СП: Ово је игра за титулу, Србија разнела Италију!

Одбојкаши размонтирали Италију у Торину, полуфинале је близу! Одбојкаши Србије декласирали су селекцију Италије резултатом 25:15, 25:20, 25:17 и дошли на корак до полуфинала Светског првенства! Одбојкаши Србије победили Италију и направили огроман корак ка полуфиналу Светског првенства. "Орлови" блистали пред 15. 000 противничких навијача.  Србија игра атомску одбојку, мирише на медаљу! Италијани, боље да нисте излазили на терен! Фантастична игра Орлова - 3:0 против домаћина Азура уз незапамћену доминацију и игру у пољу.

Остали спортови 26.09.2018 | 23:14
СП: Ово је игра за титулу, Србија разнела Италију!
"Орлови" су одиграли најбољу утакмицу на овогодишњем турниру и сада су веома близу да се из групе Ј нађу у самој завршници.

После првог кола у групи у којој је још Пољска имају максималан учинак, што би требало много да значи у коначном расплету.

Екипа коју изузетно води селектор Никола Грбић има поен количник 75:52 и у следећем мечу против Пољске би и једним сетом могла да реши дилеме око проласка даље.

Од самог старта утакмице у Торину било је јасно да су "Орлови" веома концентрисани и да играју са великом енергијом. Србија је после уводне размене поена дошла до предности, после чега је прорадио Александар Атанасијевић који је добио осам од својих првих девет напада.

Сервис је у том делу наше момке сјајно служио, предност је константно расла и увек су "падали" асови када је било потребно. Брзо се дошло до двоцифреног вишка за лаган први сет.

Други део игре је кренуо сјајним поеном Италије, али је екипа Николе Грбића брзо стигла до предности коју је чувала до средине сета. Тада је виђена једина криза у игри, пошто напад није функционисао, а Италија је на крилима Зајцева и Анцанија успела да се врати.

Ипак, Атанасијевић је прорадио када је било најпотребније, блок такође и фуриозним финишом је "плава чета" дошла на корак до тријумфа.

Када је наш тим преживео последњи налет противника, било је јасно да је веома близу победе – поново се одлепио средином сета, у међувремену се игра "Азура" распала и ту је био крај.

Атанасијевић је поново био предводник са 19 освојених поена, али су "Орлови" одлично распоредили поене. Са по 10 су меч завршили Лисинац и Ивовић, једним мање од Ковачевића, док не треба занемарити ни изузетну игру у одбрани свих момака.

Са друге стране, Данијеле Мацоне је био најефикаснији са само 11 поена, а Иван Зајцев је потпуно заустављен. Најбољи играч Италије је напао чак 24 пута и освојио само 9 поена.

Србију већ у четвртак чека дуел са Пољском, он је на програму 20.30 и већ тада бисмо могли да се радујемо новом успеху националног тима.

Само пука теорија нас не води у полуфинале Светског првенства за одбојкаше у Италији и Бугарској. Сет против Пољске би и ту теорију срушио, а чак и у случају максималног пораза, шансе Србије су огромне…

Али, ко још размишља о поразу и игри бројева…

Зар је после онога што смо вечерас гледали у Торину тако нешто могуће? А, гледали смо моћну Србију како немилосрдно гази домаћина Италију, пред скоро 15.000 навијача у Торину.

Била је то игра за светску титулу. Једноставно, у оваквом издању, "орлови" су непобедиви!

Србија – Италија 3:0 (25:15, 25:20, 25:17), после нешто више од 80 минута игре у првом мечу четвртфиналне групе Ј. Наш тим ће у четвртак од 21.15 играти са Пољском и имати прилику да и дефинитивно обезбеди полуфинале.

Сјајно!

То је реч која описује игру Србије од првог до последњег минута. Атанасијевић, Ковачевић, Јововић, Ивовић, Лисинац, Подрашчанин, Росић и Мајсторовић, невероватно мотивисани и разиграни, брзо су утишали пуну арену. Све је "орловима" полазило за руком, имали су сјајан сервис, одличан блок, док је у одбрани до изражаја дошла фанатична борбеност, тако да су и домаћу публику приморали да им аплаудира,

Италијани су овим поразом знатно умањили шансе да се нађу у полуфиналу, а све што су против Србије успели да ураде је да у другом сету приђу на 18:19. 

У Групи Ј је поред Србије и Италије још и Пољска. С друге стране, у Групи И, налазе се Бразил, Русија и САД. "Селесао" у термину од 17 сати преокретом победио Русију 3:2.

Можемо да будемо поносни! Имамо одбојкаше који гризу и једу противнике за вечеру. Играју са енергијом каква дуго није виђена. Никола Грбић је направио хемију каква се само замислити може. И зато као последица свега дошло је разбијање Италије, домаћина Светског првенства - 3:0 (25:15, 25:20, 25:18). Полуфинале је на длаку далеко! Можда и један сет.

Сервиси Марка Ивовића, закуцавања Александра Атанасијевића,куцања Срећка Лисинца са трећег спрата, дизања Николе Јововића као да има очи на леђима, памет Уроша Ковачевића и лидерство Николе Грбића…

Укратко, била је то поезија!

А, шта рећи за први сет?

Па то је стварно било да се завалите и уживате. Наши су радили шта су хтели, а домаћин није знао шта га је снашло. Као да га је ударио брзи воз. Ас, блок, смеч, доминација Атанасијевића. Пожртвована одбрана. Италијани су морали озбиљно да се помуче за сваки поен. Наши одбојкаши практично као да нису ни изашли из свлачионице, а већ су водили с 1:0 у сетовима - 25:15.

Уз чак пет ас удараца. Убили су наши одбојкаши противника сервисима. Италија је била у проблему...

Очекивао се одговор Италијана, подигла се атмосфера после првог поена у другом сету, али је брзо Лисинац са два поена и ас ударцем вратио ствари на своје место. Ипак, Италијани су у другом сету морали да покажу отпор, било им је јасно да је то воз који не смеју да пропусте.

Све време је сервис био наше најјаче оружје, а Марко Ивовић је био персона коју Азури нису желели да гледају на сервис линији. Био је страшно убојит у сервису. А у пољу су наши скакли попут мачака. СВЕ су хватали! Буквално све. Урош Ковачевић је доминирао на мрежи, подсећао је мало на Горана Вујевића с тим паметним стилом игре.

У тим моментима је узаврела атмосфера у Торину после сјајних сервиса Зајцева, али се Србија све време одржавала у предности. На крају сета је пребацила у већу брзину и било је 2:0 у сетовима!

Осећао се мирис победе у три сета…Тако је и бло. У Торину је постојао само један тим. Другачије вечерас није могло. Свемирска одбојка Србије! Орлови су се овим тријумфом баш приближили проласку у полуфинале Светског првенства. И послали свима јасну поруку. Атанасијевић је освојио 19 поена, Ковачевић 10. Утакмица за десетку!

Играмо како дуго нисмо играли. Алал вера!

Светско првенство – група Ј:

среда:
Србија – Италија 25:15, 25:20, 25:17

четвртак:
20.30 Србија – Пољска

Табела:

1. Србија 1-0 3-0 (75:52) 3
2. Пољска 0-0 0-0 0
3. Италија 0-1 0-3 (52:75) 0

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар