SP: Ovo je igra za titulu, Srbija raznela Italiju!

Odbojkaši razmontirali Italiju u Torinu, polufinale je blizu! Odbojkaši Srbije deklasirali su selekciju Italije rezultatom 25:15, 25:20, 25:17 i došli na korak do polufinala Svetskog prvenstva! Odbojkaši Srbije pobedili Italiju i napravili ogroman korak ka polufinalu Svetskog prvenstva. "Orlovi" blistali pred 15. 000 protivničkih navijača.  Srbija igra atomsku odbojku, miriše na medalju! Italijani, bolje da niste izlazili na teren! Fantastična igra Orlova - 3:0 protiv domaćina Azura uz nezapamćenu dominaciju i igru u polju.

Ostali sportovi 26.09.2018 | 23:14
SP: Ovo je igra za titulu, Srbija raznela Italiju!
"Orlovi" su odigrali najbolju utakmicu na ovogodišnjem turniru i sada su veoma blizu da se iz grupe J nađu u samoj završnici.

Posle prvog kola u grupi u kojoj je još Poljska imaju maksimalan učinak, što bi trebalo mnogo da znači u konačnom raspletu.

Ekipa koju izuzetno vodi selektor Nikola Grbić ima poen količnik 75:52 i u sledećem meču protiv Poljske bi i jednim setom mogla da reši dileme oko prolaska dalje.

Od samog starta utakmice u Torinu bilo je jasno da su "Orlovi" veoma koncentrisani i da igraju sa velikom energijom. Srbija je posle uvodne razmene poena došla do prednosti, posle čega je proradio Aleksandar Atanasijević koji je dobio osam od svojih prvih devet napada.

Servis je u tom delu naše momke sjajno služio, prednost je konstantno rasla i uvek su "padali" asovi kada je bilo potrebno. Brzo se došlo do dvocifrenog viška za lagan prvi set.

Drugi deo igre je krenuo sjajnim poenom Italije, ali je ekipa Nikole Grbića brzo stigla do prednosti koju je čuvala do sredine seta. Tada je viđena jedina kriza u igri, pošto napad nije funkcionisao, a Italija je na krilima Zajceva i Ancanija uspela da se vrati.

Ipak, Atanasijević je proradio kada je bilo najpotrebnije, blok takođe i furioznim finišom je "plava četa" došla na korak do trijumfa.

Kada je naš tim preživeo poslednji nalet protivnika, bilo je jasno da je veoma blizu pobede – ponovo se odlepio sredinom seta, u međuvremenu se igra "Azura" raspala i tu je bio kraj.

Atanasijević je ponovo bio predvodnik sa 19 osvojenih poena, ali su "Orlovi" odlično rasporedili poene. Sa po 10 su meč završili Lisinac i Ivović, jednim manje od Kovačevića, dok ne treba zanemariti ni izuzetnu igru u odbrani svih momaka.

Sa druge strane, Danijele Macone je bio najefikasniji sa samo 11 poena, a Ivan Zajcev je potpuno zaustavljen. Najbolji igrač Italije je napao čak 24 puta i osvojio samo 9 poena.

Srbiju već u četvrtak čeka duel sa Poljskom, on je na programu 20.30 i već tada bismo mogli da se radujemo novom uspehu nacionalnog tima.

Samo puka teorija nas ne vodi u polufinale Svetskog prvenstva za odbojkaše u Italiji i Bugarskoj. Set protiv Poljske bi i tu teoriju srušio, a čak i u slučaju maksimalnog poraza, šanse Srbije su ogromne…

Ali, ko još razmišlja o porazu i igri brojeva…

Zar je posle onoga što smo večeras gledali u Torinu tako nešto moguće? A, gledali smo moćnu Srbiju kako nemilosrdno gazi domaćina Italiju, pred skoro 15.000 navijača u Torinu.

Bila je to igra za svetsku titulu. Jednostavno, u ovakvom izdanju, "orlovi" su nepobedivi!

Srbija – Italija 3:0 (25:15, 25:20, 25:17), posle nešto više od 80 minuta igre u prvom meču četvrtfinalne grupe J. Naš tim će u četvrtak od 21.15 igrati sa Poljskom i imati priliku da i definitivno obezbedi polufinale.

Sjajno!

To je reč koja opisuje igru Srbije od prvog do poslednjeg minuta. Atanasijević, Kovačević, Jovović, Ivović, Lisinac, Podraščanin, Rosić i Majstorović, neverovatno motivisani i razigrani, brzo su utišali punu arenu. Sve je "orlovima" polazilo za rukom, imali su sjajan servis, odličan blok, dok je u odbrani do izražaja došla fanatična borbenost, tako da su i domaću publiku primorali da im aplaudira,

Italijani su ovim porazom znatno umanjili šanse da se nađu u polufinalu, a sve što su protiv Srbije uspeli da urade je da u drugom setu priđu na 18:19. 

U Grupi J je pored Srbije i Italije još i Poljska. S druge strane, u Grupi I, nalaze se Brazil, Rusija i SAD. "Selesao" u terminu od 17 sati preokretom pobedio Rusiju 3:2.

Možemo da budemo ponosni! Imamo odbojkaše koji grizu i jedu protivnike za večeru. Igraju sa energijom kakva dugo nije viđena. Nikola Grbić je napravio hemiju kakva se samo zamisliti može. I zato kao posledica svega došlo je razbijanje Italije, domaćina Svetskog prvenstva - 3:0 (25:15, 25:20, 25:18). Polufinale je na dlaku daleko! Možda i jedan set.

Servisi Marka Ivovića, zakucavanja Aleksandra Atanasijevića,kucanja Srećka Lisinca sa trećeg sprata, dizanja Nikole Jovovića kao da ima oči na leđima, pamet Uroša Kovačevića i liderstvo Nikole Grbića…

Ukratko, bila je to poezija!

A, šta reći za prvi set?

Pa to je stvarno bilo da se zavalite i uživate. Naši su radili šta su hteli, a domaćin nije znao šta ga je snašlo. Kao da ga je udario brzi voz. As, blok, smeč, dominacija Atanasijevića. Požrtvovana odbrana. Italijani su morali ozbiljno da se pomuče za svaki poen. Naši odbojkaši praktično kao da nisu ni izašli iz svlačionice, a već su vodili s 1:0 u setovima - 25:15.

Uz čak pet as udaraca. Ubili su naši odbojkaši protivnika servisima. Italija je bila u problemu...

Očekivao se odgovor Italijana, podigla se atmosfera posle prvog poena u drugom setu, ali je brzo Lisinac sa dva poena i as udarcem vratio stvari na svoje mesto. Ipak, Italijani su u drugom setu morali da pokažu otpor, bilo im je jasno da je to voz koji ne smeju da propuste.

Sve vreme je servis bio naše najjače oružje, a Marko Ivović je bio persona koju Azuri nisu želeli da gledaju na servis liniji. Bio je strašno ubojit u servisu. A u polju su naši skakli poput mačaka. SVE su hvatali! Bukvalno sve. Uroš Kovačević je dominirao na mreži, podsećao je malo na Gorana Vujevića s tim pametnim stilom igre.

U tim momentima je uzavrela atmosfera u Torinu posle sjajnih servisa Zajceva, ali se Srbija sve vreme održavala u prednosti. Na kraju seta je prebacila u veću brzinu i bilo je 2:0 u setovima!

Osećao se miris pobede u tri seta…Tako je i blo. U Torinu je postojao samo jedan tim. Drugačije večeras nije moglo. Svemirska odbojka Srbije! Orlovi su se ovim trijumfom baš približili prolasku u polufinale Svetskog prvenstva. I poslali svima jasnu poruku. Atanasijević je osvojio 19 poena, Kovačević 10. Utakmica za desetku!

Igramo kako dugo nismo igrali. Alal vera!

Svetsko prvenstvo – grupa J:

sreda:
Srbija – Italija 25:15, 25:20, 25:17

četvrtak:
20.30 Srbija – Poljska

Tabela:

1. Srbija 1-0 3-0 (75:52) 3
2. Poljska 0-0 0-0 0
3. Italija 0-1 0-3 (52:75) 0

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar