ЛК: Спектакл Азара за први пораз Ливерпула!

Преокрет Челсија на Енфилду, Тотенхем спасли пенали, осмица "чекићара"! Фудбалери Челсија савладали су Ливерпул 2:1 после преокрета на Енфилду и избацили браниоца трофеја из Лига купа.  Доминирао је Ливерпул у другом полувремену, али је онда "тренутак инспирације" добио нестварни Еден Азар.  Опет тај Челси, опет тај Азар! Сари показао како се побеђује на Енфилду! Лондонски Плавци после преокрета савладали Ливерпул са 2:1.

Фудбал 26.09.2018 | 23:35
ЛК: Спектакл Азара за први пораз Ливерпула!
Ливерпул је повео сјајним голом Данијела Стариџа у 58. минуту, али већ отписани "плавци" преокрећу у последњих десетак минута погоцима Емерсона након одбитка и Азара после велеслалома Белгијанца кроз одбрану домаћина.

Челси је одмах показао да ће да Клопа скупо да кошта одмарање кључних играча (Бекер, Ван Дајк, Гомес, Хендерсон, Фирмино, Салах), гости из Лондона су контролисали меч у првих 20 минута, али Мората није искористио две одличне прилике.

У наставку су "редси" преузели контролу, неколико пута опасно запретили преко Стариџа, који коначно користи одбитак након сјајног шута Кеите и одбране Кабаљера.

Међутим, када се очекивало да Ливерпул рутински приведе меч крају, јер је Челси деловао немоћно на противничкој половини терена, све се преокренуло у неколико минута.

Један прекид је пробудио "плавце", који поравнавају у 79. минуту резултат голом Емресона након одбране Мињолеа после слободног ударца, да би већ у 85. било 1:2.

Еден Азар је промешао скоро целу одбрану Ливерпула и показао зашто га многи сматрају једним од најбољих играча на свету.

Какав меч Ливерпула и Челсија!

Навијачи Ливерпула су гледали како њихов тим игра одлично против "плаваца" и били су надомак прве победе над њима још од 2012. на "Енфилду", али је мало магије Едена Азара у последњих петнаестак минута променило све.

Белгијанац је прво извео прекид након ког је Палмијери изједначио, да би након "соло" продора постигао спектакуларан гол за победу Челсија у 3. колу Карабао купа: 2:1!

Уједно, и први пораз Ливерпула ове сезоне...

Осим Ливерпула, у наредно коло Карабао купа (Лига куп Енглеске носи то име због спонзора) остварили су и Арсенал, Нотингем форест и Вест Хем, па су се тако прикјучили екипама које су свој посао "одрадиле" у уторак.

Челси је боље почео меч и диктирао темпо, па су се из тога "изродиле" две шансе за Алвара Морату који има озбиљних проблема са самопоуздањем.

Играч који је промашио шансу меча против Вест Хема за викенд, још невероватних шест против ПАОК-а у Лиги Европе прошлог четвртка, два пута је "гађао" Симона Мињолеа у размаку од 120 секунди и пропустио да свој тим доведе у вођство.

Од тада је у контролу дошао Ливерпул, па је на другој страни бриљирао Вили Кабаљеро - одбранио је шут Кеити из даљине, Манеу с пет метара главом!

Друго полувреме почело је огромним киксом Андреаса Кристенсена коју у гол - потпуно је невероватно - није претворио Данијел Стариџ. Пресекао је пас, заобишао Кабаљера, а онда из веома повољне позиције промашио празан гол...

Ни пет минута касније Мане је поново дочекао кикс Челсија, па погодио Кабаљера у стопало, а Аргентинац је "осуо паљбу" по својим дефанзивцима не би ли им дигао морал.

Ни то, а ни улазак најбољег играча Едена Азара није помогло много "плавцима" пошто је после нове доминације на терену Данијел Стариџ постигао леп гол маказицама у 59. минуту, након одличног ударца Набија Кеите.

Није било нигде Челсија до 79. минута и прекида који је умало у гол претворио Рос Баркли, да би одбијену лопту Мињолеа у мрежу "гурнуо" Емерсон Палмијери.

Чекала се контрола ВАР технологије, није дошло до промене одлуке, па је Данијел Стариџ у већ наредном нападу погодио пречку. Међутим, Еден Азар је још једном показао какав је мајстор - велемајстор.

Примио је лопту на средини терена, окренуо неколико играча, па потом одиграо с Аспиликуетом на левој страни, да би онда "протутњао" туда поред тројице и постигао СТРАШАН гол!

Челси је добио прву рунду против Ливерпула, Маурицио Сари надмудрио је Јиргена Клопа у првом овосезонском окршају. Лондонски Плавци на Енфилду су славили са 2:1 после преокрета у шеснаестини финала енглеског Лига купа.

Не само да су изборили пласману у даљу рунду такмичења, фудбалери Челсија показали су да је Ливерпул рањив, да Саријев систем функциниоше, а већ за три дана имаће прилику на свом Стамфорд Бриџу да одмере снаге са истим ривалом, овај пут у мечу Премијер лиге.

Поново је херој победе Челсија био сјајни Еден Азар који је у 56. минуту ушао на терен уместо Вилијана, а пет минута пре краја постигао је победоносни гол. 

Белгијанац је примио лопту на левом крилу, ушао у казнени, направио три добра дриблинга, преварио двојицу играча Ливерпула и онда у свом стилу послао стрелу право у мрежу. Плавци су уписали први тријумф на Енфилду после четири узастопна ремија, а Ливерпул не зна за победу на свом терену против Челсија од 2012. године, односно седам мечева.

Чињеница је да су обојица тренера вечерас промешала карте јер се ипак не ради о такмичењу које им је приоритет, али дерби је дерби и оба тима жарко су желела победу.

Челси је одлично отворио утакмицу и већ у првих 20 минута Алваро Мората је могао да се прослави на Енфилду. Ипак, голман Симон Мињоле оба пута изашао је као победник из ових дуела. У 18. чувар мреже Ливерпула је ухватио лопту, а два минута касније губио је принуђен да је избаци у корнер.

А потом је у наставку првог дела утакмице дошао ред и на голмана Челсија Вилија Кабаљера да покаже шта уме. Јер, логично, Ливерпул није желео да дозволи да га неко надигра у његовом дворишту. Најпре је у 37. Минуту покушао Наби Кејта, али је чувар мреже Плаваца био на висини задатка.

Два минута касније Садио Мане је пробао главом да погоди доњи десни угао, али опет је Аргентинац на голу Челсија сачувао своју мрежу. А у последњим тренуцима првог полувремена шутирао је и Стариџ, међутим, лопта је отишла поред гола.

Наставио је Стариџ да малтретира одбрану Челсија и на почетку другог полувремена, када је после соло продора гађао поред стативе.

А онда је дошао 58. минут, када је Кабаљеро парадом, одбранио ударац Кеити, а одбитак је ухватиоСтариџ и на спектакуларан начин га маказицама послао у мрежу.

Успео је након тога Ливерпул у великој мери да умири утакмицу И деловало је да је домаћин на добром путу да победи. Међутим, у 79. Минуту Челси је изједначио после слободног ударца и Мињолеовог одбитка који је Емерсон ћушнуо у мрежу.

Главни судија Френд је признао гол, онда консултовао ВАР и, иако је деловало да су двојица фудбалера Челсија била у офсајду пре извођења слободног ударца, показао на центар. То је био почетак краја за Ливерпул.

Наредни меч Челси и Ливерпул играју већ у суботу на "Стамфорд бриџу" у оквиру 7. кола Премијер лиге, а термин меча је 18.30.

У четврто коло је прошао и Арсенал који је на крилима двоструког стрелца Данија Велбека елиминисао Брентфорд са 3:1.

Велбек је у првом полувремену бацио госте на колена, али пола сата пре краја Џаџ враћа Брентфорд у игру. Гости су јурили изједначење у завршници, али тријумф "тобџија" у надокнади времена "оверава" Лаказет.

Даље су се једва пласирали фудбалери Тотенхема који су прво у завршници меча преокренули вођство Вотфорда, а онда морали да играју пенале јер су "Стршљенови" изборили 2:2 у 89. минуту.

Саксес је почетком другог дела меча донео вођство гостима против комбинованог састава Спурса, које у живот враћа пенал и искључење Кабаселе у 81. минуту.

Деле Али поравнава са беле тачке, да би само неколико минута касније донео и преокрет на стадиону МК Донса. Међутим, наду Вотфорду враћа Капуе који минут пре краја погађа за пенале.

На њихову жалост, Капуе и Квина нису били сигурни са 11 метара у пенал рулету, док су за Тотенхем редом погађали Сон, Ламела, Љоренте и Али за срећну победу "Певаца".

Импресивно вече имао је Вест Хем који је напунио мрежу нижелигаша Маклсфилда за чак 8:0, уз по два гола Снодграса и Диангана, а стрелци су били још Антонио, Перес, Федерикс и Огбона.

Даље је прошао и Нотингем Форест тесном победом над Стоуком 3:2. Мало је недостајало да двоструки шампион Европе прокоцка три гола предности, јер је домаћин након поготка Афобеа за 3:1 остао са играчем мање на терену.

Седам минута пре краја Бераино смањује на гол заостатка, али гости са "Британије" не успевају да изборе пенале на Сити Граунду.

Јуче смо били сведоци Јунајтедовог страдања у Лига купу, вечерас је испао Ливерпул после вођства од 1:0, додуше кандидата за трофеј - Челсија, а остали фаворити су мање или више муке оправдали своје улоге. 

Унаи Емери је промешао тим Арсенала за Брентфорд. Шансу су добили неки момци који ређе играју, али и то је било довољно за члана Чемпионшипа. Дани Велбек погодио је у 5. и 37. минуту за сигурну предност домаћег састава. Гол Алана Џаџа почетком другог дела вратио је неизвесност у меч, али Брентфорд није имао снаге за још један удар. Александр Лаказет ушао је са клупе и у судијској надокнади отклонио све дилеме - 3:1. 

Тотенхем је морао да прође пенал-рулет како би се домогао наредне фазе такмичења. Вотфорд је водио, Певци окренули, да би Капуе два минута пре краја матирао голмана Гасанигу и продужио утакмицу, одвевши је у пенале. Можда се аргентински голман није прославио код тог шута Капуеа у 88. минуту, али зато јесте у одсудним моментима. Одбранио је два пенала, за Тотенхем редом погађали Сон, Ламела, Љоренте и на крају за коначних 4:2 Деле Али.   

Вест Хем је исписао историју против Маклесфилда. И Пелегрини је комбиновао са тимом, међутим последњепласирани тим четврте лиге (Лига 2) заиста је био недорастао ривал Чекићарима. Био би, чини се, недорастао чак и да су омладинци Вест Хема изашли на терен. Коначних 8:0 то најбоље говори. То је најубедљивија победа лондонског клуба још од 1983, када је 10:0 тукао Бури у овом истом такмичењу. 

Доста голова виђено је и на Сити граунду. Нотингем је имао великих 3:0 против Стоука, али на крају је дрхтао, пошто су гости стигли до 3:2 у 83. минуту. Икао са човеком мање у пољу домаћин је успео да се одбрани и прође даље... 

Лига куп, треће коло:

Арсенал – Брентфорд 3:1
Велбек 5, 37, Лаказет 90+3 – Џаџ 58

Вест Хем – Маклсфилд 8:0
Антонио 29, Снодграс 32, 60, Перес 40, Фредерикс 51, Огбона 54, Диангана 67, 81

Ливерпул – Челси 1:2
Стариџ 58 – Емерсон 79

Н. Форест – Стоук 3:2
Озборн 20, Марфи 40, Лоли 50 – Афобе 60, Бераино 83

Тотенхем – Вотфорд 2:2 (пенали 4:2)
Али 80п, 86 – Саксес 46, Далберг 89

Четвртак:

Евертон – Саутемптон

Уторак:

Блекпул – КПР 2:0
Гнандулије 28, Спиринг 90

Борнмут – Блекбурн 3:2
Станислас 14, Ајб 58п, Вилсон 90+4 – Конвеј 63, Армстронг 72п

Бартон – Барнли 2:1
Бојс 62, Ален 83 – Лонг 40

Милвол – Фулам 1:3
Елиот 61 – Брајан 7, Де ла Торе 52, Кристи 67

Оксфорд – М. Сити 0:3
Жезус 36, Махрез 78, Фоден 90+3

Престон – Мидлзбро 2:2 (пенали 3:4)
Робинсон 27, Баркхуизен 66 – Флечер 34, Таверније 69

Вајкомб – Норич 3:4
Кован-Хол 17, Саундерс 61п, Мекарти 75 – Роудс 12, 14, 51, Трајбул 41

М. Јунајтед – Дерби 2:2 (пенали 7:8)
Мата 3, Фелаини 90+5 – Вилсон 59, Мериот 86

ВБА – К. Палас 0:3
Таунзенд 6, 81, Ван Анхолд 76

Вулвс – Лестер 0:0 (пенали 1:3)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар