута до максимума и Реалу је спречен "доток крви у мозак". Модрић ни да опепели, Бензема без иједне праве лопте, Крос угушен...

Мадридски лист донекле налази оправдање за Лопетегија у чињеници да Севиља и Санчез Писхуан никако не леже Реалу (само једна победа на претходних осам гостовања и шест пораза), те да ни са Зиданом на клупи тамо нису освајани бодови, али упозорава да би нови неуспех у дербију који следи могао озбиљно да пољуља позицију тренера. Као што је познато у суботу је на програму велики градски окршај са Атлетико Мадридом, који није побеђен скоро годину и по дана у међусобним дуелима.

"Лопетеги као шеф мора да пронађе формулу за велике утакмице. После Севиље више нема места за изговоре", закључује Марка.

Оно што сасвим сигурно мучи Ђулена Лопетегија два дана пред градски дерби јесте криза у коју је запао Карим Бензема. Француз као да се испуцао против Ђироне и Леганеса (четири гола), па у последњих 270 минута ни метак да опали. Такође, Марсело је због повреде под знаком питања.

Бесане су ноћи пред бившим селектором Шпаније. Можемо само да замислимо шта ће бити уколико којим случајем Чоло Симеоне похара Бернабеу... 

"Нисмо играли добро против Севиље. Сигурно да се ни ја нисам представио у најбољем светлу. Морамо брзо да устанемо, чека нас много важан меч у суботу", казао је Лопетеги након синоћњег дебакла. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар