BL: Rapsodija Borusije, agonija "srpskog" Ajntrahta!

Fudbaleri Borusije odigrali su maestralno i sa 7:0 pregazili Nirnberg, u petom kolu Bundeslige.  "Sedmica" Borusije, "stotka" Rojsa! Ubjedljivom pobjedom nad Nirnbergom (7:0), "milioneri" su iskoristili jučerašnji kiks Bajerna da se približe na samo dva boda u odnosu na šampiona.  Strašni Dortmund uteruje strah u kosti - sedam komada ko od šale! I Menš je u vrhu, dobio Lajpcig. . .  Borusija izrešetala Nirnberg, novi poraz srpskog Ajntrahta. . .

Fudbal 26.09.2018 | 23:28
BL: Rapsodija Borusije, agonija "srpskog" Ajntrahta!
"Milionere" je do treće pobede predvodio Marko Rojs sa dva gola i asistencijom, a strelci su bili još Larsen, Hakimi, Akanđi, Sančo i Vajgl.

Borusija je iskoristila remi Bajerna i primakla se najvećem rivali i liedru šampiona na dva boda zaostatka, na deobi druge pozicije sa Veerderom..

S druge strane, najveće iznenađenje prošle sezone Ajntraht iz Frankfurta ne liči na sebe u tekućoj, doživeo je treći poraz u poslednja četiri kola.

Tim za koji nastupaju trojica srpkih reprezentativaca poražen je na gostovanju od Borusije Menhengladbah 3:1.

Filip Kostić je odigrao ceo meč, Mijata Gaćinovića je u završnici zamenio Luka Jović, koji nije uspeo da iskoristi šansu koja mu je ukazana sa klupe.

Grčevita borba za opstanak opet čeka Štutgart koji je u Lajpcigu 2:0, golom u završnicama oba poluvremena, ostao na pretposlednjoj poziciji sa svega dva boda.

U četvrtom meču večeri Majnc i Volfsburg su podelili bodove remijem bez golova.

Borusija je u srijedu uveče demolirala Nirnberg (7:0) na "Vestfalenu" i ponovo diše za vratom minhenskom Bajernu.

Najzaslužniji za treću pobjedu ove sezone bio je kapiten domaćina Marko Rojs, dvostruki strijelac i asistent, koji je večeras upisao okruglo STO golova za Borusiju u karijeri!

Od početka susreta 5. kola, dortmundski tim je žestoko krenuo i već u sedmom minutu stigao do prednosti pogotkom Jakoba Bruna Larsena, da bi Marko Rojs udarcem sa ivice kaznenog prostora je povisio na 2:0.

Meč je početkom nastavka "riješio" Ašraf Hakimi pogodivši suprotan ugao golmana Fabijana Bredloa, što je bio prvi pogodak Marokanca u šampionatu Njemačke.

Asistirao mu je izuzetno raspoloženi Rojs, koji je u 58. minutu postigao svoj drugi gol na večerašnjoj utakmici. Poslije duplog pasa sa Dancem Larsenom, kapiten "milionera" je rutinski pogodio malu mrežu, da bi poslije "stotke" bio zamijenjen, takođe po stoti put u karijeri.

Do kraja je tim Lusijena Favra najprije kompletirao "petardu" preko Manuela Akandžija, potom se u 85. minutu u strijelce upisao Džejdon Sančo, da bi konačnih 7:0 postavio Julijan Vejlg u samom finišu!

Reprezentativci Srbije Mijat Gaćinović i FIlip Kostić bili su starteri za Ajntraht na gostovanju u Menhengladbahu, dok je Luka Jović zamijenio upravo mladog Trebinjca Mijata u posljednjih 15-ak minuta, ali su ostali "kratkih rukava".

Slavila je Borusija (3:1) pogocima Alasana Plia, Torgana Azara i Nika Elvedija uz počasni gol Hrvata Ante Rebića za ekipu iz Frankfurta.

Tri boda osvojio je i Red Bul Lajpcig protiv Štutgarta, dok je Majnc remizirao bez pogodaka sa Volsfburgom.

Konačno imamo pravi Dortmund! Razigran, rastrčan, efikasan... Sa šmekom koji im je doneo iskusni fudbalski lisac Lusijen Favr. Igra koja ima i ukus i miris. Za sve sladokusce. Nirnberg je teško stradao večeras na Vestfalenu, primio sedam komada kao od šale, mogao još dva, tri bez problema, a ono što možda i više raduje domaće navijače jeste blistavo izdanje kapitena Marka Rojsa, koji je najavio da se vraća u staru, šampionsku formu. 

Bila je jasno odmah u ranoj fazi utakmice da se Der klubu večeras ne piše dobro. Fantastična akcijaKristijana Pulišića i Jakuba Brun Larsena u 9. minutu otvorila je goleadu. Prelep prodor reprezentativca SAD-a, još lepši pas i vrhunska završnica 20-godišnjeg Danca koji je odreagovao kao da ima 30, a ne 20 godina. 

Taj lepršav napad i serija majstorija kao da su najavili rapsodiju u žutom i veliku žurku na najvećem nemačkom stadionu. Sve što će uslediti bilo je za uživanje s jedne i užasavanje s druge strane. Rojs je zaplesao kao u najboljim danima. Pogoci za 2:0 i 4:0, asistencija za treći koji je delo Realovog defanzivaca Hakimija Ašrafa. Zanimljivo, taj momak je u 49. minutu prvi put uputio udarac ka golu otkako je došao u Bundesligu i odmah pogodio. 

Favr je rano napravio izmene. Želeo je da odmori svog kapitena, Vicela i Brun Larsena, ali oni što su dobili šansu nastavili su u istom ritmu. Džadon Sančo još jednom je pokazao kakvim potencijalom raspolaže. Gol i asistencija. Nirnberg nije znao gde je bušan. Gosti ne samo da su primili sedam golova, nego skoro da loptu nisu pipnuli. Njihov posd bio je tek 25 odsto...  

Borusija je na dva boda od Bajerna. Ovakva Borusija može da se "pobije" s Bavarcima za titulu.

I Borusija iz Menhengladbaha dobro gura na startu sezone. Koltovi su bili bolji od Ajntrahta sa 3:1, uz novi Alesana Plee. Mrežu gostiju iz Frankfurta tresli su još Elvedi i Azar. Dobru partiju s dve asistencije ukrasio je Florijan Nojhaus. Ajntraht je samo na tren pripretio kada je Ante Rebić smanjio na 1:2. Ali nije dugo trajala nada gostiju da mogu do boda.

Gaćinović i Kostić igrali su od prvog minuta. Jović je ušao u 73. 

Po bod su "kljucnuli" Majnc i Volfzburg i deluje da su i jedni i drugi zadovoljni posle tih 0:0, dok je RB Lajpcig konačno zaigrao kako ume i sa 2:0 tukao Štutgart. Ron Robert Ciler proteklog vikenda čudesno je branio protiv Dizeldorfa, a danas je baš on krivac što su Bikovi načeli njegov tim. Posle udarca Kampla ispustio je loptu na koju je naleteo Vili Orban i doneo prednost Lajpcigu. Kasnije je Ogustan samo potvrdio "trojku" za Rangnikov tim...

Bundesliga 5. kolo

Fortuna - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:0)
/Henings 90+4 - Foland 51, 60/

Borusija Menhengladbah - Ajntraht 3:1 (0:0)
/Plia 56, Azar 65, Evedi 85 - Rebić 74/

Borusija Dortmund - Nirnberg 7:0 (2:0)
/Larsen 9, Rojs 32, 58, Hakimi 49, Akandži 74, Sančo 85, Vejgl 88/

Majnc - Volfsburg 0:0

Lajpcig - Štutgart 2:0 (1:0)
/Orban 45, Augustin 80/

Igrano u utorak:

Verder - Herta 3:1 (2:0)
/Harnik 11, Veljković 45, Kruze 66 - Dilrosun 53/

Bajern - Augzburg 1:1 (0:0)
/Roben 48 - Gece 87/

Frajburg - Šalke 1:0 (0:0)
/Niderlehner 52/

Hanover - Hofenhajm 1:2 (0:1)
/Fulkrug 55 penal - Brenet 20, Kaderabek 50, Belfodil 90+3/

TABELA: Bajern 13, Borusija Dortmund 11, Verder 11, Herta 10, Borusija Mennhengladbah 10, Volfsburg 8, Majnc 8, Lajpcig 8, Hofenhajm 7, Frajburg 7, Bajer 6, Augzburg 5, Fortuna 5, Nirnberg 5, Ajntraht 4, Hanover 2, Štutgart 2, Šalke 0

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar