ФРА: Џордан гледао како је то кад се ПСЖ наљути!

Најбољи кошаркаш свих времена боравио је ове среде у Паризу и гледао још једну лаку победи ПСЖ-а.  Брутални су! Тухел мењао формацију и мешао карте! Релативно комбиновани састав Светаца разнео Ремс.

Фудбал 26.09.2018 | 23:49
ФРА: Џордан гледао како је то кад се ПСЖ наљути!
Пари сен Жермен је недавно "обукао" дресове с знаком бренда Мајкла Џордана, па је славни кошаркаш боравио ове среде увече на "Парку принчева" и одгледао њихову лагану победу: ПСЖ - Ремс 4:1 (3:1).

Била је то уједно и седма победа у исто толико мечева за ПСЖ у Лиги 1 од почетка сезоне, па у односу на другопласирани Лион имају већ осам бодова предности...

С обзиром на "дубину тима" и игре биће право чудо уколико опет не одбране титулу шампиона Француске, али им је очигледно потребно "мало горива". На мечу против Ремса тај "окидач" био је гол ривала Шавалерина у 2. минуту након чега је ПСЖ добио додатни мотив.

Већ три минута касније Кавани је изједначио, а Нејмар, који ће од сада играти на новој позицији, донео предност у 24. минуту из пенала. До краја меча видели смо још један погодак "Ел Матадора" док се у стрелце уписао и Тома Меније...

Томас Тухел је и у овом мечу "лансирао" неколико играча из омладинског погона, па су тако од првог минута заиграли Дагба (десни бек), Нсоки (леви бек) и Дијаби (десно крило).

У наредом колу ПСЖ игра против Нице, па онда следи дуел у Лиги шампиона против Црвене звезде (среда, 18.55 - сви мечеви на ТВ Арена Спорт).

Неки их воле, неки не подносе, али једно је сигурно, а постало је више сувишно и понављати - Пари Сен Жермен је прејак за Лигу 1, питање је само са колико голова у мрежи ће испратити скоро све противнике. Чак и када се неки аутсајдер понада, поведе, убрзо их париска машинерија самеље док сте рекли "кекс". На затварању седмог кола Лиге 1: ПСЖ - Ремс - 4:1 (3:1).

Свеци су одавно огуглали на успехе у домаћем првенству. Приоритет је Лига шампиона. Тачније - опсесија. Безобразна. Скупа. Претенциозна. Ни не може да буде другачије када се уложе толики милиони, када доведете малтене све најбоље играче на планети, уколико не рачунамо Кристијана Роналда и Лионела Месија који једини од јачих "зверки" нису обукли дрес Парижана. Само, та опсесија уме да буде контрапродуктивна и постане тешко бреме фудбалерима, што се видело претходних сезона. 

У том контексту није изненађење што је Томас Тухел промешао карте против Ремса, пошто га за викенд очекује дуел са Ницом, а у следећу среду много важнији окршај са Црвеном звездом у елитном такмичењу. Да се разумемо, не мислимо да ПСЖ страхује од београдских црвено-белих, већ након пораза од Ливерпула нема право на грешку. Пари Сен Жермен мора да побеђује уколико не мисли да се коцка са проласком у нокаут фазу, а за то му је потребна најјача могућа артиљерија.

Тухел је против Ремса извео следећи састав у формацији 4-2-3-1: Буфон - Дагба (од 23. Меније), Маркињос, Силва, Нсоки - Верати, Рабио (од 66. Ди Марија) - Дијаби, Нејмар, Дракслер (од 59. Н'Кунку) - Кавани. 

Дакле, Тухел је у односу на меч са Ливерпулом променио формацију (4-3-3), а  "охладио је" - или је бар имао намеру да то учини - Тому Менијеа (принудно ушао у игру због повреде младог Колена Дагбе),Преснела Кимпембеа (Маркињос се вратио из везног реда на место штопера), Хуана Берната (заменио га млади Стенли Н'Соки), а у стартној постави није било ни Анхела Ди Марије (Муса Дијаби) ни Алфонса Ареоле. Подсетимо, Тухел је одлучио да млади Француз буде први голман, а не Буфон. Килијан Мбапе је одрађивао суспензију.

Када је реч о вечерашњем окршају, Савијер Шавалерен довео је госте у вођство већ у другом минуту, али убрзо је ПСЖ убацио у пету брзину и брзопотезно до краја полувремена практично решио питање победника. Прво је Единсон Кавани поравнао резултат мајсторским лобом, Нејмар потом био прецизан са беле тачке (пенал изборио Кавани), а сјајни Матадор је у финишу првог дела постигао и други гол на утакмици. До краја меча у стрелце се уписао и Меније.

Брутални су, нема шта...

Лига 1, резултати 7. кола:

Амјен - Рен 2:1 (0:0)
/Гнаоре 51, Гуано 66 - Греније 81/

Бордо - Лил 1:0 (1:0)
/Камано 7/

Каен - Монпеље 2:2 (1:1)
/Кауи 10, Баму 63 - Делор 37, Ле Талек 51/

Дижон - Лион 0:3 (0:3)
/Дембеле 16, 19, Терије 35/

Ним - Генган 0:0

Марсеј - Стразбур 3:2 (2:1)
/Паје 41, Сансон 44, Жермен 90+1 - Лала 27, Да Коста 89/

Пари сен Жермен - Ремс 4:1 (3:1)
/Кавани 5, 44, Нејмар 24п, Меније 55 - Шавалерин 2/

одиграно у уторак:

Монако - Анже 0:1 (0:1)
Нант - Ница 1:2 (0:1)
Тулуз - Сент Етјен 2:3 (0:1)

ТАБЕЛА: ПСЖ 21, Лион 13, Марсеј 13, Лил 13, Монпеље 12, Сент Етјен 12, Тулуз 11, Анже 10, Дижон 10, Бордо 10, Ница 10, Ним 9, Стразбур 8, Ремс 8, Амјен 7, Каен 7, Рен 7, Монако 6, Нант 5, Генган 1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар