FRA: Džordan gledao kako je to kad se PSŽ naljuti!

Najbolji košarkaš svih vremena boravio je ove srede u Parizu i gledao još jednu laku pobedi PSŽ-a.  Brutalni su! Tuhel menjao formaciju i mešao karte! Relativno kombinovani sastav Svetaca razneo Rems.

Fudbal 26.09.2018 | 23:49
FRA: Džordan gledao kako je to kad se PSŽ naljuti!
Pari sen Žermen je nedavno "obukao" dresove s znakom brenda Majkla Džordana, pa je slavni košarkaš boravio ove srede uveče na "Parku prinčeva" i odgledao njihovu laganu pobedu: PSŽ - Rems 4:1 (3:1).

Bila je to ujedno i sedma pobeda u isto toliko mečeva za PSŽ u Ligi 1 od početka sezone, pa u odnosu na drugoplasirani Lion imaju već osam bodova prednosti...

S obzirom na "dubinu tima" i igre biće pravo čudo ukoliko opet ne odbrane titulu šampiona Francuske, ali im je očigledno potrebno "malo goriva". Na meču protiv Remsa taj "okidač" bio je gol rivala Šavalerina u 2. minutu nakon čega je PSŽ dobio dodatni motiv.

Već tri minuta kasnije Kavani je izjednačio, a Nejmar, koji će od sada igrati na novoj poziciji, doneo prednost u 24. minutu iz penala. Do kraja meča videli smo još jedan pogodak "El Matadora" dok se u strelce upisao i Toma Menije...

Tomas Tuhel je i u ovom meču "lansirao" nekoliko igrača iz omladinskog pogona, pa su tako od prvog minuta zaigrali Dagba (desni bek), Nsoki (levi bek) i Dijabi (desno krilo).

U naredom kolu PSŽ igra protiv Nice, pa onda sledi duel u Ligi šampiona protiv Crvene zvezde (sreda, 18.55 - svi mečevi na TV Arena Sport).

Neki ih vole, neki ne podnose, ali jedno je sigurno, a postalo je više suvišno i ponavljati - Pari Sen Žermen je prejak za Ligu 1, pitanje je samo sa koliko golova u mreži će ispratiti skoro sve protivnike. Čak i kada se neki autsajder ponada, povede, ubrzo ih pariska mašinerija samelje dok ste rekli "keks". Na zatvaranju sedmog kola Lige 1: PSŽ - Rems - 4:1 (3:1).

Sveci su odavno oguglali na uspehe u domaćem prvenstvu. Prioritet je Liga šampiona. Tačnije - opsesija. Bezobrazna. Skupa. Pretenciozna. Ni ne može da bude drugačije kada se ulože toliki milioni, kada dovedete maltene sve najbolje igrače na planeti, ukoliko ne računamo Kristijana Ronalda i Lionela Mesija koji jedini od jačih "zverki" nisu obukli dres Parižana. Samo, ta opsesija ume da bude kontraproduktivna i postane teško breme fudbalerima, što se videlo prethodnih sezona. 

U tom kontekstu nije iznenađenje što je Tomas Tuhel promešao karte protiv Remsa, pošto ga za vikend očekuje duel sa Nicom, a u sledeću sredu mnogo važniji okršaj sa Crvenom zvezdom u elitnom takmičenju. Da se razumemo, ne mislimo da PSŽ strahuje od beogradskih crveno-belih, već nakon poraza od Liverpula nema pravo na grešku. Pari Sen Žermen mora da pobeđuje ukoliko ne misli da se kocka sa prolaskom u nokaut fazu, a za to mu je potrebna najjača moguća artiljerija.

Tuhel je protiv Remsa izveo sledeći sastav u formaciji 4-2-3-1: Bufon - Dagba (od 23. Menije), Markinjos, Silva, Nsoki - Verati, Rabio (od 66. Di Marija) - Dijabi, Nejmar, Draksler (od 59. N'Kunku) - Kavani. 

Dakle, Tuhel je u odnosu na meč sa Liverpulom promenio formaciju (4-3-3), a  "ohladio je" - ili je bar imao nameru da to učini - Tomu Menijea (prinudno ušao u igru zbog povrede mladog Kolena Dagbe),Presnela Kimpembea (Markinjos se vratio iz veznog reda na mesto štopera), Huana Bernata (zamenio ga mladi Stenli N'Soki), a u startnoj postavi nije bilo ni Anhela Di Marije (Musa Dijabi) ni Alfonsa Areole. Podsetimo, Tuhel je odlučio da mladi Francuz bude prvi golman, a ne Bufon. Kilijan Mbape je odrađivao suspenziju.

Kada je reč o večerašnjem okršaju, Savijer Šavaleren doveo je goste u vođstvo već u drugom minutu, ali ubrzo je PSŽ ubacio u petu brzinu i brzopotezno do kraja poluvremena praktično rešio pitanje pobednika. Prvo je Edinson Kavani poravnao rezultat majstorskim lobom, Nejmar potom bio precizan sa bele tačke (penal izborio Kavani), a sjajni Matador je u finišu prvog dela postigao i drugi gol na utakmici. Do kraja meča u strelce se upisao i Menije.

Brutalni su, nema šta...

Liga 1, rezultati 7. kola:

Amjen - Ren 2:1 (0:0)
/Gnaore 51, Guano 66 - Grenije 81/

Bordo - Lil 1:0 (1:0)
/Kamano 7/

Kaen - Monpelje 2:2 (1:1)
/Kaui 10, Bamu 63 - Delor 37, Le Talek 51/

Dižon - Lion 0:3 (0:3)
/Dembele 16, 19, Terije 35/

Nim - Gengan 0:0

Marsej - Strazbur 3:2 (2:1)
/Paje 41, Sanson 44, Žermen 90+1 - Lala 27, Da Kosta 89/

Pari sen Žermen - Rems 4:1 (3:1)
/Kavani 5, 44, Nejmar 24p, Menije 55 - Šavalerin 2/

odigrano u utorak:

Monako - Anže 0:1 (0:1)
Nant - Nica 1:2 (0:1)
Tuluz - Sent Etjen 2:3 (0:1)

TABELA: PSŽ 21, Lion 13, Marsej 13, Lil 13, Monpelje 12, Sent Etjen 12, Tuluz 11, Anže 10, Dižon 10, Bordo 10, Nica 10, Nim 9, Strazbur 8, Rems 8, Amjen 7, Kaen 7, Ren 7, Monako 6, Nant 5, Gengan 1.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar