ИТА: Јуве и Наполи без грешке, Рома коначно права!

Коларов стрелац као везиста Роме, Јуве и даље перфектан! Фудбалери Јувентуса, Роме и Наполија остварили су сигурне победе у шестом колу Серије А, а тријумфовала је и Ђеноа.  Каква најава дерби викенда! Страшни Јуве, моћни Наполи и коначно Рома! Има да све пршти у суботу!

Фудбал 26.09.2018 | 23:42
ИТА: Јуве и Наполи без грешке, Рома коначно права!
Фаворити оправдали очекивања у шестом колу Серије А. Гол Александра Коларова.

Најубедљивија је била Рома која је уочи римског дербија разбила Фрозиноне 4:0, уз први гол Александра Коларова ове сезоне.

Капитен Србије је на овом мечу играо у везном реду и заокружио тријумф "Вучице" закуцавши лопту под пречку два минута пре краја.

Рома је првом победом после четири кола агоније стигла до десете позиције, али већ заостаје десет бодова за лидером Јувентусом.

Гол мање постигао је Наполи против немоћне Парме (3:0), а двоструки стрелац на Сан Паолу био је Пољак Аркадијуш Милик.

То је сигурно обрадовало Карла Анчелотија с обзиром на кризу форме његових нападача на старту сезоне.

Кристијано Роналдо није успео да затресе мрежу, али је Јувентус рутински савладао Болоњу са 2:0.

Дибала и Матуиди, на асистенцију Португалца, решили су меч у Торину већ у првих 15 минута сусрета.

Сјајно вече домаћина заокружила је Ђеноа тријумфом над Кјевом са такође 2:0, док није било голова у дуелима Аталанта – Торино и Каљари – Сампдорија.

Тако гости нису постигли ниједан гол на шест мечева у вечерњем термину у среду. Част им је спасао Лацио нешто раније.

После некомплетног шестог кола Јуве је и даље лидер са максималним учинаком, Наполи заостаје три бода на другом месту, док је трећи Лацио са -6.

Јувентус, Наполи и Рома остварили су сигурне, очекиване побједе у шестом колу Серије А.

Владајући шампион у раној фази утакмице против Болоње ријешио је све дилеме, ако их је уопште било.

Головима Паола Дибале у 11. (првим послије "поста" од 492 минута) и Блеза Матуидија у 16. минуту "бјанконери" су стигли ду шесте узастопне побједе у првенству.

И најближи пратилац Наполи славио је пред својим навијачима, и то против Парме 3:0.

Лоренцо Инсиње и Аркадијуш Милик погађали су на почетку првог, односно другог полувремена, да би Пољак својим другим голом у финишу меча потврдио побједу.

Послије Лација, и други римски клуб остварио је тријумф.

Рома је савладала нејаки Фрозиноне 4:0, а већ послије првог полувремена било је јасно да ће гости доживјети убједљив пораз.

Данијеле Де Роси одиграо је данас јубиларни 600. меч за Рому у свим такмичењима.

Ченгиз Ундер погодио је за вођство "вучице" након 90 секунди, а ондаХавијери Пасторе маестралним голом повисио на 2:0. Занимљиво, од доласка у Рому Аргентинац је дао два гола,оба петом.

Резултат првог полувремена 3:0 поставио је Стефан Ел Шарави у 35. минуту, да би у смирај меча побједу потврдио Александар Коларов својим првим овосезонским голом, и уопште првим икад на "Олимпику".

Фрозиноне послије шест одиграних кола има катастрофалну гол разлику 0:16!

У наредном колу на програму су два велика дербија - римски "Дерби дела Капитале" између Лација и Роме, те дуел шампиона и вицешампиона, Јувентуса и Наполија, тренутно двије првопласиране екипе првенства.

Бољу најаву дерби викенда у Серији А нисмо могли да добијемо! Главни фаворит (Јувентус) и његов највећи изазивач (Наполи) су лаганим победама потврдили сјајну форму и у добром расположењу дочекују међусобни окршај у Торину наредне суботе. А истог дана се у дербију Дела Капитале састају Лацио и Рома која је коначно проиграла и макар мало растерала скепсу код својих навијача уочи окршаја са градским ривалом.

Јувентус је наставио терор на Чизми. Нова жртва је Инзагијева Болоња која после победе над Ромом није имала шанси за нову сензацију. Јуве је славио са рутинских 2:0, иако Алегри није извео најјачи тим и желео је да одмори  Алекса Сандра, Бернардескија, Манџукића, Џана, Кјелинија, Шченсног...

Кристијано Роналдо је прекинуо мини голгетерску серију али је макар уписао асистенцију. А бенефит за Јуве је што је и Пауло Дибала искористио пружену шансу и постигао првенац у сезони. Све је било готово за 15-ак минута... Дибала је на срећан начин начео госте, а Матуиди их дотукао после асистенције Роналда. До краја је Болоња могла да буде срећна што није примила још који гол...

Разлога за оптимизам имају и Наполитанци. Анћелотијева чета је пружила још једну убедљиву партију (2:0), а Парма се на Сан Паолу држала тек четири минута. Препорођени Лоренцо Инсиње од којег Анћелоти прави класичну „десетку“ је наставио са сјајним партијама и начео госте после акције Фабијена Руиза и Милика који се полако буди. Анћелоти у њему добија „деветку“ која му је неопходна. Вечерас је био фантастичан! Уследила је гомила шанси за Наполитанце, зицер Зјелинског, па статива Инсињеа... Као што је почело прво, тако је и друго полувреме – голом Наполија. Мат у три потеза! Максимовић до Инсињеа, овај до Милика, а Пољак топовски под пречку! На крају је дао још један пошто је са друге стативе помогао Вердију да му се непрецизан шут рачуна као асистенција.

А коначно је прорадила и Рома! Вучица је на крилима фантастичног Џенгиза Ундера декласирала Фрозиноне 4:0 и подигла самопоуздање пред дерби. Турчин је био незаустављив вечерас! Већ у другом минуту је постигао феноменалан гол после соло продора. Потом нова мајсторија хавијера Пастореа, па на крају асистенција Ундера за Ел Шаравија и убедљивих 3:0 у 35. минуту. До краја је Рома спустила гас и чувала се за дерби, а тачку је ставио Александар Коларов голом у финишу меча. 

А пољско чудо Кшиштоф Пјатек наставља да шокира Италију. Дао га је и вечерас. Шест голова на првих пет мечева у Серији А?! Десет голова на шест утакмица ако се рачуна и Куп Италије. Дечко је невероватан! Ђенова је захваљујући њему и ветерану Пандеву савладала Кјево 2:0 и оставила га у минусу. 

СЕРИЈА А - 6. КОЛО:

Удинезе - Лацио 1:2 (0:0)
/Најтинк 80 - Аћерби 61, Кореа 67/

Рома - Фрозиноне 4:0 (3:0)
/Ундер 2, Пасторе 28, Ел Шарави 35/

Аталанта - Торино 0:0

Каљари - Сампдорија 0:0

Ђенова - Кјево 2:0 (1:0)
/Пјатек 42, Пандев 54/

Јувентус - Болоња 2:0 (2:0)
/Дибала 12, Матуиди 16/

Наполи - Парма 3:0 (1:0)
/Инсиње 4, Милик 47, 85/

Одиграно у уторак:

Интер - Фиорентина 2:1 (1:0)
/Икарди 42, Д'Амброзио 77 - Шкрињар аутогол 53/

У четвртак:

СПАЛ - Сасуоло (19.00)
Емполи - Милан (21.00)

ТАБЕЛА: Јувентус 18, Наполи 15, Лацио 12, Фиорентина 10, Сасуоло (-1) 10, Интер 10, СПАЛ (-1) 9, Ђенова (-1) 9, Сампдорија 8, Рома 8, Удинезе 8, Парма 7, Аталанта 6, Торино 6, Каљари 6, Милан (-2) 5, Емполи (-1) 4, Болоња 4, Фрозиноне 1, Кјево -1.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар