Анализа - Барселона: Бушно на све стране!

Барселона није више непробојни зид, Барселона је у озбиљној кризи.

Фудбал 27.09.2018 | 13:15
Анализа - Барселона: Бушно на све стране!
У Барселони опасно цури у одбрани. Није то више онај зид на који смо навикли. Више нису непрелазни.

Леганес, последњепласирани тим на табели до овог кола, разрушио је синоћ тврђаву из Каталоније. За нешто више од једног минута мали тим из предграђа Мадрида разбуцао је екипу Ернестео Валвердеа и два пута матирао Тер Штегена. Прво Набил Ел Жар уз помоћ Вермалена, затим и Оскар после кикса Пикеа подигли су Бутарке на ноге. Историјски тријумф за малени клуб из престонице.

Не само због вредне победе над великаном, већ и због начина на који су им задали нокаут. Брзо и убитачно.

За само 69 секунди, скромни тим Маурисија Пелегрина је уништио Барсине амбиције, шокирао је и оставио без одговора. Било је то сензационалних, али и прелепих 69 секунди, а каталонска одбрана која није навикнута на овакве ударце остала је у чуду - шта јој се то десило?



Одавно Барсина одбрана није деловала овако бедно. Да бисмо нашли сличан вид распада морамо да се вратимо у прошлост, у септембар 2011. у Сан Себастијан на Аноету. Био је то окршај са Реал Сосиједадом када су Агирече и Гризман "окренули" Барселону за 82 секунде. Тада је Барса ипак успела да освоји бод, а синоћ се вратила из Мадрида празних шака.

Посебно је симптоматичан био други гол Леганеса. Пелегриновом тиму радост је омогућила велика грешка Ђерара Пикеа који је имао несрећу да лоше стартује у новој сезони. Управо његове директне грешке натерале су голмана Тер Штегена да три пута вади лопту из мреже ове сезоне.

Барселона, генерално, нема добру сезону тренутно иза себе. У последње четири утакмице примила је седам голова - од Уеске, Сосиједада, Ђироне и Леганеса - који су показали да је одбрана тренутно далеко најслабији део каталонског тима.

Валвердеу нису синоћ помогле ни иновације. Ротирао је екипу, одморио Ђордија Албу на левом беку, али га и послао касније на терен уместо лошег Вермелена, који такође није имао вече као и Пике. Потрефило се да су два дефанзивца Каталонаца имали "жуту минуту" и у таквој ситуацији навијачи овог тима треба да буду срећни што су имали Тер Штегена.

Без Немца на голу, пораз би можда био и још тежи, али и овако је лоша ситиуација за Барселону. Бушно је на све стране, видећемо ко ће да закрпи.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар