Analiza - Barselona: Bušno na sve strane!

Barselona nije više neprobojni zid, Barselona je u ozbiljnoj krizi.

Fudbal 27.09.2018 | 13:15
Analiza - Barselona: Bušno na sve strane!
U Barseloni opasno curi u odbrani. Nije to više onaj zid na koji smo navikli. Više nisu neprelazni.

Leganes, poslednjeplasirani tim na tabeli do ovog kola, razrušio je sinoć tvrđavu iz Katalonije. Za nešto više od jednog minuta mali tim iz predgrađa Madrida razbucao je ekipu Ernesteo Valverdea i dva puta matirao Ter Štegena. Prvo Nabil El Žar uz pomoć Vermalena, zatim i Oskar posle kiksa Pikea podigli su Butarke na noge. Istorijski trijumf za maleni klub iz prestonice.

Ne samo zbog vredne pobede nad velikanom, već i zbog načina na koji su im zadali nokaut. Brzo i ubitačno.

Za samo 69 sekundi, skromni tim Maurisija Pelegrina je uništio Barsine ambicije, šokirao je i ostavio bez odgovora. Bilo je to senzacionalnih, ali i prelepih 69 sekundi, a katalonska odbrana koja nije naviknuta na ovakve udarce ostala je u čudu - šta joj se to desilo?



Odavno Barsina odbrana nije delovala ovako bedno. Da bismo našli sličan vid raspada moramo da se vratimo u prošlost, u septembar 2011. u San Sebastijan na Anoetu. Bio je to okršaj sa Real Sosijedadom kada su Agireče i Grizman "okrenuli" Barselonu za 82 sekunde. Tada je Barsa ipak uspela da osvoji bod, a sinoć se vratila iz Madrida praznih šaka.

Posebno je simptomatičan bio drugi gol Leganesa. Pelegrinovom timu radost je omogućila velika greška Đerara Pikea koji je imao nesreću da loše startuje u novoj sezoni. Upravo njegove direktne greške naterale su golmana Ter Štegena da tri puta vadi loptu iz mreže ove sezone.

Barselona, generalno, nema dobru sezonu trenutno iza sebe. U poslednje četiri utakmice primila je sedam golova - od Ueske, Sosijedada, Đirone i Leganesa - koji su pokazali da je odbrana trenutno daleko najslabiji deo katalonskog tima.

Valverdeu nisu sinoć pomogle ni inovacije. Rotirao je ekipu, odmorio Đordija Albu na levom beku, ali ga i poslao kasnije na teren umesto lošeg Vermelena, koji takođe nije imao veče kao i Pike. Potrefilo se da su dva defanzivca Katalonaca imali "žutu minutu" i u takvoj situaciji navijači ovog tima treba da budu srećni što su imali Ter Štegena.

Bez Nemca na golu, poraz bi možda bio i još teži, ali i ovako je loša sitiuacija za Barselonu. Bušno je na sve strane, videćemo ko će da zakrpi.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar