Analiza - Real: Juče u nebesima, danas u blatu...!

Dokle će poživeti Lopetegi? Madridski mediji pišu da Real ne ume da dobije veliku utakmicu sa novim trenerom i da protiv Atletika ne sme da bude izgovora. . .

Fudbal 27.09.2018 | 13:45
Analiza - Real: Juče u nebesima, danas u blatu...!
Eto šta je Real Madrid... Juče te dižu u nebeda, danas provilače kroz blato. Prokletstvo najvećeg kluba na svetu. Pobede, pobede i samo pobede. Ne toliriše se ni pobeda uz lošu igru, a kamoli poraz. A gde je još težak poraz, ponižavajući... 

Ni celih deset dana nije prošlo od blistave igre i trijumfa nad Romom u Ligi šampiona. Govorilo se tada kako ovaj novi Real, bez Ronalda, a sa Đulenom Loptegijem na klupi, te Asensiom, Iskom, Bejlom kao pogonskim gorivom ima "ono nešto", da igra atomski fudbal i da je potpuno nepredvidiv. Od obezglavljenih prežaljenika (bez Zidana i Ronalda) Kraljevići su preko noći ponovo postali tigrovi, kadri da se bore za sve trofeje u sezoni. Tako su "vrištali" i Marka i As jutro posle Rome. A evo samo nekoliko jutara kasnije listajući te iste dnevnike možete doći do zaključka da je Đulen Loptegi zapravo već izgubio dobar deo kredita, ako ga je uopšte i imao. Težak poraz od Sevilje (0:3) okarakterisan je kao neprihvatljiv. 

Marka navodi da je Real uprkos teškom neuspehu na Pishuanu ostao na deobi prvog mesta, jer je i Barselona izgubila, ali da je to slaba uteha, jer je kako stoji u tekstu, očito da ovaj Real ne ume da igra velike utakmice. List navodi da je Loptegi kiksnuo na svakom bitnom meču do sada, pa sledi podsećanje: izgubio je Superkup od Atletika, doduše, pomalo i nesrećno, ali ono što je potom dogodilo u Bilbau nema nikakve veze sa zlom srećom, podvlači Marka. Real možda ni taj bod protiv Baska nije zaslužio, a da nešto ne štima "kad je tvrdo" navijači Kraljevskog kluba imali su prilike da se uvere sinoć, na vrlo bolan način. Tri komada za poluvreme od Sevilje. I opet taj Pablo Mačin. Čovek koji je pre 11 meseci sa Đironom došao glave Realu (2:1) sproveo je u delo istu taktiku - trojica u zadnjoj liniji, veza nabijena i zgusnuta do maksimuma i Realu je sprečen "dotok krvi u mozak". Modrić ni da opepeli, Benzema bez ijedne prave lopte, Kros ugušen...

Madridski list donekle nalazi opravdanje za Lopetegija u činjenici da Sevilja i Sančez Pishuan nikako ne leže Realu (samo jedna pobeda na prethodnih osam gostovanja i šest poraza), te da ni sa Zidanom na klupi tamo nisu osvajani bodovi, ali upozorava da bi novi neuspeh u derbiju koji sledi mogao ozbiljno da poljulja poziciju trenera. Kao što je poznato u subotu je na programu veliki gradski okršaj sa Atletiko Madridom, koji nije pobeđen skoro godinu i po dana u međusobnim duelima.

"Lopetegi kao šef mora da pronađe formulu za velike utakmice. Posle Sevilje više nema mesta za izgovore", zaključuje Marka.

Ono što sasvim sigurno muči Đulena Lopetegija dva dana pred gradski derbi jeste kriza u koju je zapao Karim Benzema. Francuz kao da se ispucao protiv Đirone i Leganesa (četiri gola), pa u poslednjih 270 minuta ni metak da opali. Takođe, Marselo je zbog povrede pod znakom pitanja.

Besane su noći pred bivšim selektorom Španije. Možemo samo da zamislimo šta će biti ukoliko kojim slučajem Čolo Simeone pohara Bernabeu... 

"Nismo igrali dobro protiv Sevilje. Sigurno da se ni ja nisam predstavio u najboljem svetlu. Moramo brzo da ustanemo, čeka nas mnogo važan meč u subotu", kazao je Lopetegi nakon sinoćnjeg debakla. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar