ШПА: Уместо 1. мјеста, "гажење" Реала у Севиљи!

Реал је и четврту годину заредом поражен на гостовању Севиљи у Примери. Овај пут је могао да буде и понижен. . .  Севиља нема милости - Санчез Писхуан је девети круг пакла за Реал! Шампион Европе доживео четврти узастопни пораз на гостовањима у Андалузији!

Фудбал 27.09.2018 | 00:10
ШПА: Уместо 1. мјеста, "гажење" Реала у Севиљи!
Реал Мадрид је имао прилику да искористи кикс Барселоне, која је поражена од Леганеса, и да се победом осамостали на врху табеле Примере.

Али, уместо тога, момци Хулена Лопетегија су били на ивици катастрофе. Њу су избегли, али прилично убедљив пораз нису. Севиља је у шестом колу надиграла и победила Реал 3:0!

Првак Европе је "прегажен" у првом полувремену, што је публику на препуном стадиону "Рамон Санчез Пицхуан" довело у делиријум…

А, све је почело у 17. минуту. 

Милиметарски прецизна, урагански брза контра Севиље резултирала је вођством. Сарабија и Банега су освојили средину терена, уследила је лопта у простор за хитрог Хезуса Наваса, који се за тили час нашао у казненом простору, али није желео да шутира, већ је асистирао у средину, као на тацни, за Андреа Силву.

Школска контра!

Нису ни четири минута прошла, а Севиља је прокључала. Нова контра и још један гол Андреа Силве, овај после одбитка и одбране зицера Тиба Куртое. Навас је на својој половини разменио лопту са Банегом, а онда се попут брзог воза спустио од центра на 11-12 метара од гола Реала. Желео је Навас да сам заврши акцију, али му је Белгијанац скинуо шут. Међутим, лопта се одбила до Силве и спаса није било.

Таман је мало предахнула одбрана Реала, када је уследио нови напад Севиље. 

У 39. минуту, Франко Васкез је вратио одбијену лопту у казнени простор, а после неуспешне офсајд замке - Висан Бен Једер је лопту "спаковао" у мрежу.

Било је прилика и у другом делу. Нападао је Реал, претио преко Герета Бејла и Луке Модрића, али је одбрана Севиље била непрелазна ове вечери. Имали су и домаћини шансу да још убедљивије победе…

Лопетегију главобољу задаје и повреда Марсела, који се непосредно по уласку на терен пожалио на повреду и морао је да изађе.

Од шестог кола нема више непоражених тимова у Ла лиги. Барселона, Атлетик Билбао и Реал су прве поразе доживели данас и ово је тек други пут у историји да су три клуба која никада нису испадала из Примере доживели неуспехе у истом колу.

„Сви ви, краљевићи, који долазите у Севиљу, оставите наду у Мадриду“. Парафраза једне од најпознатијих реченица из бесмртног књижевног дела Пакао, Дантеа Алигијерија можда најбоље описије оно што се дешава мадридском Реалу када гостује Севиљи, а поновило се и вечерас. Актуелни првак Европе пораже је против Севиље са 3:0 у утакмици шестог кола шпанске Примере.

А да је домаћин био мало сналажљивији можда је могла да пукне и „петарда“ у мрежи Тибоа Куртое. Белгијанац је са неколико сјајних интервенција и скинутих зицера колико толико сачувао образ Реала. Да све буде још горе по Мадриђане, домаћа екипа је утакмицу малтене решила у првом полувремену и славном ривалу ставила до знања да нема шта да тражи на Писхуану.

Јунак нове велике победе био је бивши фудбалер Милана Андре Силва који је два пута затресао мрежу Реала. Сада се вероватно у Миланелу чешу по глави и питају - а зашто овако није давао голове код нас. Силва је прошле године у Серији А дао само два поготка, а за исти учинак вечерас су му била потребна само четири минута против првака Европе.

Играо се 17. минут када је Хесус Навас као метак прошао по десном крилу и заврнуо лопту на петерац а тамо је спремно дочекао млади Португалац, послао у мрежу и бацио у транс 40.000 навијача Севиље на трибинама. У 21. минуту добро је испратио још један трк саиграча по десном крилу, а после одбране Куртое одбитак је вратио назад у мрежу за 2:0.

Испоставило се да је већ у 39. минуту био познат коначан резултат, јер се тада последњих недеља веома расположени Висам бен Једер сјајно снашао после прекида и спретним потезом савладао Куртоу.

Реал је био за нијансу агилнији у другом полувремену, чак је Лука Модрић дао и гол, али га је главни судија поништио због офсајда након употребе ВАР технологије. Све је дефинитивно било јасно у 79. минуту када је Марсело због повреде морао ван терена, а тренер Ђулен Лопетеги већ је направио три измене и Реал је имао десеторицу играча на терену. Ово је мадридском гиганту био четврти узастопни првенствени пораз на Писхуану.

Гол сезоне у Примери? Бомба са 40 метара! Виљареал растурио Билбао у Баскији!

Потоп Атлетика у Билбао, феноменална партија Виљареала и врло вероватно гол сезоне у Примери!

Баскијски клуб је доживео први пораз у сезони. И то какав! Виљареал је растурио Атлетик на Сан Мамесу са 3:0. А могло је да буде и убедљивије...

Млади голман Унај Симон је у првом полувремену спашавао баскијски клуб пред налетима Баке, Морена, Форналса... Али је било питање времена када ће игра очајног Билбаа да се распадне. Чекало се 65. минута, а онда спектакл!

Пабло Форналс дефинитивно израста у Виљареаловог најбољег играча и још једну младу звезду шпанског фудбала. Многи су се чудили Виљареалу када је пре годину и кусур дана платио 12.000.000 евра за своје дете из Малаге. Али данас он вреди троструко више! Постигао је можда и гол сезоне када је фантастичним ударцем са 40 метара лобовао Симона.

И најавио дебакл баксијског тима. Фунес Мори је у 80. минуту после корнера погодио за 2:0, да би ТокоЕкамби после контре у 90. минуту поставио коначних 3:0. Али убедљив резултат остаје у сенци Форналсовемајсторије... А какав је мајстор фудбала, можете да се уверите и на овом дриблингу вечерас. 

ПРИМЕРА, 6. коло:

Атлетик Билбао - Виљареал 0:3 (0:0)
/Форналс 65, Мори 80, Екамби 89/

Леганес - Барселона 2:1 (0:1)
/Ел Жар 52, Оскар 53 - Кутињо 12/

Севиља – Реал Мадрид 3:0 (3:0)
/Ан. Силва 17, 21, Бен Једер 39/

Валенсија - Селта 1:1 (1:0)
/Бачуаји 25 – Аспас 82/

у уторак 

Еспањол - Еибар 1:0 (0:0)
/Хермосо 68'/

Сосиједад - Рајо 2:2 (1:2)
/Баутиста 5', Жозе 78' - Адвинкула 31', Трехо 36'п/

Атлетико - Уеска 3:0 (3:0)
/Гризман 16', Партеј 29', Коке 33'/

у четвртак

Алавес - Хетафе 20.00
Ваљадолид - Леванте 20.00
Ђирона - Бетис 22.00

ТАБЕЛА: Барселона 13, Реал Мадрид 13, Атлетико 11, Алавес (-1) 10, Севиља 10, Еспањол 10, Селта 9, Виљареал 8, Сосиједад 8, Ђирона (-1) 8, Хетафе (-1) 7, Еибар 7, Билбао (-1) 6, Бетис (-1) 6, Валенсија 5, Леванте (-1) 4, Рајо Ваљекано (-1) 4, Уеска 4, Леганес 4, Ваљадолид (-1) 3.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар