БЛ: Рапсодија Борусије, агонија "српског" Ајнтрахта!

Фудбалери Борусије одиграли су маестрално и са 7:0 прегазили Нирнберг, у петом колу Бундеслиге.  "Седмица" Борусије, "стотка" Ројса! Убједљивом побједом над Нирнбергом (7:0), "милионери" су искористили јучерашњи кикс Бајерна да се приближе на само два бода у односу на шампиона.  Страшни Дортмунд утерује страх у кости - седам комада ко од шале! И Менш је у врху, добио Лајпциг. . .  Борусија изрешетала Нирнберг, нови пораз српског Ајнтрахта. . .

Фудбал 26.09.2018 | 23:28
БЛ: Рапсодија Борусије, агонија "српског" Ајнтрахта!
"Милионере" је до треће победе предводио Марко Ројс са два гола и асистенцијом, а стрелци су били још Ларсен, Хакими, Аканђи, Санчо и Вајгл.

Борусија је искористила реми Бајерна и примакла се највећем ривали и лиедру шампиона на два бода заостатка, на деоби друге позиције са Веердером..

С друге стране, највеће изненађење прошле сезоне Ајнтрахт из Франкфурта не личи на себе у текућој, доживео је трећи пораз у последња четири кола.

Тим за који наступају тројица српких репрезентативаца поражен је на гостовању од Борусије Менхенгладбах 3:1.

Филип Костић је одиграо цео меч, Мијата Гаћиновића је у завршници заменио Лука Јовић, који није успео да искористи шансу која му је указана са клупе.

Грчевита борба за опстанак опет чека Штутгарт који је у Лајпцигу 2:0, голом у завршницама оба полувремена, остао на претпоследњој позицији са свега два бода.

У четвртом мечу вечери Мајнц и Волфсбург су поделили бодове ремијем без голова.

Борусија је у сриједу увече демолирала Нирнберг (7:0) на "Вестфалену" и поново дише за вратом минхенском Бајерну.

Најзаслужнији за трећу побједу ове сезоне био је капитен домаћина Марко Ројс, двоструки стријелац и асистент, који је вечерас уписао округло СТО голова за Борусију у каријери!

Од почетка сусрета 5. кола, дортмундски тим је жестоко кренуо и већ у седмом минуту стигао до предности поготком Јакоба Бруна Ларсена, да би Марко Ројс ударцем са ивице казненог простора је повисио на 2:0.

Меч је почетком наставка "ријешио" Ашраф Хакими погодивши супротан угао голмана Фабијана Бредлоа, што је био први погодак Мароканца у шампионату Њемачке.

Асистирао му је изузетно расположени Ројс, који је у 58. минуту постигао свој други гол на вечерашњој утакмици. Послије дуплог паса са Данцем Ларсеном, капитен "милионера" је рутински погодио малу мрежу, да би послије "стотке" био замијењен, такође по стоти пут у каријери.

До краја је тим Лусијена Фавра најприје комплетирао "петарду" преко Мануела Аканџија, потом се у 85. минуту у стријелце уписао Џејдон Санчо, да би коначних 7:0 поставио Јулијан Вејлг у самом финишу!

Репрезентативци Србије Мијат Гаћиновић и ФИлип Костић били су стартери за Ајнтрахт на гостовању у Менхенгладбаху, док је Лука Јовић замијенио управо младог Требињца Мијата у посљедњих 15-ак минута, али су остали "кратких рукава".

Славила је Борусија (3:1) погоцима Аласана Плиа, Торгана Азара и Ника Елведија уз почасни гол Хрвата Анте Ребића за екипу из Франкфурта.

Три бода освојио је и Ред Бул Лајпциг против Штутгарта, док је Мајнц ремизирао без погодака са Волсфбургом.

Коначно имамо прави Дортмунд! Разигран, растрчан, ефикасан... Са шмеком који им је донео искусни фудбалски лисац Лусијен Фавр. Игра која има и укус и мирис. За све сладокусце. Нирнберг је тешко страдао вечерас на Вестфалену, примио седам комада као од шале, могао још два, три без проблема, а оно што можда и више радује домаће навијаче јесте блиставо издање капитена Марка Ројса, који је најавио да се враћа у стару, шампионску форму. 

Била је јасно одмах у раној фази утакмице да се Дер клубу вечерас не пише добро. Фантастична акцијаКристијана Пулишића и Јакуба Брун Ларсена у 9. минуту отворила је голеаду. Прелеп продор репрезентативца САД-а, још лепши пас и врхунска завршница 20-годишњег Данца који је одреаговао као да има 30, а не 20 година. 

Тај лепршав напад и серија мајсторија као да су најавили рапсодију у жутом и велику журку на највећем немачком стадиону. Све што ће уследити било је за уживање с једне и ужасавање с друге стране. Ројс је заплесао као у најбољим данима. Погоци за 2:0 и 4:0, асистенција за трећи који је дело Реаловог дефанзиваца Хакимија Ашрафа. Занимљиво, тај момак је у 49. минуту први пут упутио ударац ка голу откако је дошао у Бундеслигу и одмах погодио. 

Фавр је рано направио измене. Желео је да одмори свог капитена, Вицела и Брун Ларсена, али они што су добили шансу наставили су у истом ритму. Џадон Санчо још једном је показао каквим потенцијалом располаже. Гол и асистенција. Нирнберг није знао где је бушан. Гости не само да су примили седам голова, него скоро да лопту нису пипнули. Њихов посд био је тек 25 одсто...  

Борусија је на два бода од Бајерна. Оваква Борусија може да се "побије" с Баварцима за титулу.

И Борусија из Менхенгладбаха добро гура на старту сезоне. Колтови су били бољи од Ајнтрахта са 3:1, уз нови Алесана Плее. Мрежу гостију из Франкфурта тресли су још Елведи и Азар. Добру партију с две асистенције украсио је Флоријан Нојхаус. Ајнтрахт је само на трен припретио када је Анте Ребић смањио на 1:2. Али није дуго трајала нада гостију да могу до бода.

Гаћиновић и Костић играли су од првог минута. Јовић је ушао у 73. 

По бод су "кљуцнули" Мајнц и Волфзбург и делује да су и једни и други задовољни после тих 0:0, док је РБ Лајпциг коначно заиграо како уме и са 2:0 тукао Штутгарт. Рон Роберт Цилер протеклог викенда чудесно је бранио против Дизелдорфа, а данас је баш он кривац што су Бикови начели његов тим. После ударца Кампла испустио је лопту на коју је налетео Вили Орбан и донео предност Лајпцигу. Касније је Огустан само потврдио "тројку" за Рангников тим...

Бундеслига 5. коло

Фортуна - Бајер Леверкузен 1:2 (0:0)
/Хенингс 90+4 - Фоланд 51, 60/

Борусија Менхенгладбах - Ајнтрахт 3:1 (0:0)
/Плиа 56, Азар 65, Еведи 85 - Ребић 74/

Борусија Дортмунд - Нирнберг 7:0 (2:0)
/Ларсен 9, Ројс 32, 58, Хакими 49, Аканџи 74, Санчо 85, Вејгл 88/

Мајнц - Волфсбург 0:0

Лајпциг - Штутгарт 2:0 (1:0)
/Орбан 45, Аугустин 80/

Играно у уторак:

Вердер - Херта 3:1 (2:0)
/Харник 11, Вељковић 45, Крузе 66 - Дилросун 53/

Бајерн - Аугзбург 1:1 (0:0)
/Робен 48 - Геце 87/

Фрајбург - Шалке 1:0 (0:0)
/Нидерлехнер 52/

Хановер - Хофенхајм 1:2 (0:1)
/Фулкруг 55 пенал - Бренет 20, Кадерабек 50, Белфодил 90+3/

ТАБЕЛА: Бајерн 13, Борусија Дортмунд 11, Вердер 11, Херта 10, Борусија Меннхенгладбах 10, Волфсбург 8, Мајнц 8, Лајпциг 8, Хофенхајм 7, Фрајбург 7, Бајер 6, Аугзбург 5, Фортуна 5, Нирнберг 5, Ајнтрахт 4, Хановер 2, Штутгарт 2, Шалке 0

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар