ITA: Juve i Napoli bez greške, Roma konačno prava!

Kolarov strelac kao vezista Rome, Juve i dalje perfektan! Fudbaleri Juventusa, Rome i Napolija ostvarili su sigurne pobede u šestom kolu Serije A, a trijumfovala je i Đenoa.  Kakva najava derbi vikenda! Strašni Juve, moćni Napoli i konačno Roma! Ima da sve pršti u subotu!

Fudbal 26.09.2018 | 23:42
ITA: Juve i Napoli bez greške, Roma konačno prava!
Favoriti opravdali očekivanja u šestom kolu Serije A. Gol Aleksandra Kolarova.

Najubedljivija je bila Roma koja je uoči rimskog derbija razbila Frozinone 4:0, uz prvi gol Aleksandra Kolarova ove sezone.

Kapiten Srbije je na ovom meču igrao u veznom redu i zaokružio trijumf "Vučice" zakucavši loptu pod prečku dva minuta pre kraja.

Roma je prvom pobedom posle četiri kola agonije stigla do desete pozicije, ali već zaostaje deset bodova za liderom Juventusom.

Gol manje postigao je Napoli protiv nemoćne Parme (3:0), a dvostruki strelac na San Paolu bio je Poljak Arkadijuš Milik.

To je sigurno obradovalo Karla Ančelotija s obzirom na krizu forme njegovih napadača na startu sezone.

Kristijano Ronaldo nije uspeo da zatrese mrežu, ali je Juventus rutinski savladao Bolonju sa 2:0.

Dibala i Matuidi, na asistenciju Portugalca, rešili su meč u Torinu već u prvih 15 minuta susreta.

Sjajno veče domaćina zaokružila je Đenoa trijumfom nad Kjevom sa takođe 2:0, dok nije bilo golova u duelima Atalanta – Torino i Kaljari – Sampdorija.

Tako gosti nisu postigli nijedan gol na šest mečeva u večernjem terminu u sredu. Čast im je spasao Lacio nešto ranije.

Posle nekompletnog šestog kola Juve je i dalje lider sa maksimalnim učinakom, Napoli zaostaje tri boda na drugom mestu, dok je treći Lacio sa -6.

Juventus, Napoli i Roma ostvarili su sigurne, očekivane pobjede u šestom kolu Serije A.

Vladajući šampion u ranoj fazi utakmice protiv Bolonje riješio je sve dileme, ako ih je uopšte bilo.

Golovima Paola Dibale u 11. (prvim poslije "posta" od 492 minuta) i Bleza Matuidija u 16. minutu "bjankoneri" su stigli du šeste uzastopne pobjede u prvenstvu.

I najbliži pratilac Napoli slavio je pred svojim navijačima, i to protiv Parme 3:0.

Lorenco Insinje i Arkadijuš Milik pogađali su na početku prvog, odnosno drugog poluvremena, da bi Poljak svojim drugim golom u finišu meča potvrdio pobjedu.

Poslije Lacija, i drugi rimski klub ostvario je trijumf.

Roma je savladala nejaki Frozinone 4:0, a već poslije prvog poluvremena bilo je jasno da će gosti doživjeti ubjedljiv poraz.

Danijele De Rosi odigrao je danas jubilarni 600. meč za Romu u svim takmičenjima.

Čengiz Under pogodio je za vođstvo "vučice" nakon 90 sekundi, a ondaHavijeri Pastore maestralnim golom povisio na 2:0. Zanimljivo, od dolaska u Romu Argentinac je dao dva gola,oba petom.

Rezultat prvog poluvremena 3:0 postavio je Stefan El Šaravi u 35. minutu, da bi u smiraj meča pobjedu potvrdio Aleksandar Kolarov svojim prvim ovosezonskim golom, i uopšte prvim ikad na "Olimpiku".

Frozinone poslije šest odigranih kola ima katastrofalnu gol razliku 0:16!

U narednom kolu na programu su dva velika derbija - rimski "Derbi dela Kapitale" između Lacija i Rome, te duel šampiona i vicešampiona, Juventusa i Napolija, trenutno dvije prvoplasirane ekipe prvenstva.

Bolju najavu derbi vikenda u Seriji A nismo mogli da dobijemo! Glavni favorit (Juventus) i njegov najveći izazivač (Napoli) su laganim pobedama potvrdili sjajnu formu i u dobrom raspoloženju dočekuju međusobni okršaj u Torinu naredne subote. A istog dana se u derbiju Dela Kapitale sastaju Lacio i Roma koja je konačno proigrala i makar malo rasterala skepsu kod svojih navijača uoči okršaja sa gradskim rivalom.

Juventus je nastavio teror na Čizmi. Nova žrtva je Inzagijeva Bolonja koja posle pobede nad Romom nije imala šansi za novu senzaciju. Juve je slavio sa rutinskih 2:0, iako Alegri nije izveo najjači tim i želeo je da odmori  Aleksa Sandra, Bernardeskija, Mandžukića, Džana, Kjelinija, Ščensnog...

Kristijano Ronaldo je prekinuo mini golgetersku seriju ali je makar upisao asistenciju. A benefit za Juve je što je i Paulo Dibala iskoristio pruženu šansu i postigao prvenac u sezoni. Sve je bilo gotovo za 15-ak minuta... Dibala je na srećan način načeo goste, a Matuidi ih dotukao posle asistencije Ronalda. Do kraja je Bolonja mogla da bude srećna što nije primila još koji gol...

Razloga za optimizam imaju i Napolitanci. Anćelotijeva četa je pružila još jednu ubedljivu partiju (2:0), a Parma se na San Paolu držala tek četiri minuta. Preporođeni Lorenco Insinje od kojeg Anćeloti pravi klasičnu „desetku“ je nastavio sa sjajnim partijama i načeo goste posle akcije Fabijena Ruiza i Milika koji se polako budi. Anćeloti u njemu dobija „devetku“ koja mu je neophodna. Večeras je bio fantastičan! Usledila je gomila šansi za Napolitance, zicer Zjelinskog, pa stativa Insinjea... Kao što je počelo prvo, tako je i drugo poluvreme – golom Napolija. Mat u tri poteza! Maksimović do Insinjea, ovaj do Milika, a Poljak topovski pod prečku! Na kraju je dao još jedan pošto je sa druge stative pomogao Verdiju da mu se neprecizan šut računa kao asistencija.

A konačno je proradila i Roma! Vučica je na krilima fantastičnog Džengiza Undera deklasirala Frozinone 4:0 i podigla samopouzdanje pred derbi. Turčin je bio nezaustavljiv večeras! Već u drugom minutu je postigao fenomenalan gol posle solo prodora. Potom nova majstorija havijera Pastorea, pa na kraju asistencija Undera za El Šaravija i ubedljivih 3:0 u 35. minutu. Do kraja je Roma spustila gas i čuvala se za derbi, a tačku je stavio Aleksandar Kolarov golom u finišu meča. 

A poljsko čudo Kšištof Pjatek nastavlja da šokira Italiju. Dao ga je i večeras. Šest golova na prvih pet mečeva u Seriji A?! Deset golova na šest utakmica ako se računa i Kup Italije. Dečko je neverovatan! Đenova je zahvaljujući njemu i veteranu Pandevu savladala Kjevo 2:0 i ostavila ga u minusu. 

SERIJA A - 6. KOLO:

Udineze - Lacio 1:2 (0:0)
/Najtink 80 - Aćerbi 61, Korea 67/

Roma - Frozinone 4:0 (3:0)
/Under 2, Pastore 28, El Šaravi 35/

Atalanta - Torino 0:0

Kaljari - Sampdorija 0:0

Đenova - Kjevo 2:0 (1:0)
/Pjatek 42, Pandev 54/

Juventus - Bolonja 2:0 (2:0)
/Dibala 12, Matuidi 16/

Napoli - Parma 3:0 (1:0)
/Insinje 4, Milik 47, 85/

Odigrano u utorak:

Inter - Fiorentina 2:1 (1:0)
/Ikardi 42, D'Ambrozio 77 - Škrinjar autogol 53/

U četvrtak:

SPAL - Sasuolo (19.00)
Empoli - Milan (21.00)

TABELA: Juventus 18, Napoli 15, Lacio 12, Fiorentina 10, Sasuolo (-1) 10, Inter 10, SPAL (-1) 9, Đenova (-1) 9, Sampdorija 8, Roma 8, Udineze 8, Parma 7, Atalanta 6, Torino 6, Kaljari 6, Milan (-2) 5, Empoli (-1) 4, Bolonja 4, Frozinone 1, Kjevo -1.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar