ŠPA: Umesto 1. mjesta, "gaženje" Reala u Sevilji!

Real je i četvrtu godinu zaredom poražen na gostovanju Sevilji u Primeri. Ovaj put je mogao da bude i ponižen. . .  Sevilja nema milosti - Sančez Pishuan je deveti krug pakla za Real! Šampion Evrope doživeo četvrti uzastopni poraz na gostovanjima u Andaluziji!

Fudbal 27.09.2018 | 00:10
ŠPA: Umesto 1. mjesta, "gaženje" Reala u Sevilji!
Real Madrid je imao priliku da iskoristi kiks Barselone, koja je poražena od Leganesa, i da se pobedom osamostali na vrhu tabele Primere.

Ali, umesto toga, momci Hulena Lopetegija su bili na ivici katastrofe. Nju su izbegli, ali prilično ubedljiv poraz nisu. Sevilja je u šestom kolu nadigrala i pobedila Real 3:0!

Prvak Evrope je "pregažen" u prvom poluvremenu, što je publiku na prepunom stadionu "Ramon Sančez Pichuan" dovelo u delirijum…

A, sve je počelo u 17. minutu. 

Milimetarski precizna, uraganski brza kontra Sevilje rezultirala je vođstvom. Sarabija i Banega su osvojili sredinu terena, usledila je lopta u prostor za hitrog Hezusa Navasa, koji se za tili čas našao u kaznenom prostoru, ali nije želeo da šutira, već je asistirao u sredinu, kao na tacni, za Andrea Silvu.

Školska kontra!

Nisu ni četiri minuta prošla, a Sevilja je proključala. Nova kontra i još jedan gol Andrea Silve, ovaj posle odbitka i odbrane zicera Tiba Kurtoe. Navas je na svojoj polovini razmenio loptu sa Banegom, a onda se poput brzog voza spustio od centra na 11-12 metara od gola Reala. Želeo je Navas da sam završi akciju, ali mu je Belgijanac skinuo šut. Međutim, lopta se odbila do Silve i spasa nije bilo.

Taman je malo predahnula odbrana Reala, kada je usledio novi napad Sevilje. 

U 39. minutu, Franko Vaskez je vratio odbijenu loptu u kazneni prostor, a posle neuspešne ofsajd zamke - Visan Ben Jeder je loptu "spakovao" u mrežu.

Bilo je prilika i u drugom delu. Napadao je Real, pretio preko Gereta Bejla i Luke Modrića, ali je odbrana Sevilje bila neprelazna ove večeri. Imali su i domaćini šansu da još ubedljivije pobede…

Lopetegiju glavobolju zadaje i povreda Marsela, koji se neposredno po ulasku na teren požalio na povredu i morao je da izađe.

Od šestog kola nema više neporaženih timova u La ligi. Barselona, Atletik Bilbao i Real su prve poraze doživeli danas i ovo je tek drugi put u istoriji da su tri kluba koja nikada nisu ispadala iz Primere doživeli neuspehe u istom kolu.

„Svi vi, kraljevići, koji dolazite u Sevilju, ostavite nadu u Madridu“. Parafraza jedne od najpoznatijih rečenica iz besmrtnog književnog dela Pakao, Dantea Aligijerija možda najbolje opisije ono što se dešava madridskom Realu kada gostuje Sevilji, a ponovilo se i večeras. Aktuelni prvak Evrope poraže je protiv Sevilje sa 3:0 u utakmici šestog kola španske Primere.

A da je domaćin bio malo snalažljiviji možda je mogla da pukne i „petarda“ u mreži Tiboa Kurtoe. Belgijanac je sa nekoliko sjajnih intervencija i skinutih zicera koliko toliko sačuvao obraz Reala. Da sve bude još gore po Madriđane, domaća ekipa je utakmicu maltene rešila u prvom poluvremenu i slavnom rivalu stavila do znanja da nema šta da traži na Pishuanu.

Junak nove velike pobede bio je bivši fudbaler Milana Andre Silva koji je dva puta zatresao mrežu Reala. Sada se verovatno u Milanelu češu po glavi i pitaju - a zašto ovako nije davao golove kod nas. Silva je prošle godine u Seriji A dao samo dva pogotka, a za isti učinak večeras su mu bila potrebna samo četiri minuta protiv prvaka Evrope.

Igrao se 17. minut kada je Hesus Navas kao metak prošao po desnom krilu i zavrnuo loptu na peterac a tamo je spremno dočekao mladi Portugalac, poslao u mrežu i bacio u trans 40.000 navijača Sevilje na tribinama. U 21. minutu dobro je ispratio još jedan trk saigrača po desnom krilu, a posle odbrane Kurtoe odbitak je vratio nazad u mrežu za 2:0.

Ispostavilo se da je već u 39. minutu bio poznat konačan rezultat, jer se tada poslednjih nedelja veoma raspoloženi Visam ben Jeder sjajno snašao posle prekida i spretnim potezom savladao Kurtou.

Real je bio za nijansu agilniji u drugom poluvremenu, čak je Luka Modrić dao i gol, ali ga je glavni sudija poništio zbog ofsajda nakon upotrebe VAR tehnologije. Sve je definitivno bilo jasno u 79. minutu kada je Marselo zbog povrede morao van terena, a trener Đulen Lopetegi već je napravio tri izmene i Real je imao desetoricu igrača na terenu. Ovo je madridskom gigantu bio četvrti uzastopni prvenstveni poraz na Pishuanu.

Gol sezone u Primeri? Bomba sa 40 metara! Viljareal rasturio Bilbao u Baskiji!

Potop Atletika u Bilbao, fenomenalna partija Viljareala i vrlo verovatno gol sezone u Primeri!

Baskijski klub je doživeo prvi poraz u sezoni. I to kakav! Viljareal je rasturio Atletik na San Mamesu sa 3:0. A moglo je da bude i ubedljivije...

Mladi golman Unaj Simon je u prvom poluvremenu spašavao baskijski klub pred naletima Bake, Morena, Fornalsa... Ali je bilo pitanje vremena kada će igra očajnog Bilbaa da se raspadne. Čekalo se 65. minuta, a onda spektakl!

Pablo Fornals definitivno izrasta u Viljarealovog najboljeg igrača i još jednu mladu zvezdu španskog fudbala. Mnogi su se čudili Viljarealu kada je pre godinu i kusur dana platio 12.000.000 evra za svoje dete iz Malage. Ali danas on vredi trostruko više! Postigao je možda i gol sezone kada je fantastičnim udarcem sa 40 metara lobovao Simona.

I najavio debakl baksijskog tima. Funes Mori je u 80. minutu posle kornera pogodio za 2:0, da bi TokoEkambi posle kontre u 90. minutu postavio konačnih 3:0. Ali ubedljiv rezultat ostaje u senci Fornalsovemajstorije... A kakav je majstor fudbala, možete da se uverite i na ovom driblingu večeras. 

PRIMERA, 6. kolo:

Atletik Bilbao - Viljareal 0:3 (0:0)
/Fornals 65, Mori 80, Ekambi 89/

Leganes - Barselona 2:1 (0:1)
/El Žar 52, Oskar 53 - Kutinjo 12/

Sevilja – Real Madrid 3:0 (3:0)
/An. Silva 17, 21, Ben Jeder 39/

Valensija - Selta 1:1 (1:0)
/Bačuaji 25 – Aspas 82/

u utorak 

Espanjol - Eibar 1:0 (0:0)
/Hermoso 68'/

Sosijedad - Rajo 2:2 (1:2)
/Bautista 5', Žoze 78' - Advinkula 31', Treho 36'p/

Atletiko - Ueska 3:0 (3:0)
/Grizman 16', Partej 29', Koke 33'/

u četvrtak

Alaves - Hetafe 20.00
Valjadolid - Levante 20.00
Đirona - Betis 22.00

TABELA: Barselona 13, Real Madrid 13, Atletiko 11, Alaves (-1) 10, Sevilja 10, Espanjol 10, Selta 9, Viljareal 8, Sosijedad 8, Đirona (-1) 8, Hetafe (-1) 7, Eibar 7, Bilbao (-1) 6, Betis (-1) 6, Valensija 5, Levante (-1) 4, Rajo Valjekano (-1) 4, Ueska 4, Leganes 4, Valjadolid (-1) 3.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar