LK: Spektakl Azara za prvi poraz Liverpula!

Preokret Čelsija na Enfildu, Totenhem spasli penali, osmica "čekićara"! Fudbaleri Čelsija savladali su Liverpul 2:1 posle preokreta na Enfildu i izbacili branioca trofeja iz Liga kupa.  Dominirao je Liverpul u drugom poluvremenu, ali je onda "trenutak inspiracije" dobio nestvarni Eden Azar.  Opet taj Čelsi, opet taj Azar! Sari pokazao kako se pobeđuje na Enfildu! Londonski Plavci posle preokreta savladali Liverpul sa 2:1.

Fudbal 26.09.2018 | 23:35
LK: Spektakl Azara za prvi poraz Liverpula!
Liverpul je poveo sjajnim golom Danijela Staridža u 58. minutu, ali već otpisani "plavci" preokreću u poslednjih desetak minuta pogocima Emersona nakon odbitka i Azara posle veleslaloma Belgijanca kroz odbranu domaćina.

Čelsi je odmah pokazao da će da Klopa skupo da košta odmaranje ključnih igrača (Beker, Van Dajk, Gomes, Henderson, Firmino, Salah), gosti iz Londona su kontrolisali meč u prvih 20 minuta, ali Morata nije iskoristio dve odlične prilike.

U nastavku su "redsi" preuzeli kontrolu, nekoliko puta opasno zapretili preko Staridža, koji konačno koristi odbitak nakon sjajnog šuta Keite i odbrane Kabaljera.

Međutim, kada se očekivalo da Liverpul rutinski privede meč kraju, jer je Čelsi delovao nemoćno na protivničkoj polovini terena, sve se preokrenulo u nekoliko minuta.

Jedan prekid je probudio "plavce", koji poravnavaju u 79. minutu rezultat golom Emresona nakon odbrane Minjolea posle slobodnog udarca, da bi već u 85. bilo 1:2.

Eden Azar je promešao skoro celu odbranu Liverpula i pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih igrača na svetu.

Kakav meč Liverpula i Čelsija!

Navijači Liverpula su gledali kako njihov tim igra odlično protiv "plavaca" i bili su nadomak prve pobede nad njima još od 2012. na "Enfildu", ali je malo magije Edena Azara u poslednjih petnaestak minuta promenilo sve.

Belgijanac je prvo izveo prekid nakon kog je Palmijeri izjednačio, da bi nakon "solo" prodora postigao spektakularan gol za pobedu Čelsija u 3. kolu Karabao kupa: 2:1!

Ujedno, i prvi poraz Liverpula ove sezone...

Osim Liverpula, u naredno kolo Karabao kupa (Liga kup Engleske nosi to ime zbog sponzora) ostvarili su i Arsenal, Notingem forest i Vest Hem, pa su se tako prikjučili ekipama koje su svoj posao "odradile" u utorak.

Čelsi je bolje počeo meč i diktirao tempo, pa su se iz toga "izrodile" dve šanse za Alvara Moratu koji ima ozbiljnih problema sa samopouzdanjem.

Igrač koji je promašio šansu meča protiv Vest Hema za vikend, još neverovatnih šest protiv PAOK-a u Ligi Evrope prošlog četvrtka, dva puta je "gađao" Simona Minjolea u razmaku od 120 sekundi i propustio da svoj tim dovede u vođstvo.

Od tada je u kontrolu došao Liverpul, pa je na drugoj strani briljirao Vili Kabaljero - odbranio je šut Keiti iz daljine, Maneu s pet metara glavom!

Drugo poluvreme počelo je ogromnim kiksom Andreasa Kristensena koju u gol - potpuno je neverovatno - nije pretvorio Danijel Staridž. Presekao je pas, zaobišao Kabaljera, a onda iz veoma povoljne pozicije promašio prazan gol...

Ni pet minuta kasnije Mane je ponovo dočekao kiks Čelsija, pa pogodio Kabaljera u stopalo, a Argentinac je "osuo paljbu" po svojim defanzivcima ne bi li im digao moral.

Ni to, a ni ulazak najboljeg igrača Edena Azara nije pomoglo mnogo "plavcima" pošto je posle nove dominacije na terenu Danijel Staridž postigao lep gol makazicama u 59. minutu, nakon odličnog udarca Nabija Keite.

Nije bilo nigde Čelsija do 79. minuta i prekida koji je umalo u gol pretvorio Ros Barkli, da bi odbijenu loptu Minjolea u mrežu "gurnuo" Emerson Palmijeri.

Čekala se kontrola VAR tehnologije, nije došlo do promene odluke, pa je Danijel Staridž u već narednom napadu pogodio prečku. Međutim, Eden Azar je još jednom pokazao kakav je majstor - velemajstor.

Primio je loptu na sredini terena, okrenuo nekoliko igrača, pa potom odigrao s Aspilikuetom na levoj strani, da bi onda "protutnjao" tuda pored trojice i postigao STRAŠAN gol!

Čelsi je dobio prvu rundu protiv Liverpula, Mauricio Sari nadmudrio je Jirgena Klopa u prvom ovosezonskom okršaju. Londonski Plavci na Enfildu su slavili sa 2:1 posle preokreta u šesnaestini finala engleskog Liga kupa.

Ne samo da su izborili plasmanu u dalju rundu takmičenja, fudbaleri Čelsija pokazali su da je Liverpul ranjiv, da Sarijev sistem funkcinioše, a već za tri dana imaće priliku na svom Stamford Bridžu da odmere snage sa istim rivalom, ovaj put u meču Premijer lige.

Ponovo je heroj pobede Čelsija bio sjajni Eden Azar koji je u 56. minutu ušao na teren umesto Vilijana, a pet minuta pre kraja postigao je pobedonosni gol. 

Belgijanac je primio loptu na levom krilu, ušao u kazneni, napravio tri dobra driblinga, prevario dvojicu igrača Liverpula i onda u svom stilu poslao strelu pravo u mrežu. Plavci su upisali prvi trijumf na Enfildu posle četiri uzastopna remija, a Liverpul ne zna za pobedu na svom terenu protiv Čelsija od 2012. godine, odnosno sedam mečeva.

Činjenica je da su obojica trenera večeras promešala karte jer se ipak ne radi o takmičenju koje im je prioritet, ali derbi je derbi i oba tima žarko su želela pobedu.

Čelsi je odlično otvorio utakmicu i već u prvih 20 minuta Alvaro Morata je mogao da se proslavi na Enfildu. Ipak, golman Simon Minjole oba puta izašao je kao pobednik iz ovih duela. U 18. čuvar mreže Liverpula je uhvatio loptu, a dva minuta kasnije gubio je prinuđen da je izbaci u korner.

A potom je u nastavku prvog dela utakmice došao red i na golmana Čelsija Vilija Kabaljera da pokaže šta ume. Jer, logično, Liverpul nije želeo da dozvoli da ga neko nadigra u njegovom dvorištu. Najpre je u 37. Minutu pokušao Nabi Kejta, ali je čuvar mreže Plavaca bio na visini zadatka.

Dva minuta kasnije Sadio Mane je probao glavom da pogodi donji desni ugao, ali opet je Argentinac na golu Čelsija sačuvao svoju mrežu. A u poslednjim trenucima prvog poluvremena šutirao je i Staridž, međutim, lopta je otišla pored gola.

Nastavio je Staridž da maltretira odbranu Čelsija i na početku drugog poluvremena, kada je posle solo prodora gađao pored stative.

A onda je došao 58. minut, kada je Kabaljero paradom, odbranio udarac Keiti, a odbitak je uhvatioStaridž i na spektakularan način ga makazicama poslao u mrežu.

Uspeo je nakon toga Liverpul u velikoj meri da umiri utakmicu I delovalo je da je domaćin na dobrom putu da pobedi. Međutim, u 79. Minutu Čelsi je izjednačio posle slobodnog udarca i Minjoleovog odbitka koji je Emerson ćušnuo u mrežu.

Glavni sudija Frend je priznao gol, onda konsultovao VAR i, iako je delovalo da su dvojica fudbalera Čelsija bila u ofsajdu pre izvođenja slobodnog udarca, pokazao na centar. To je bio početak kraja za Liverpul.

Naredni meč Čelsi i Liverpul igraju već u subotu na "Stamford bridžu" u okviru 7. kola Premijer lige, a termin meča je 18.30.

U četvrto kolo je prošao i Arsenal koji je na krilima dvostrukog strelca Danija Velbeka eliminisao Brentford sa 3:1.

Velbek je u prvom poluvremenu bacio goste na kolena, ali pola sata pre kraja Džadž vraća Brentford u igru. Gosti su jurili izjednačenje u završnici, ali trijumf "tobdžija" u nadoknadi vremena "overava" Lakazet.

Dalje su se jedva plasirali fudbaleri Totenhema koji su prvo u završnici meča preokrenuli vođstvo Votforda, a onda morali da igraju penale jer su "Stršljenovi" izborili 2:2 u 89. minutu.

Sakses je početkom drugog dela meča doneo vođstvo gostima protiv kombinovanog sastava Spursa, koje u život vraća penal i isključenje Kabasele u 81. minutu.

Dele Ali poravnava sa bele tačke, da bi samo nekoliko minuta kasnije doneo i preokret na stadionu MK Donsa. Međutim, nadu Votfordu vraća Kapue koji minut pre kraja pogađa za penale.

Na njihovu žalost, Kapue i Kvina nisu bili sigurni sa 11 metara u penal ruletu, dok su za Totenhem redom pogađali Son, Lamela, Ljorente i Ali za srećnu pobedu "Pevaca".

Impresivno veče imao je Vest Hem koji je napunio mrežu niželigaša Maklsfilda za čak 8:0, uz po dva gola Snodgrasa i Diangana, a strelci su bili još Antonio, Peres, Federiks i Ogbona.

Dalje je prošao i Notingem Forest tesnom pobedom nad Stoukom 3:2. Malo je nedostajalo da dvostruki šampion Evrope prokocka tri gola prednosti, jer je domaćin nakon pogotka Afobea za 3:1 ostao sa igračem manje na terenu.

Sedam minuta pre kraja Beraino smanjuje na gol zaostatka, ali gosti sa "Britanije" ne uspevaju da izbore penale na Siti Graundu.

Juče smo bili svedoci Junajtedovog stradanja u Liga kupu, večeras je ispao Liverpul posle vođstva od 1:0, doduše kandidata za trofej - Čelsija, a ostali favoriti su manje ili više muke opravdali svoje uloge. 

Unai Emeri je promešao tim Arsenala za Brentford. Šansu su dobili neki momci koji ređe igraju, ali i to je bilo dovoljno za člana Čempionšipa. Dani Velbek pogodio je u 5. i 37. minutu za sigurnu prednost domaćeg sastava. Gol Alana Džadža početkom drugog dela vratio je neizvesnost u meč, ali Brentford nije imao snage za još jedan udar. Aleksandr Lakazet ušao je sa klupe i u sudijskoj nadoknadi otklonio sve dileme - 3:1. 

Totenhem je morao da prođe penal-rulet kako bi se domogao naredne faze takmičenja. Votford je vodio, Pevci okrenuli, da bi Kapue dva minuta pre kraja matirao golmana Gasanigu i produžio utakmicu, odvevši je u penale. Možda se argentinski golman nije proslavio kod tog šuta Kapuea u 88. minutu, ali zato jeste u odsudnim momentima. Odbranio je dva penala, za Totenhem redom pogađali Son, Lamela, Ljorente i na kraju za konačnih 4:2 Dele Ali.   

Vest Hem je ispisao istoriju protiv Maklesfilda. I Pelegrini je kombinovao sa timom, međutim poslednjeplasirani tim četvrte lige (Liga 2) zaista je bio nedorastao rival Čekićarima. Bio bi, čini se, nedorastao čak i da su omladinci Vest Hema izašli na teren. Konačnih 8:0 to najbolje govori. To je najubedljivija pobeda londonskog kluba još od 1983, kada je 10:0 tukao Buri u ovom istom takmičenju. 

Dosta golova viđeno je i na Siti graundu. Notingem je imao velikih 3:0 protiv Stouka, ali na kraju je drhtao, pošto su gosti stigli do 3:2 u 83. minutu. Ikao sa čovekom manje u polju domaćin je uspeo da se odbrani i prođe dalje... 

Liga kup, treće kolo:

Arsenal – Brentford 3:1
Velbek 5, 37, Lakazet 90+3 – Džadž 58

Vest Hem – Maklsfild 8:0
Antonio 29, Snodgras 32, 60, Peres 40, Frederiks 51, Ogbona 54, Diangana 67, 81

Liverpul – Čelsi 1:2
Staridž 58 – Emerson 79

N. Forest – Stouk 3:2
Ozborn 20, Marfi 40, Loli 50 – Afobe 60, Beraino 83

Totenhem – Votford 2:2 (penali 4:2)
Ali 80p, 86 – Sakses 46, Dalberg 89

Četvrtak:

Everton – Sautempton

Utorak:

Blekpul – KPR 2:0
Gnandulije 28, Spiring 90

Bornmut – Blekburn 3:2
Stanislas 14, Ajb 58p, Vilson 90+4 – Konvej 63, Armstrong 72p

Barton – Barnli 2:1
Bojs 62, Alen 83 – Long 40

Milvol – Fulam 1:3
Eliot 61 – Brajan 7, De la Tore 52, Kristi 67

Oksford – M. Siti 0:3
Žezus 36, Mahrez 78, Foden 90+3

Preston – Midlzbro 2:2 (penali 3:4)
Robinson 27, Barkhuizen 66 – Flečer 34, Tavernije 69

Vajkomb – Norič 3:4
Kovan-Hol 17, Saunders 61p, Mekarti 75 – Rouds 12, 14, 51, Trajbul 41

M. Junajted – Derbi 2:2 (penali 7:8)
Mata 3, Felaini 90+5 – Vilson 59, Meriot 86

VBA – K. Palas 0:3
Taunzend 6, 81, Van Anhold 76

Vulvs – Lester 0:0 (penali 1:3)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar